Kočárek Gesslein

Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?

Přidejte zkušenost s Gesslein F4 Buggy
Napsat příspěvek
Velikost písma:
189
28.3.12 07:40
@jamada píše:
Ahoj holky, jsem u vyberu kocarku pro nase prvni mimi a tak jsem prosla hodne obchodu a spoustu diskuzi. To mi pomohlo s vyberem znacky. Po srovnani designu, kvalit a nazoru z diskuzi, vyhrava u nas Gesslein :)
Zustala jsem ale na vazkach pri vyberu konkretniho podvozku… jestli F4 nebo nebo F6. :?: Vyhody obou jsem pochopila, F6 ma vymenitelne kola a prehazovaci rucku, F4 ma buggy a zase o trosku mensi velke kola.
Kvuli skladani (potrebuji kocar dostat do Fabie kombi) a blbe resenemu vytahu zvazujeme F4. Zajimal by mne vas nazor, hlavne tech co meli nebo maji moznost srovnat jezdeni F4 s F6. Jestli je to velky rozdil a nebo jestli F4 zvladne i lehci teren jako hlavni kocarek s C-lift taskou. Nehodlam jezdit po horach, spis takovy mestky rezim, chodniky, kostky, parky plus lehci teren. Pokud by to byly postrehy z praxe a konkretne jen u techto znacek a modelu budu jen rada. Prirovnavani k jinym znackam a modelum mi nepripada tak uzitecne.
Moc dekuju za pomoc. :)

Taky jsme se rozhodovali mezi F6 a F4 a s největší pravděpodobností objednáme F4. V žádném velkém terénu jezdit nebudeme a přijde mi zbytečný brát si kvůli nějaký dovolený na horách nebo pár dnům co je v zimě sníh těžší a hůř skladný kočárek :nevim: . Samozřejmě bydlet na vesnici tak se rozhoduju jinak, ale i v prodejně nás ujistili, že F4 je do města vhodnější. Sousedka má F6 a požívala jí asi rok..pak vytáhla F4 buggy, že se s tím už nebude tahat. A ty velký kola využila asi dvakrát, právě na dovču do hor a jeden týden kdy tu byl sníh..jinak jezdila s malýma, takže nevyužila ani tu otočnou rukojeť…Já si říkám když si tolik lidí kupuje concordy a bria, který jsou absolutně neodpružený a taky jim to stačí, tak F4 bude oproti tomu zlatá. Takže chce to určit si co je pro tebe na kočárku nejdůležitější a podle toho se rozhodnout..u nás vzhledem k malýmu bytu to byla skladnost, lehká váha a kvalita, takže z toho vyšla vítězně F4 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.12 09:23

Diky holky :kytka:
Libi se mi vic F6 a prijde mi i stabilnejsi. Ten kufr auta neni pro nas tak limitujici jako vytah. Napadlo mne, ze se zkusime v obchode domluvit na zapujceni kocaru (i za penize) a vyzkousela bych si, jestli se vytocim a nacpu se do vytahu :think: a pak jeden z techto objedname. Dam kdyztak vedet :)
Mame sice jeste cas, ale uz bych nejradsi jen ladila barvu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
28.3.12 09:30
@jamada píše:
Diky holky :kytka:
Libi se mi vic F6 a prijde mi i stabilnejsi. Ten kufr auta neni pro nas tak limitujici jako vytah. Napadlo mne, ze se zkusime v obchode domluvit na zapujceni kocaru (i za penize) a vyzkousela bych si, jestli se vytocim a nacpu se do vytahu :think: a pak jeden z techto objedname. Dam kdyztak vedet :)
Mame sice jeste cas, ale uz bych nejradsi jen ladila barvu :)

Já jsem se zatím s F6 do všech výtahů vešla, třeba jsem jenom sklopila rukojeť, ale určitě je lepší to vyzkoušet. My doma výtah nemáme tak mě to je jedno.
Jinak jak jste se tady bavily o té autosedačce tak to jsem nevěděla že když ty popruhy jsou výš než dítě že se to nemá používat. Zatím se mě ale nechce kupovat nová autosedačka, ještě aspoň 2 měsíce vydržíme ve vajíčku, hlava je zatím OK a nepřesahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.3.12 09:31

