KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2717
16.3.21 14:38

@romca1403 mě bude stačit jedno zdravé miminko :D :kytka: děkuju moc!
@maflik moc děkuju :*
@Toluma no snad! 🙏 🙏 🙏 a taky aby mi pak prošly v pořádku genetikou, tak bude taky selekce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 14:41

@Maky1234 ahojky,do ktereho centra chodis? Drzim palce…

• Citovat
  • Upravit
5123
16.3.21 15:04

@Maky1234 super to je urodicka tak tfuj tfuj at jich vydrzi co nejvic a chci každé info jak pokračujou :srdce: :srdce: :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
16.3.21 15:07
@Anonymní píše:
@Maky1234 ahojky,do ktereho centra chodis? Drzim palce…

Jsem u Apolináře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
16.3.21 15:07

@Srabek moc děkuju, jasně, to já dám určitě vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
16.3.21 18:25

@Maky1234 no, tak to je pěkné :dance: učitě projdou a nebudeš vědět, co s nimi. Klapne už ET, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 18:46

MACS/MFSS

@Anonymní píše:
Ahoj holky, mate nektera zkusenost s metodami vyberu spermii MACS a MFSS(Microfluid sperm sorting)?Docela to zvazuji, i kdyz muz problem nema, coz nezaruci, ze vybrane spermie k ISCI budou ok. Predem dik :)

Holky, nikdo nic??? :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.21 18:48
@Anonymní píše:
Holky, nikdo nic??? :,(

My měli oboje. Pokud nemáte problem se spermiogramem, šla bych do MFSS.

• Citovat
  • Upravit
2717
16.3.21 20:46

@Petra Star nooo, kéž by, ale známe to… :oops: :think:
no, zatím budu věřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 23:42
@Anonymní píše:
My měli oboje. Pokud nemáte problem se spermiogramem, šla bych do MFSS.

Diky za reakci!
Nikdo jiny metody nevyuzil???Neni zas tak vyjimecna, tak me to prekvapuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1350
17.3.21 06:18
@Anonymní píše:
Diky za reakci!
Nikdo jiny metody nevyuzil???Neni zas tak vyjimecna, tak me to prekvapuje :nevim:

My jsme měli vždy MACS - ale kvůli tomu, že manžel má špatný spermiogram. Ale i tak vždy když dáme MACS tak se oplodní 90 procent vajíček. Takže u nás bez toho ani ránu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.21 07:35
@Anonymní píše:
Diky za reakci!
Nikdo jiny metody nevyuzil???Neni zas tak vyjimecna, tak me to prekvapuje :nevim:

SPG v norme, poprve MFSS a oplodnili jen 50%, dale jsme zadne metody nemeli a oplodnili vzdy vse. jednou byl SPG horsi a i bez metod oplodnili vse.

• Citovat
  • Upravit
4905
17.3.21 09:04
@Anonymní píše:
Diky za reakci!

U nás byl zas tak špatný spermio, že jsme měli tu nejlepší - přirozenou selekci :mrgreen: To, co našli, tak moje vajíčka oplodnilo :) :)
@Maky1234 Držím moc palce.

Holky, mám prosbu. Chystám článek na web ma téma- Nejhorší věci, co vám řekli, když jste nemohly otěhotnět. Co je to podle vás? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
17.3.21 10:21

@kaiserin nás v prvním CARu kde byl manžel na spermiogram (který dopadl fakt špatně) hned hnali do dárce a změny pojišťovny, protože tu co jsem měla já neměli jako smluvní. A pak ještě ten doktor navrhl, ze můžeme vlastně spermie k oplodnění donest z domu, a ze to vlastně nemusí být manželovi ale třeba jeho brachy/otce…ze to bude geneticky blíž než od dárce (ze to není jako úplně košér, ale i tak se to dá udělat…) 8o no už sme se tam neukazali… už jen ta představa ze to není jeho dítě ale jeho brachy je fakt divná :roll: to už fakt radši ten dárce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
17.3.21 10:23
@Anonymní píše:
SPG v norme, poprve MFSS a oplodnili jen 50%, dale jsme zadne metody nemeli a oplodnili vzdy vse. jednou byl SPG horsi a i bez metod oplodnili vse.

No, MFSS je asi lepsi nez MACS, ale pokud nate SPG v norme, tak velke studie neudavaji zadnou statistickou vyhodu pri pouziti techto metod. Spis jestli jsi mela zrala vajicka. My meli MACS kvuli lehce horsimu SPG ve 3 IVF cyklech a vzycku oplodnili tak 60-70%, jednou dokonce jen 2 ze 4, ale bylo to spis stimulaci - nezrala vajicka. Pak jsme zmenili centrum, tam MACS nemeli, ale dali jsme Vizualizaci deliciho vretenka (lepe poznaji, kdyz je zrale vajicko) a taky byla o den delsi stimulka (vetsi dominantni folik, zralych vetsina vajicek) a z 9 peknych vajicek 8 oplodneno. Takze faktoru je mnoho… Na normalni SPG bych ty selektivni metody nepriplacela, ta vizualizace je lepsi - nemaji vsude, relativne „nove“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí