Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alti1 tak to beru
budu i koukat na to, aby se zbylá embrya rozumně zamrazila… ale po tom všem co už máme za sebou jsem odhodlaná jít do jen do toho, co já chci… nenechávám si kecat do ničeho ![]()
@Lee89 píše: Více
toto je citace z poradny--- Transferovat více než jedno embryo je již v dnešní době anachronismus a celosvětový vývoj asistované reprodukce ve vyspělých zemích spěje univerzálně a výhradně k tzv. single embryo transferu –já s tím plně souhlasím, viděla jsem příliš mnoho nedonošených dvojčat..mnoho našich klinik již naštěstí 2 embrya vůbec nezavádí.
@Anonymní píše: Více
Beru
každý na to může mít názor jaký chce a nikomu to neberu… jsem sama z oboru a pokud se v den transferu rozhodnu pro transfer dvou embryí tak vím, jaká na sebe beru rizika ![]()
Tak samozřejmě, je to na rozhodnutí každého, osobně v zavedení dvou embryí nevidím ani jedinou výhodu.
Tak v tom případě je dobře, že o tom neuvažuješ ![]()
Já si myslím, že by se každý měl rozhodovat výhradně sám za sebe… nebo třeba znát celý příběh toho druhého ![]()
Ale ani u mě není vše rozhodnuté. Uvidíme ve středu jak to dopadne ![]()
@Alti1 děkuju
já sama ještě nevím jak to bude. Záleží na spoustě věcí… ale když to k tomu bude, nemám nic proti dvoum ![]()
@Lee89 Ale nejsem proti jinému názoru, docela by mě zajímalo v čem například vidíš výhodu zavedení dvou..Kdysi se myslelo že je díky tomu větší šance na otěhotnění, ale i to již je vyvráceno..Možná jedinou výhodu bych asi našla v tom, že pokud to dobře dopadne u maminky která neotěhotní přirozeně a plánuje 2 děti nemusí podruhé řešit návštěvu kliniky.
@Lee89
Všechny za ty roky máme nasbírané tolik informací a zkušeností, že si myslím že nejlepší rozhodnutí je to co opravdu cítíš ty sama ![]()
Bude mi 36 let, mám vajíčka od dárkyně a pokud by se podařilo, měla bych dv děti na jeden pokus… vzhledem k věku ideální řešení…
Není to o tom, že by byla větší šance na otěhotnění, ale z praktického a asi i sobeckého pohledu.
Ano, tuto jedinou výhodu jsem nakonec již v minulém příspěvku připustila. Na mě je tam těch rizik ale přece jen příliš. Z lékařského hlediska to není správné. Nicméně přeji hodně štěstí tak nebo tak.
A jak už jsem psala několikrát, každá musíme rozhodnout sama za sebe. To že se tobě něco nelíbí neznamená, že je to automaticky špatně. Dvojčata se rodí i bez IVF a naopak je i hodně problémových těhotenství s jedním… takže každá si to uděláme jak uznáme za vhodné a budeme spokojené obě ![]()
@Lee89 Ja doufam..protoze pri pokusu pred dvema lety jsem zacala progesteron brat uz pred transferem.Tak proste budu verit doktorce (jinak pred tema dvema lety mi delala transfer ta stejna😁) a nebudu se tim stresovat.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Lee89
Tak tfujtfuj, budu čekat až dáš info 😊 jinak ohledně dvou embryí, dej na svůj pocit, pokud chceš zkusit vše a budeš mít dost embryí tak do toho jděte 🍀 🍀 ono každá klinika má své zažité postupy a člověk jim zase nemůže bezmezně důvěřovat, dej prostě na svůj pocit🍀