Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tonyax O miminko se snažíme už přes dva roky a stále jen čekáme. Vím že je to dlouhá cesta k miminku, ale copak chce člověk tak moc???
@Quinka ne ne neberu nic takového, ale nejspíš bych to asi potřebovala…dusím to v sobě, ale párkrát sem to před přítelem už nezvládla a rozeřvala se no jo no snad se to zlepší ![]()
@allmeyo Vítej v klubu, během dne se držím a večer při malé rozepři s manželem se rozbrečím a nejsem k zastavení.
![]()
@Quinka Zkus psychologa, dá se už i bez doporučené obvoďáka a přesto na pojišťovnu. Já chodila kdysi, když jsem nemohla otěhotnět a v podstatě to probíhalo tak, že jsem tam hodinu v kuse brečela a psycholožka mi podávala kapesníky. A příště zase. Byla to strašná úleva moct se vybrečet a vědět, že tím nikdo další netrpí, nebo to nechápe, atd.
Teď u toho druhého dítěte jsem už taky nad tím hodněkrát uvažovala, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Mám pocit, že už cyničtím, tento osmý neúspěšný transfer v řadě jsem už ani neobrečela. Je mi to líto, to jo, ale už jsem asi zvyklá.
@Líba1234 Přemýšlela jsem nad tím, ale pořád si říkám jak mi takový člověk může pomoci. Jen budu mluvit jak mě vše sere, jak je to nespravedlivé a jak mě to bolí. Budu jen brečet a brečet a brečet.
Je pravda že když jdu za kamarádkou a vybrečím se jí tam je mi hned líp a jdu domů z lehčí hlavou. Já spíš nevím co mám dělat dál. Mám jít do dalšího pokusu a nebo si najít práci a začít normálně žít???
@Quinka Já bych šla do dalšího pokusu, máš přece 2 mrazáčky. Bude Tě držet další naděje na úspěch a budeš mít pocit, že pro to něco děláš. Taky mi bylo líto, že to nevyšlo a už mám domluvený KET na příští pátek. Pobrečela jsem si, to jó, ale život jde dál a člověk musí bojovat
.
@Tonyaxíše:
@damasusan přesně nevím, ale 4 náplasti stojí 170 korun a mění se po týdnu. Teď jich mám 5To ostatní už není tak drahý, kromě femibionu
Mam taky naplasti - Estrahexal 50-) - 6ks. Doplatek 50 kc. Tak se po nich poptej ![]()
Takze holky… bohuzel zvysuji negativni statistiku. Vysledky z krve mluvi jasne. Hcg nula ![]()
Mam prijit na ultrazvuk 12 den cyklu. Holky mate nejaka zkusenost? Volala jsem do caru. Tam automaticky sestra, ze na ultrazvuk. Tak ji rikam, ze jsem pred lednovym ketem brala leky uz prvni den cyklu… tak jak mam vedet postup u tohoto ketu, kdyz mam prijit az 12.dc???? To jako prijdu pozde preci?. Mam nizkou sliznici a bez léků ji ani 12.den mit nebudu spravne??? Jsem z toho zoufala… vubec me neposlouchala. 3× mi zopakovala to same
![]()
Tak ja ted nevím jeszli zbytecne neprijdu o jeden mrsic. Protoze nebudu mit dostatecne vysokou sliznici podorenou leky…
@83eve fakt? já mám Estrapatch 60. To je teda dost rozdíl v ceně. ![]()
@83eve
to mě strašně mrzí. Ty bez léků nemáš dost vysokou sliznici? A zkusila si pít kontryhelový čaj, Zen by ji měl podpořit..
@Tonyax jj pila jsem ho pul roku a pomohl mi jen v upraveni cyklu
@83eve píše:
Takze holky… bohuzel zvysuji negativni statistiku. Vysledky z krve mluvi jasne. Hcg nula
Mam prijit na ultrazvuk 12 den cyklu. Holky mate nejaka zkusenost? Volala jsem do caru. Tam automaticky sestra, ze na ultrazvuk. Tak ji rikam, ze jsem pred lednovym ketem brala leky uz prvni den cyklu… tak jak mam vedet postup u tohoto ketu, kdyz mam prijit az 12.dc???? To jako prijdu pozde preci?. Mam nizkou sliznici a bez léků ji ani 12.den mit nebudu spravne??? Jsem z toho zoufala… vubec me neposlouchala. 3× mi zopakovala to same![]()
Tak ja ted nevím jeszli zbytecne neprijdu o jeden mrsic. Protoze nebudu mit dostatecne vysokou sliznici podorenou leky…
Zavolej tam ještě jednou, třeba to zvedne někdo jiný. Před KET jsem brala Estrofem od 3. dne cyklu a 12. den cyklu jsem byla na UZ, jak sliznice narostla.
@Quinka Já žádnou takovou kamarádku nemám, tak i psycholožka dobrá na vybrečení. Mé kamarádky jsou buď bezdětné a nebo otěhotněly hned. Upřímně - i na webu je těžké najít někoho, kdo má za sebou tolik neúspěchů jako já.
Vím, že každý neúspěch bolí, ale z mého pohledu jeden, dva, ani pět neúspěšných transferů ještě nic není a teď se fakt nechci nikoho dotknout.
Taky budu za chvíli bez práce, ale nevzdávám to. Hledám si práci a i šetřím na další pokus a těším se, že to dobře dopadne. Do desetíce všeho dobrého a zlého ![]()
@Líba1234 Díky za pozitivní přístup. Beru to stejně jako Ty a příští pátek mě čeká KET, tak jsem zvědavá. On to člověk s každým dalším neúspěchem prožívá míň, teda aspoň já. Už ani tolik nebrečím.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.