Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, přeji krásný poslední den v roce a určitě budeme všechny během příštího roku těhulky, moje největší přání, tak věřím, ženám to všem výjde a budeme se setkávat v zcela jiné diskuzi.
Penny- bylo to v 19+5 tt, přes víkend doma a v pondělí do porodnice ve středu už jsem rodila ![]()
Přeji vám všem poklidný a pohodový celý příští rok 2009, hlavně to, co si nejvíc přejeme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Budu až nevím kdy…
Nepřihlášená KamiŠ
Ahojky holčiny!!!
TAK PŘEJI VŠEM RADOSTNY SILVESTR A DO NOVEHO ROKU HLAVNE HODNĚ ZDRAVIČKA A ŠTĚSTIČKA A SPLNĚNI TĚCH NEJTAJNĚJŠICH PŘANI!!!!!!!! TAKŽE ŠŤASTNY NOVY ROK 2009!!!!
http://www.celysvet.cz/…le/s1983.gif
a jsem moc ráda, že tu mužu s vami být a moc mi to pomahá
http://www.celysvet.cz/…le/s2022.gif
Ahoj holky, přeju šťastný nový rok. jsem po Babetce další závisláček ![]()
U nás Silvestr byl moc fajn. Žádná divočina. Seděli jsme nahoře v patře v ještě nedodělané místnosti, v budoucnu to bude pokoj jednoho z dítek, to si bude chudák říkat jaký byli rodičové ochlastíci, když bude slýchat historky z podsvětí ![]()
Ale bylo to v klídku. Sestava o 9 lidech, takže žádná divočina. Opilec taky žádnej.
Do půlnoci to frnklo jako divý a pak jsme trajdali chvilku po městě.
Před půlnocí jsme vytrandili nad náměstí ke kostelu, abysme se pokochali ohňostrojema a pak jsme trandili všichni do ulice, kde bydlí rodiče Radka a ještě jednoho kamaráda a zpátky jsme dorazili po půl druhý. Zmrzlý jak sobolí hovňousci a téměř ve 3 ráno jsme to definitívně zapíchli a šli chrnět.
Ráno jsme se povalovali a vylezli skoro v 11, nebylo kam spěchat. Na novoroční obědy s Radkem ještě moc nehrajeme, tak to bylo fajn. Měla jsem udělanej zeleninovej salát dopředu, takže jsme nemuseli na nic šáhnout. Odpoledne za námi přišli 2 páry ze Silvestrovské účasti, dali jsme si kafčo, probrali jak stárnem, když jsme se víc cpali, než pili
a rozdělili jsme si co zbylo a váleli jsme se u princezny Lady, dám si vanu a pak budem koukat na Václava.
Holky vyčerpávající náplň co ![]()
jo Silvestr v pohodě, svátky jako by nebyly.
Nějak měli všichni pocit, že kolem nás musí chodit po špičkách, tak nevěděli jak se ke mně chovat a tak. No jejich lítostivý kecy bych nejradši neslyšela. Ale dá se říct, že se to srovnalo
tedy až na ta půlnoční přání od všech známých, všichni nám přáli toho prcka, tak to si mohli odpustit. Já se snažila najet do starých kolejí a bavit se a oni mě děsně uzemňovali zpátky tím, že na to nějak úžasně narazili, ale co nadělám, příště už to nikdo vědět nebude. Říkali jsme si, že se vymluvim, jako že musím absolvovat hysteroskopii, něco jsem si o ní našla a dá se tím další pokus dost kamuflovat, což je prima. Hned z toho mám mnohem lepší pocit a aspoň se toho o píď neděsím ![]()
Tak dámy moje. Hodně štěstí lásky, zdraví, pohody a prostě ať se nám splní po čem toužíme ![]()
Ahojte holky,
taky bych Vám všem ráda popřála štastný nový rok 2009!!! Snad nás už budou provázet jen samé dobré zprávy a všem se konečně podaří dosáhnout toho jedniného co si tolik přejeme.Doufám,že osudová 8( která zrovna pro mně byla opravdu nepříznivá) už svůj špatný vliv na mně mít nebude a rok 2009 přinese jen to dobré!!!
Moc všem držím pěsti a hlavně pevné nervy!!!
PAPAPA Lenka
Ahojte holky!!!
Vubec jsem dnes neměla časík napsat. Vstávali jsme až v 11h a pak jsem vařila a jeli jsme k rodičum. Tak jak jste vstoupili do toho noveho roku??? A co silvestr??? My jsme byli doma a přišla k nám od manži sestra s přítelem. A bylo veselo taky jsme ten loňský rok pěkně zapili. Já moc nepiju, ale ted jsem to potřebovala. Ale nemyslete si, že bych o sobě nevěděla, to zas ne.
