Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@romca1403 mě bude stačit jedno zdravé miminko
děkuju moc!
@maflik moc děkuju ![]()
@Toluma no snad! 🙏 🙏 🙏 a taky aby mi pak prošly v pořádku genetikou, tak bude taky selekce ![]()
@Maky1234 super to je urodicka tak tfuj tfuj at jich vydrzi co nejvic a chci každé info jak pokračujou
![]()
@Anonymní píše:
@Maky1234 ahojky,do ktereho centra chodis? Drzim palce…
Jsem u Apolináře ![]()
@Maky1234 no, tak to je pěkné
učitě projdou a nebudeš vědět, co s nimi. Klapne už ET, ne?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mate nektera zkusenost s metodami vyberu spermii MACS a MFSS(Microfluid sperm sorting)?Docela to zvazuji, i kdyz muz problem nema, coz nezaruci, ze vybrane spermie k ISCI budou ok. Predem dik
Holky, nikdo nic??? ![]()
@Anonymní píše:
Holky, nikdo nic???
My měli oboje. Pokud nemáte problem se spermiogramem, šla bych do MFSS.
@Petra Star nooo, kéž by, ale známe to…
![]()
no, zatím budu věřit ![]()
@Anonymní píše:
My měli oboje. Pokud nemáte problem se spermiogramem, šla bych do MFSS.
Diky za reakci!
Nikdo jiny metody nevyuzil???Neni zas tak vyjimecna, tak me to prekvapuje ![]()
@Anonymní píše:
Diky za reakci!
Nikdo jiny metody nevyuzil???Neni zas tak vyjimecna, tak me to prekvapuje
My jsme měli vždy MACS - ale kvůli tomu, že manžel má špatný spermiogram. Ale i tak vždy když dáme MACS tak se oplodní 90 procent vajíček. Takže u nás bez toho ani ránu ![]()
@Anonymní píše:
Diky za reakci!
SPG v norme, poprve MFSS a oplodnili jen 50%, dale jsme zadne metody nemeli a oplodnili vzdy vse. jednou byl SPG horsi a i bez metod oplodnili vse.
@Anonymní píše:
Diky za reakci!
U nás byl zas tak špatný spermio, že jsme měli tu nejlepší - přirozenou selekci
To, co našli, tak moje vajíčka oplodnilo
![]()
@Maky1234 Držím moc palce.
Holky, mám prosbu. Chystám článek na web ma téma- Nejhorší věci, co vám řekli, když jste nemohly otěhotnět. Co je to podle vás? ![]()
@kaiserin nás v prvním CARu kde byl manžel na spermiogram (který dopadl fakt špatně) hned hnali do dárce a změny pojišťovny, protože tu co jsem měla já neměli jako smluvní. A pak ještě ten doktor navrhl, ze můžeme vlastně spermie k oplodnění donest z domu, a ze to vlastně nemusí být manželovi ale třeba jeho brachy/otce…ze to bude geneticky blíž než od dárce (ze to není jako úplně košér, ale i tak se to dá udělat…)
no už sme se tam neukazali… už jen ta představa ze to není jeho dítě ale jeho brachy je fakt divná
to už fakt radši ten dárce…
@Anonymní píše:
SPG v norme, poprve MFSS a oplodnili jen 50%, dale jsme zadne metody nemeli a oplodnili vzdy vse. jednou byl SPG horsi a i bez metod oplodnili vse.
No, MFSS je asi lepsi nez MACS, ale pokud nate SPG v norme, tak velke studie neudavaji zadnou statistickou vyhodu pri pouziti techto metod. Spis jestli jsi mela zrala vajicka. My meli MACS kvuli lehce horsimu SPG ve 3 IVF cyklech a vzycku oplodnili tak 60-70%, jednou dokonce jen 2 ze 4, ale bylo to spis stimulaci - nezrala vajicka. Pak jsme zmenili centrum, tam MACS nemeli, ale dali jsme Vizualizaci deliciho vretenka (lepe poznaji, kdyz je zrale vajicko) a taky byla o den delsi stimulka (vetsi dominantni folik, zralych vetsina vajicek) a z 9 peknych vajicek 8 oplodneno. Takze faktoru je mnoho… Na normalni SPG bych ty selektivni metody nepriplacela, ta vizualizace je lepsi - nemaji vsude, relativne „nove“.