Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@bonika69 Ja jsem se pro jistotu techle proteinovych napoju a tycinek prakticky vzdala. Radeji si dam kus masa, ktery ma treba stejne proteinu, ale mnohem lip me zasyti. Ale chutna mi to, ne ze ne. Kdyz neni maso, tak si obcas dopreju.
Hodně jsem slyšela o léčbě diabetiků 2. stupně, ale syn má předpokládám 1. Tak to jsem nevěděla, je to jde. Ale strašně fandím. Dvě kamarádky mají taky kluky s jedničkou, jeden už má i bezlepkovou dietu a druhý už byl 3× v nemocnici, naposled ho kamarádka musela rozdýchávat než přijela sanitka. Je to takový začarovaný kruh, pořád o strach, problémy ve škole, na táborech atd. Měli by už doktoři něco vymyslet.
Jojo, jednicka. My ho teda nemuseli nikdy takhle rozdychavat (tuktuk, to bych asi pak dlouho rozdychavala ja
) a to to ma od 2let. Bezlepkovou nemusi, nechali jsme ho testovat. Ja deti nedrzim na keto, jen nizkosacharidovce, ale u deti, kteri nejsou tak „zniceny“ spatnym jidlem to v podstate znamena, ze si tak proplouvaji na trosce ketonech, nekdy min nekdy vic…Jinak je na pumpe a uz i senzoru. Vyzkum v tomhle nahodou docela slape, to se jim uprit neda. Tabory nas netrapi, tady hned kousek je jeden v lete primo pro diabetiky, ale on tam ani nechce, nechce zadny, chce byt s nama. My mame nastesti takove zamstnani, ze to jde. Spis je blby, ze by uz rad prespal u kamarada, ale to proste nejde. Tak holt vzdyzky kamaradi prespavaji u nas. Zrovna ted tu jsou prazdniny a mam tu kamarada jak mladsiho, tak starsiho, manzel je pryc, do toho treti rocni…mam o zabavu postarano ![]()
@bonika69 píše:
Bože, píšu jak tatar. Myslím léčbu ketogenní dietou.
U diabetiku druheho typu vubec nechapu, ze jeste jedi normalne. Jeste pred synem jsem chodila na turistiku s jednim, co byl keto…uplne si „vylecil“ dvojku. Je to samozrejme na vzdy, kdyby zacal jist normalne, je za chvili tam kde byl pred dietou… kila navic a medikace na T2. Pamatuju si, jak me udivilo, ze nemohl ani mliko
ted uz chapu…
A, banda kluku se probouzi, jdu delat snidani…kybl michanych vajicek a dalsi kybl caje snad bude stacit ![]()
Stejně je perfektní, že diabetolog s vámi na tomhle spolupracuje, přitom je to logické. Čím míň cukru, tím menší nápor na slinivku. Mě právě u těch kamarádek připadá, že čím je to míň kompenzované, tím víc dalších nemocí se přidává. Tak si užívej prázdnin v uvozovkách a s dovolením to dám kamarádkám přečíst.
Tak já hlásím, do 12,30 hod. 62g bílkovin a jsem z ketozy venku
. Tak jen pro info pro ostatní.
No, my kdyz zacali s nizkosacharidovkou, prvni kontrola byla..doktorka s vysledky glykovaneho vesla za nama se slovy…tak my ukazte ty vase cisla (to se prochazi normalne, aby se videlo kde ubrat, kde pridat inzulin), kde jsou ty hypoglykemie, protoze takovy glykovany nejde bez hypoglykemii…a ony nikde, kroutila hlavou a pak mi rika, teda z fleku bych vam nabidla tady misto…
..tak a jdu umivat tu horu nadobi. Vam povim, kdo ma pet deti a vic, tak asi nedela nic jinyho, nez to stado krmi ![]()
Holky, když mám ten ketofit, jakým jídlem mám začít? nechci nějak moc zhubnout, spíš mě to zajímá, jíst pravidelně atd…Jsem teď hrozně rozežraná…
Má mtu sadu v tom kufříku, ale chybí návod, jak jíst jídla postupně…Nebo je to jedno? A prostě 5× denně něco z toho?
U keto diety jsem měla kokteil - kokteil- polévka - kokteil-omeleta. Nyní jsem začala držet keto, ale jinou, je pestřejší, konzultuji vše s doktorkou, mám totiž zvýšený cukr, nemám hlad, ale hlavně co je pro důležité, koušu, nepiji jen a hubnu dobře za 2.5týdne něco málo přes 4kg. Ketózu si neměřím, vše doplňuji zeleninou. Kde kupujete ty chleby a jaké?
Já taky neporadím, jedu vlastní jídlo doplněné proteinem. A hlavně já nikomu radit nemůžu, napřed se to musím naučit. Já chleba beru v Albertu, výrobce Penam, název Večerní chlebík a stojí cca 37,–Kč. Zkoušela jsem nějaké tousty od Victusu, ale vůbec mi nechutnaly a taky ta cena.
Nemáte někdo tušení čím je způsobeno, že někomu stačí tak málo bílkovin a je po ketóze?
Já třeba jedu každý den přes 100g, ketozu si tedy neměřím, ale hubnu, tak asi funguje.
A to podotýkám nemám žádnou velkou fyzickou zátěž. Spíš psychickou.
Ahoj holky,
Včera jsme taky začala, tak jsem zvědavá, jak to půjde. S koktejly ani jídly nemam problém, ale je mi po nich hrozně těžko:(
Navíc mi pořád skrunta v břiše, jak se to asi tráví a mám pocit plnosti.
Měly jste někdo takový problém?
Pisu to vys, jde hlavne o mnozstvi svaloviny a pohybu, plus samozrejme mame nastaveny ten metabolismus jinak. Jo a taky typ proteinu, ktere jime, nektere aminokyseliny jsou glukogenni (prevari se do cukru),jine ne…