Jamado tak uvidíš, ono s tou rukojetí třeba nám to v otm výtahu pomohla a nemít ji přehazovací tak se do něj prost ěnedostanem…bydlím taky v paneláku,tudít je pro mě důležit i místo a nechápu an co bych měla v bytě slžený zbytečně dvě kobričky naq sporťák :roll: už z toho hned pro mě byla F4 zbytečná rotože zabere strašně místa a musím říct že ty výměnný kola byť jen na sníh vidím jako super věc, využila jsem to a kočár projel bez poroblému všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.12 10:11

Loko, prave jak pises, prijde mi dobra ta prehazovaci rukojet i kvuli slunicku. Prece jen je jednodussi ji jen preklopit nez otacet sportak s fusakem a nebo couvat s celym kocarem :D
Co se tyce velikosti, tak to by jsme se meli do vytahu snad nacpat. I kdyz je ten mensi pro 3 osoby, tak rozmerove jsme to merili. Jen nevim kdo vymysel otevirani dveri a umistneni vytahu do rohu… otevru je ven a mezi otevrenymi dvermi a bocni stenou budu muset projet :zed: takze budu muset nejak najet proti zavrenym dverim vytahu, mozna hodit jedny kolecka na prvni schod, otevrit dvere a pak zajet do vytahu. fakt nechapu, kdo toto vymyslel :nevim:
Jen doufam, kdyz uz by to v nejhorsim nezvladla F6, tak to snad zvladne F4… Gesslein se nam libi a prijde nam i z vasich nazoru a postrehu jako kvalitni znacka :) Teda pokud clovek nenarazi na spatny kus, coz se muze stat u cehokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.3.12 12:16

jamado jen jak pssalyholky…otočit rukojeťjde, ale s těěma malýma kolečkama se pak blbě jezdí, pokud jsou velký je to ok. já rukoje ť teda neotáčím, když svítí do kočáru sluníčko, hodím přes budku plínu a je po sluníčku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.3.12 12:33
@loka píše:
Jamado tak uvidíš, ono s tou rukojetí třeba nám to v otm výtahu pomohla a nemít ji přehazovací tak se do něj prost ěnedostanem…bydlím taky v paneláku,tudít je pro mě důležit i místo a nechápu an co bych měla v bytě slžený zbytečně dvě kobričky naq sporťák :roll: už z toho hned pro mě byla F4 zbytečná rotože zabere strašně místa a musím říct že ty výměnný kola byť jen na sníh vidím jako super věc, využila jsem to a kočár projel bez poroblému všude

Jaktože F4 zabere víc místa? Je přeci menší ne? :think: A jaké dvě korbičky myslíš? Jde tam použít vložná taška stejně jako do F6…Ty kolečka jsou super, třeba budu pak ve sněhu nadávat, že jsem nekoupila F6, ale váhový rozdíl 4 kila je pro mě zatím větší argument…No uvidíme co nakonec objednáme :mrgreen: . Každopádně už bysme se do toho asi měli pustit…dodací lhůta je prý až 10 týdnů 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.12 12:49

Loko, napadla mne jeste jedna vec s tou prehazovaci ruckou u F6 a tak mam jeste dotaz :think: Kdyz potrebujes zvednout kocar za rucku, da se to nebo se musi kocar cyhtnout jinde za konstrukci? Jestli je ta rucka nejak zaaretovana a nevyskoci. Treba pokud se s tim pohrnu do autobusu a nebude zrovna nizkopodlazni a bude mi muset nekdo pomoct :think:
A nevis prosim nahodou vzdalenost velkych kol na F6, od zacatku prednich az po konec zadnich? Kvuli vzdalenosti schodu od vytahu?
Vaha by snad nemusela byt az tak velky problem. Co jsem se i divala po jinych kocarcich, tak mi prijde takovy stred. Nejsem sice zapasnik, ale drobek taky nejsem a tak to budu mit misto cviceni :D
Tady mi dovozce rikal, ze je to tak do 8mi tydnu a tak jeste nejaky ten patek mame :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.12 12:52

petluk, nechali jsme si ukazat skladani obou kocaru v obchode a F4 je skladnejsi. U F4 se ten ram s kolecky sklopi v kloubu a kola s ruckou jdou k sobe. F6, se priklopi k zemi a udela to jen takovou placku a jeste se tomu trochu rozjedou kola od sebe (jako nuzky). Na youtube jsem to i videla v nejakem videu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.3.12 13:32
@jamada píše:
petluk, nechali jsme si ukazat skladani obou kocaru v obchode a F4 je skladnejsi. U F4 se ten ram s kolecky sklopi v kloubu a kola s ruckou jdou k sobe. F6, se priklopi k zemi a udela to jen takovou placku a jeste se tomu trochu rozjedou kola od sebe (jako nuzky). Na youtube jsem to i videla v nejakem videu :)