Jen tak pěkně do nálady. Tak nějak jsem na vše zapomněla, akorát jak přáli rodiče a švagrová tak at se nám to mimčo zadaří, což mi zas přišlo líto, že zas další rok v háji a nic.
Ale ted už je mi zas hej. ![]()
Lenik na zítřejší KO at vše dobře dopadne a napiš co nového. ![]()
Tak papa a věřím, že letošní rok 2009 bude pro nás ten šťastný!!!
Vsechno nejlepsi do Noveho Roku hokky!
Tak jsem Vas taky nasla, nevite proc tu nasi diskuzi neni videt normalne v neplodnosti?
Jinak MS uz odesla, tak ted cekam az otevrou tu nasi kliniku at se muzu objednat k Dr. Jsem poucena napriste, objednat se hned behem cyklu, a ne cekat na vysledek. Podobne jako Nelik jsem nepocitala s tim ze negativnim vysledkem to tak nejak vsechno skonci ( z jejich strany) a dalsi postup je ciste na nas.
Kdyz mi sestra telefonovala s vysledkem (na tu krev jsem jit musela i kdyz prisla MS, to bylo snad nejdepresivnejsi rano), tak nerekla vubec nic o dalsim postupu. Ja myslim ze to je proto ze nektere holky se rozhodnout uz timhle vice neprochazet, nebo jit na jinou kliniku, proste je to individualni.
Jinak co se tyce zkouseni priozenne, tak ja myslim ze u mne je to naprosto ztraceny, kdyz mam zablokovany vejcovody, to vajicko se proste do vejcovodu nedostane a tak nemuze byt oplodneny. Jinak nevim jak u vas ale myslim ze manzel ted do toho moc chuti nema, prochazi si zklamanim taky a asi svym vlastnim zpusobem. Je mi smutno protoze on by toho malyho mimiska taky uz tak strasne rad mel. No doufam ze je to jen prechodny a ze nam to nakonec nenaboura nase krasne manzelstvi. Nechavam ho ted na pokoji, co se mu budu vnucovat kdyz si smutni, urcite ma obrovsky pocit bezmocnosti ncoz u muzskejch je obzlast na depku ptrotoze oni chtej napravovat a ne jen pasivne koukat. Ted manzu opet odvolali na sluzebku, on teda cestuje porad, tak je to pro nej asi nejlepsi zmenit prostredi a na vsechno trosku zapomenout.
Jinak co Boriska psala o tom optimismu tak s tim naprosto souhlasim, je to tezky verit v uspech. Jak jsem holky psala tak na ty nasi klinice maji psycholozku, myslim ze to s ni zkusim probrat, protoze bych rada do pristiho kola sla s tim ze verim v dobry vysledek, jinak to prece nema cenu co. Coz je ale tezky verit kdyz ja nikdy nemela pozitivni TT, nikdy jsem nemela ani naznak ze bychom mohli byt uspesni, a to uz se snazime 4tym rokem!
No a k tomu me teda ceka asi ta operace na odstraneni vejcovodu jeste nez si pujdem pro mraziky. Myslim ze je muzou bud odstranit nebo zablokovat nejakou umelou prekazkou, nevite nektera co je lepsi?
A to vsechno i pres to ze jsme meli super cyklus a ze mi Dr rekl ze manza a ja jsme „velice plodni“ , stimulovala jsem na minimalni davce, meli jsme 18 vajicek, 17 jich bylo te nejlepsi kvality, 15 se jich prirozene oplodnilo a 12 jich dobehlo do stadia 5tidennich blastiku vhodnych k zamrazeni - jeden teda pouzili cerstvej a 11 jich mame nekde chrupkajicich. Ale co z toho vseho kdyz nejakej hydrosalpinx ve vejcovodu to vsechno pokazi!!
Holky, mne je tak lito toho malyho embryjka, byl nejlepsi z celyho toho tymu borecku, a kvuli tomu hydrosalpinx se nakonec nemohlo uhnizdit, proste si to tak trosku kladu za vinu ze se malej neuchytil. To je asi to co mi stale vrta hlavou, jinak jsem se s tim ostatnim uz docela smirila.
Tak jsem napsala novorocni novelu, holky moooooc vam drzim palce, vypada to ze leden mame vsechny volno a v unoru/breznu se zacne nanovo (ja budu asi zase pozadu protoze to ja teprve pujdu na tu laparku
) - ale snad nebudu zase az tak pozadu a budeme tehulky vsechny dohromady ![]()
Ahojky holky,taky jsem hledala tuhle stránku na neplodnosti jako divá a jen díky tomu odkazu co jste mi poslali,mám vás v záložkách nemusím nikde hledat.
