Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Lumpiik píše:
Tady posilam print složení. A jak je to prosím s tou vlákninou? Já se furt něco dozvídám. A to jsem myslela jak si koupím jídla a mám to bez starostí s nějakým počítáním a hlídáním tabulek
Vlaknina se nemusi pocitat, protoze se netravi, ale kdyz tak koukam na tu tabulku, ona v tech sacharidech neni zapocitana (tady je to jinak, je zapocitana v sacharidech, tak si to musim odecist). Jinak na jednu porci (asi 1vafle) tam je 13g sacharidu, to je mozna pro nekoho ok, ja bych to teda uz nejedla, ale ja jsem v tomhle striktni. A rozhodne bych to nedoporucovala jist po nejakem jidle jako dezert, to by s dalsima sacharidamaz jidla bylo uz opravdu hodne.
A mlika bych se taky vzdala. Cim min cukru, tim lip se ty tuky pali. Pokud to jde delat bez mlika…to uz by bylo lepsi si to namichat ve smetane ![]()
Ahojky
ma tu prosim nekdo na prodej nejake „dobroty“ krom koktejl? odkoupim
![]()
@Tessina9 já se budu zbavovat kaší, nějak mi nechutnají, radši si dám puding ve kterém je i míň cukru. Ale moc jich nemám, teď budu objednávat ještě další várku a určitě i něco co jsem ještě nezkoušela takže možná toho bude víc čeho se budu zbavovat. Jako vyloženě že by mi neco chutnalo se říct nedá, chutnaly by mi možná grilovany zebra…
ale většina jídel je celkem ok
taky si teda do všeho dávám česnek nebo sůl
kdybych toho měla víc tak pisnu, teď tu mám asi jen pět kaší co nejspíš nevyužiji a to nemá smysl samostatně řešit ![]()
Čím je možné doplnit ketodietu, kromě zeleniny, pořád ty koktejly, polévka a omeleta, držím ji týden a další dny mě čekají.
jaké jídlo ji
přeruší
@dljl píše: Čím je možné doplnit ketodietu, kromě zeleniny, pořád ty koktejly, polévka a omeleta, držím ji týden a další dny mě čekají.jaké jídlo ji
přeruší
Já teda střídám vše, palačinka se skořicí, nápoj, polévka, nápoj, omeleta se zelím… Další den třeba tyčinky, nápoj, těstoviny, nápoj, puding… Snažím se hodně kombinovat aby to bylo různé. Jim hodně houby, do omelety, jako přílohu nebo samotné plněne žampiony směsí na omeletu… Hodně mi chutná kysané zelí zabalené do omelety. Pak těstoviny s paprikou, restovany květák, polévka z brokolice, placky z cuket… Jako jelikož v jedničce můžeš jen zeleninu, tak to moc ničím nenahradís… Jediné nasekané oříšky např… Já se snažím ty jídla upravit tak aby z toho bylo jakoby normální jídlo co nejvíc ikdyž placka z cukety je na kousky ale chutná dobře
hodně dávám česnek a na palačinky trochu skořice. Dají se udělat celerove hranolky, ale celer nemusím… Dala bych si mrkvove ale mrkev v jedničce nemůžu, má moc sacharidů.
Jinak dietu ti prerusi cokoli co má sacharidy navíc
což u keto diety stačí fakt málo. Takže jak se říká, keto dietu buď držíš nebo ne
já mám druhý týden za sebou a už jsem si trochu zvykla. A snažím se teda dodržovat povolena jídla. Max uzobnu víc oříšků, ale chutě nemám moc, ani hlad už vůbec. Ze začátku jsem měla hlad. Teď je to spíš že mi chybí to normální jídlo. Ale manža dlabe doma vše, nutelu, hamburgry, maso s hranolkama… A jako nemám problém že bych to nedávala. Chuť mám, když to vidím. Ale že bych se nemohla udržet to ne. Je to taky o psychice a motivaci. Jako každá dieta. Určitě ty kila nejdou dolů úplně samy. Ikdyž by to bylo faaajn
![]()
@dljl píše: Čím je možné doplnit ketodietu, kromě zeleniny, pořád ty koktejly, polévka a omeleta, držím ji týden a další dny mě čekají.jaké jídlo ji
přeruší
Jakakoliv forma tuku…kus tucnejsiho syru, seminka, slanina, cerstvy syr, vajicka…mimochodem, ja dnes treba mela k obedu trochu masa z krocana (tucnejsi kousky), oprazene, okorenene, pridala jsem konzervu cernych sojovych bobu, zasypala parmezanem…celkove sacharidy kolem 5g a ze toho byla hromada…ta strrava muze byt i pestra, ale stoji to trochu studia, pocitani.
