Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Lenko, vím, že jedeš tohle stravování dlouhou dobu. Vlastně podle tvých rad si skládám jídelníček. Myslíš, že tohle vyhazování z ketozy je pro tělo nějak špatné, nebo mu to nevadí. Je mi jasné, že kdybych zvýšila pohyb, tak ty cukry spálím, ale jsem po plicní embolii a kromě pomalé procházky toho moc neudýchám. Za 4 týdny mám 6 kilo dole, jsem spokojená a strava mi vyhovuje, jen bych ráda vychytala chyby. Dík za odpověď.
Ahoj holky, v sobotu začnu tou sadou keto diet, jen mi není jasné - nemám tam žádné insrtukce, jak začít, jak skládat ty jídla…To je volba na mě? Prostě 5× denně nějaké jídlo z toho? Nebo záleží na pořadí? Vím povolenou zeleninu, mám tam tabulky se složením jednotlivých jídel…To je ale vše. Jak začít? Děkuji
@bonika69 spis to neni prijemne, a oddaluje te to od cile. To je sladky chleba? Jde vyfotit slozeni? ![]()
@Lenka_Hal nee je ti proteinovy chléb od penamu a je divné že by ji to vyhodili z ketozy. Má hodně tuku hodně proteinů a skoro žádný sacharidy. Ale já si dávala max 1 krajíc. Jinak složení zde https://www.penam.cz/…rni-chlebik/
Bych si tipla tak 20g. Ale každý je jinak tlustý, tak je to přibližně. Já ty 3 krajíčky počítám jako 100g. Dneska si ho nedám a budu měřit, tak nahlásím. Já jsem podezřívala kedlubnu, ale tu ještě nemám ozkoušenou a včera jsem ji neměla. Hodně holek ho tu jí, tak jsem jen chtěla zkusit, jestli někdo nemá zkušenosti.
Kazdy mame jiny prah, jak pro cukry tak pro proteiny. Kedlubna ma docela dost sacharidu, to mas pravdu, ale stejne tak tech 27g proteinu, pokud snis tech 100g chlebiku. Oboje te klidne z ketozy vyhodit muze…ja si tech 30g proteinu klidne dam, ale jsem sportovec, ty jak pises tomu pohybu moc nedas, takze budes muset byt opatrnejsi. V tomhle holt musis postupovat metodou pokus omyl…ja se takhle vytrestala s proteinovyma tycinkama. Vyrabela jsem si je sama, straslive mi to chutnalo, takze jsem klidne jedla primo to testo
, rikala jsem si, sak co, sacharidy to nema prakticky zadne, no a sup, ketoza v cudu…uz ted nevim kolik to bylo, 50 nebo 60g…
co vim, tak se doporucuje si proteiny spis rozdelit na vic porci, jednak se alespon vyuziji, jednak si je nepremenis na glukozu, ale i tak, dodrzovat limit na den.
Perfektní, děkuju. Takže když vážím 85 kg, tak mám sníst do 100 g bílkovin, nebo míň?
Teď jsem snědla 200g makrely, to jest 28g bílkovin, tak to jsem zvědavá na testík.
@bonika69 Ono je to o svalech a o pohybu. V jedne facebookove skupine, kde jsem (ketogenic athlete), rikaji, ze prumerne zene by melo stacit v prumeru 60-70g. Nasla jsem i jejich diagram na makro…asi bych se od toho odpichla a pak si treba zkusila pridat a videla bych, co to udela. Ja jim vic, ale jsem vysoka a mam dost svalu, plus kojim…
Holky, zkuste, prosím ten chleba zvážit.
Já si kupovala proteinový, balení 250g a jsou tam 4 plátky. Takže když chci 50g, tak je to ani ne jeden plátek. A pokud bonika69 píše 3 krajíčky zdá se mi to hodně velké množství.
Já tedy kombinuji různě výrobce dietních jídel i proteinů, plus domácí strava, případně restaurace, snažím se hlídat kolem 40g sacharidů za den a od 25.1. mám o 8,2kg míň. Původní váha 83kg.
A opravdu můj jídelníček není ukázkový.
Třeba včera celý den mimo domov: ráno koktejl, svačina krekry victus, oběd česnečka se sýrem v restauraci, svačina protein tyčinka myprotein, druhá svačina čokonápoj v krabičce victus, pak salát z míchané zeleniny v restauraci a dorazila jsem se korbáčkama a proteinovým chlebem 50g někdy kolem 23hod. Do postele jsem šla v 1.
Ale to jsem měla vyjimečně víc jídel, mám to nějaké náročné v práci, tak si tělo říká asi o víc energie na fungováni. ![]()
Moc díky, takhle jednoduše to potřebuju. Já jsem to s těma bílkovinama nikdy moc nepochopila. Ono jenom ten nápoj má 17g bílkovin. Pořád jsem omezovala cukry i na úkor zeleniny a vše špatně, fakt perfektně vysvětleno, třeba to pomůže i dalším,.
Ten chleba má 250g a je tam 11 plátků, tak ono to i tak vychází. Ale mě už je to jasný, na svou aktivitu mám strašně moc bílkovin a tělo si přetváří na glukozu. Musím vymyslet jiný jídelníček.
Jeste k tomu doplnim, jen tak ze zajimavosti. Mam syna diabetika, a reknu vam, ze kdyz ma velkou masovou veceri, kdy pak jde brzo spat (takze se nehybe), musi dostat v noci extra inzulin, protoze mu stoupa krevni cukr. Kdyz ma naopak treba jen hodne ovoce, ten inzulin mu staci narazove, pokryje to to ovoce a pak je celou noc ok, ale to maso, pak mu holt jatra v noci vyrabejji z prebytku masa cukr…to jen tak pro lepsi pochopeni ![]()