Jinak OPIČKO: já jsem v 08/08 proděla mimodělož.těhu na levém vejcovodu a pravý byl prolezlý nějakým zánětem o kterém jsem vůbec nevěděla,takže mi vzali oba najednou,chtěla jsem to i tak,protože jsem si všude přečetla,že ty centra moc neradi podstupují IVF pokud je nějaká překážka ve vejcovodech,že to působí spíš negativně a samozřejmě jim taky snižujeme procento úspěšnosti,taklhe mi to přímo řekl primář v karvinské nemocnici, před tou laparoskopií. řekl mi sice taky to,že když budou oba vejcovody venku,že budeme ideální pár pro IVF,že nás neohrozí třeba mimoděložní těhu,atd.. tak jsem tomu tolik věřila,že to bude úplná pohoda (jinak je u nás vše ok,spermiogram ok),jsem už po prvním IVF, KETu a nic!!! Navíc teď to už vypadalo tak nadějně,vůbec jsem nešpinila, menses se nedostavil,začaly mně dost bolet prsa no a když jsem si měla dělat test,věřila jsem,že už výjde a on nevyšel!!! Byla to hrozná rána a pořád tomu ještě nemůžu uvěřit!!! Chodím už asi 2roky do CAR v Ostravě,ale rozhodli jsme se,že teď to už zkusíme jinde,budu volat do FERTIMEDU do Olomouce,tak uvidíme co nám řeknou a jestli nás objednají,snad tam budu mít více štěstí!!!
Holky všem vám moc držím palce,ať už nám ten test konečně ukáže tu krásnou druhou čárku a můžeme se konečně radovat z toho,že jsme těhotné! krásný den,papa Lenka
Ahoj holky,
tak hlásím, že se mi včera konečně rozjela MS, ale s hroznými bolestmi, takže jsem se dopovala léky, dnes je to už o něco lepší.
Začal nový rok a věřím, že bude moc úspěšný.
Zdravím v novém roce, který doufám bude lepší než ten loňský…
Nel- Renatika jde na KO až v pondělí ne? má psáno 5.1 ![]()
U nás Silvestr v pohodě a klídku, bylo nás 8 a nikdo se neopil, tudíž ani neblinkal a nebylo mu špatně:-) Včera jsme pak všichni podnikli novoroční výstup na Ještěd. Bylo sice mlhavo a sněžilo, tak nebyl žádný výhled, ale bylo to hezké…
ahoj holky, v novém roce vás všechny zdravím, co si přejeme, to je jasné, to ani psát nemusím
, tak já jen hezky potichoučku, ani nahlas to nevyslovuju, je mi jasné, že ty příští vánoce žádná nebude chtít být doma bez dětí či těhotná.
My jsme byli dva dny na horách, silvestr byl pohodový s neplodnými páry, takže bylo super
a na nový rok jsme vylezli na ještěd, což bylo taky moc fajn, i když výhled nebyl.
Opičko - to mě mrzí, že chlapa to tak sebralo, ale neboj, to chce čas a bude líp. Jinak už si s dr. mluvila o tom odstranění vejcovodu? Já vím, že tam té zánět. tekutiny trochu mám, ale do 1. IVF jsme šli s tím, že to i přesto riskneme po konzultaci s dr. jsem zvědavá, co řekne teď, já ještě nevím, jestli jít do KETu před nebo po odstranění, až to s dr. proberu, tak uvidím.
Leni - vítej - a fakt chceš do Fertimedu? Neznám moc holek, které šly z gyncentra do fertimedu (ve smyslu z bláta do louže), spíše z gyncentra do reprofitu
, ale vážně nejsem placená za reklamu pro reprofit, tak už jsem zticha
.
Já půjdu na kontrolu, až se objednám, v CARu si udělali přes vánoce volno a já už ukončila nemocenskou, a dnes jsem makala
. Ale bude to předpokládám do půli ledna.
Jindřiš, hlavně, že už se konečně dáma uráčila, že dorazila
a protože jsem si znova přečetla tvůj příspěvek, tak věřím, že bude líp
.
Borisko
Měly jsme se asi nejdřív domluvit
![]()
Jindřiš- Boriska mi to připoměla, že jsem chtěla reagovat na tvou mrchu. No je to dost, i když tě teda trápí ![]()
Kami - ale když jsme se v popisu shodly, tak je to dobrý, ne?
![]()
dobrý večer holky,
konečně se mi podařilo vás najít. teda jen díky odkazu tuším že od borisky
doufám že vám nebude vadit když za vámi občas nakouknu a pozdravím vás. chci vědět jak dál bojujete a dál vám držím pěsti
Kamiš, můžu se zeptat v kolikátém týdnu přišli na tu vývojovou vadu? pokud by ti to bylo nepříjemné mi odpovídat, tak samozřejmě nemusíš. je mi jasné že to není nic příjemného.
holky, do nového roku přeji hodně zdravíčka, štěstíčka a splněná přání
v podobě //
nepřihlášená penny