@Lenka_Hal máte nějakou aplikaci na počítání kalorií? Ale přece když si dám slaninu tak sice nemám cukr ale velkou kalorickou hodnotu, což v první fázi kde se má nejvíc hubnout je problém
a hlavně dokonce ani sušené maso přímo od nich nemůžu, až od druhé fáze
takže dát si třeba slaninu bych se bála že tím pádem nebudu tak hubnout, ikdyž udržim tělo v ketoze ![]()
Ty krabky jsou v pomerne hlubokem kalorickem deficitu. Pokud s tim deficitem nekdo nema problem, tak proc ne na kratsi dobu, ale pokud nekdo bojuje s hladem, je lepsi si dat slaninu (trebas kousek), nez pak zhresit treba chlebem, nebo dokonce sladkosti…jde o to naucit telo spalovat tuky, to je to hlavni oc tu jde. Az se to nauci, pak uz se ladi jidlem detaily, kdy si bere tuk z jidla a kdy z tela…A kazdym tim sacharidovych uletem se to telo jen zmate a to oddali ten cil. Hubnuti je hlavne o hormonech, pak o kaloriich.
Kdyz potrebuju kouknout, tak pouzivam Fatsecret.
https://www.fatsecret.com/…bacon-cooked
tady je treba ta slaninka
@Lumpiik Ty krabicky jsou postaveny na tom, ze vas hodi do vody a plavte…sup, za par dnu hluboka ketoza…ja na to sla prave obracene. Nejdriv pryc sladkosti, pak i ostatni sacharidy…pomalu jsem si pridavala tuky…najednou jsem zjistila, ze klidne vynecham jidlo, ani o tom nevim…
Lumpiik Jak už jsem psala, kombinuji obojí - sáčky i normální stravu. Po 14ti dnech -5kg. Jen nevím jestli spíš ketozou nebo nízkým energetickým příjmem.
A vybírám si na co mám chuť a čas. Přes víkend bojuji s chutěma víc než přes týden. A když mám hlad tak to taky řeším sýrem, slaninou…Na návštěvě kousek sýru místo buchty ![]()
Jinak složení hledám buď na obalu nebo i na kaloricketabulky.cz Lze tam zapisovat i jídlo za celý den, tak má člověk přehled. A tam právě vidím i ty kalorie za celý den. A jsou stále deficitní, hodně deficitní..
Nicméně jsem spokojená. Vždy jsem byla spíš na přílohy, sladkosti, nemusela jsem maso a najednou i ta má hlava pochopila, že to jde…
40g - uvádí se běžně do 50g, když sečteš jídlo z ketodiet, ketomixů, prodietixů atd. (denní dávku) tak to tak nějak za den vychází, a já si teda určila 40g, pro jistotu, ať tam mám nějakou rezervu, kdyby náhodou…tak nějak jsem k tomu číslu došla.
Možná je to ale hloupost, jsem vážně laik, teprve se učím a sonduji.
@sr22 Hlavni je, ze to funguje…jak se tady rika, neopravuj, co neni pokazene…s tema navstevama mam to same, orisky taky obcas nabidnou ![]()
@Lumpiik píše:
@Lenka_Hal máte nějakou aplikaci na počítání kalorií? Ale přece když si dám slaninu tak sice nemám cukr ale velkou kalorickou hodnotu, což v první fázi kde se má nejvíc hubnout je probléma hlavně dokonce ani sušené maso přímo od nich nemůžu, až od druhé fáze
takže dát si třeba slaninu bych se bála že tím pádem nebudu tak hubnout, ikdyž udržim tělo v ketoze
Já dávám do kalorické tabulky. Hodnoty si vypočítáš na paleosnadno.cz.Je tam kalkulačka, hodí ti to, kolik máš jíst sacharidů, tuků, bílkovin, abys hubla. V kalorických tabulkách je nastavení, kam si dáš všechny vypočítané hodnoty. Jinak, pokud teď máš ketodietu tak jí vydrž až do konce. Když bys to kombinovala, tak abys neměla pak příliš mnoho bílkovin. Po ukončení počítej. Jinak vás obdivuji. Já nedokázala být ja práškovité stravě ani celý den. Mám ráda jídlo. Věřím, že kila jedou jak po másle, ale pro mě to není. Já raději maso, sýry, vejce