Právě..proto mě překvapilo,co loka říká. My si půjčili sporťák F4 od známých a zkoušeli jsme ho složit do auta a naprostý luxus :palec: . Je pravda že jsem se s ním projela i schválně po štěrkový cestě, ale nepřijde mi že by nepružil. Jako F6 by tu cestu asi dala líp..ale tohle bylo dostačující. I ti známí říkali že s tím neměli nikde zásadní problém a na túry do blbýho terénu brali nosítko a kočár nechali doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.3.12 13:49

no F4ka má dvě korby na sporťák ne? Aspoň to tak chápu z každýho obrázku který od ní vidím…nějakou tu bugynu či co :nevim:
Jinak ty kola oměřím, počkej…a dají se zaaretovat, takže se pak nesmekají při nastupování do autobusu. Jinak ta rukojeť je zacvaknutá a nemusíš se bát že by se ti sma uvolnila…na její uvolnění jsou tam stejné pojistky jako na složení podvozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.3.12 13:50

tak od zažátku těch velkých koleček až po konec těch malých to má asi 76cm, ale pokud by is je na chvilku zaaretovala vystrčené z podvozku, tak by to bylo ještě delší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.3.12 14:10
@loka píše:
no F4ka má dvě korby na sporťák ne? Aspoň to tak chápu z každýho obrázku který od ní vidím…nějakou tu bugynu či co :nevim:
Jinak ty kola oměřím, počkej…a dají se zaaretovat, takže se pak nesmekají při nastupování do autobusu. Jinak ta rukojeť je zacvaknutá a nemusíš se bát že by se ti sma uvolnila…na její uvolnění jsou tam stejné pojistky jako na složení podvozku

F4 má klasiku sporťák s vložnou taškou stejně jako F6…ten vršek je v podstatě stejný. Liší se jen v podvozku. Její plus je v tom, že právě na ten sporťák koupíš spešl potah a uděláš z toho buggy..to znamená golfky :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.12 14:12

Loko, moc diky, jsi zlata :kytka: kdyz jsme merili prostor pred vytahem, aby nam nezavazely dvere, tak je tam asi 95cm. Kdyz to ma s temi mensimi kolecky 76cm, tak s velkymi koly to snad nebude mit vic o 20 cm a to by jsme se tam i diky preklapeci rucce mohli vejit :) zkusime prodejce, jestli by nam nepujcil i nejaky starsi na vyzkouseni na hodinku.
petluk, ja nemyslela, ze vybehneme s kocarem horske tury, ale spis lesiky a parky… jedny rodice mame u lednicko-valtickeho arealu, kde se daji delat krasne prochazky a nechtela bych si tam nechat ujit vylety :( a uz jsem tam videla nektere maminy, jak na tom pisko-sterku zapasi s golfkama a temi rachoticimi malymi kolecky :? i kdyz ty vypadaly jak pro panenky a ne pro mimi :D
„Korba“, ktera udela z F4 buggy, neni tak vyztuzena a pevna jako sportakova korba a tak je skladnejsi nez ta normalni co je i na F6. I to nam ukazovala prodavacka, jak se to da prehodit :)

Příspěvek upraven 28.03.12 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oxit
28.3.12 14:17

Dnes jsem videla F4 , pani nadprumerne s nim spokojena, trosku mi vadi reseni polohovai zad , ale jinak vypadaji pekne , jsem uz lamu nad golfkama hlavu delsi dobu , to asi taky bude tim ze clovek ma Gesslein sportak a pak vsuda vidi jen chyby a nedodelky , takze asi , pokud pujdu do golfek, jidine Gesslein

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4