Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?
Přidejte zkušenost s Gesslein F4 BuggyV hicech mi ho tchýně přikrývala plenkou (ve stínu)
![]()
Ohledně fusaku - my ho máme, ale využili jsme ho jen párkrát a jestli extra hřeje to fakt nevím, a to hlavně proto, že prvně vždycky jedu autem (denně jsme na farmě a nebo jezdím do města), tzn. obléct ho musím tak jak, nějak si nedovedu představit, jak ho v mrazu přendávám do studeného fusaku jen v dupačkách.
Nevím, no, mně se ta jejich autosedačka moc nelíbila. A jak už jsem psala - bez nacvakávací easybase ani ránu ![]()
Jo a jak je mimčo teplé nebo studené zjistíš sáhnutím za krk
Studené ručky jsou normální.
@jamada píše:
originalni autosedacka je horsi?prislo mi, ze jednodussi bude mit origos a pak bude i lip sedet na podvozku. na strance gesslein.de je u te sedacky nejaka znacka testu (http://gesslein.de/babygo.htm) , tak jsem myslela, ze je ok
to je takovej Eurotest, ze prosla a muze se prodavat, ne ze prosla bezpecnostnim testem
vzdycky je lepsi koupit samostatnou bezpecnejsi sedacku nez tu „kocarkovou“ ![]()
takze vitezove testu jsou Romer baby safe plus a Maxi cosi cabriofix
@petluk píše:
No nám paní říkala že autosedačka gesslein splňuje ty nejpřísnější normy a je naprosto srovnatelná s Romer nebo Maxi cosi..akorát že to jsou známější komerční značky..tak nevím. My chceme origoš, aby tam pak líp držela. Dneska jsem odepisovala na jeden inzerát…autosedačka po jednom dítku, tak snad se pani ozve. Mmch neřikala tu také některá z vás že bude vajíčko babygo prodávat?
normy jo, to splnuje, dokonce musi aby se mohla prodavat, ale v zadnym crashtestu nebyla, tudiz nemuze NIKDO rict, ze je stejna jako romer, to absolutne ne. To jsou jen reci, aby prodala nebo se v tom pani vubec nevyzna ![]()
a pouzitou od ciziho bych nebrala absolutne, nevis jestli nebyla nahodou bourana - nikdo se ti enprizna - a ty plasty muzou bejt praskly nebo uz nevydrzi a budes riskovat ze pri malym tukanci si v lepsim pripade zbytecne zranis dite?
@loka píše:
Tak já četla i v nějaké recenzi v mladé frontě kdysi že maxi cosi jen komerce těžká a absolutně top na bezpečí je romer. Nicméně my nejzdíme denně a když tak jen po městě do obchodu, tudíž nám gesslein sutosedačka stačí, ale jezdit často a třeba odněkud z vesnice zainvestuju asi víc do romeru. Jinak použitou autosedačku bych osoběn nekoupila, neboť může dotyčná zatajit že je bouraná apod a může mít skrytou vadu.
a vis ze nejvic nehod a smrtaku je prave v okoli bydliste?
holky, to jste mne docela zaskocili. autosedacku jsem vubec neresila, protoze jsem si myslela, ze jednak tolik jezdit nebudu a az tak velky rozdil v tom byt nemuze, ze by si gesslein nedovolil dodat nejake smejdy. ale asi se budu muset i na toto podivat ![]()
myslela jsem si, ze poresim kocar a zbytek bude brnkacka… ale jak postupne vidim co se k tomu jeste resi, zacinam mit obavu co jeste dalsiho budu muset resit
doufam, ze podobne problemy nebudou treba u postylky, prebalovacich putlu a dalsich veci, ktere mne zatim ani nenapadji… nebo se pletu? ![]()
@jamada píše:
holky, to jste mne docela zaskocili. autosedacku jsem vubec neresila, protoze jsem si myslela, ze jednak tolik jezdit nebudu a az tak velky rozdil v tom byt nemuze, ze by si gesslein nedovolil dodat nejake smejdy. ale asi se budu muset i na toto podivat
myslela jsem si, ze poresim kocar a zbytek bude brnkacka… ale jak postupne vidim co se k tomu jeste resi, zacinam mit obavu co jeste dalsiho budu muset resitdoufam, ze podobne problemy nebudou treba u postylky, prebalovacich putlu a dalsich veci, ktere mne zatim ani nenapadji… nebo se pletu?
Já do tý autosedačky asi půjdu, věřím že je bezpečná. Ono taky záleží jakým autem člověk jezdí atd…Paní se mi ozvala, prý je v perfektním stavu a používaná asi půl roku, tak čekám na instrukce a půjdu se na ní podívat a detailně jí prozkoumám
. Jen mě tak napadlo, jestli když je 2010 bude pasovat na podvozek 2012, ale snad jo…
@petluk no ja se taky klonim k te origos a moc se mi nechce resit jina, ale kdyz uz tu byly nazory, ze jsou i bezpecnejsi, tak se v kramu aspon mrknu, jaky je mezi nimi rozdil aspon na pohled
Prodejce nam ukazoval, ze tusim v Romeru nebo MC je nejaky dil na vlozeni pod zada pro uplne prtave mimi, coz gess nema, ale takova tragedie to pry neni. Zas nam rikal, ze lip drzi na konstrukci ![]()
@jamada píše:
@petluk no ja se taky klonim k te origos a moc se mi nechce resit jina, ale kdyz uz tu byly nazory, ze jsou i bezpecnejsi, tak se v kramu aspon mrknu, jaky je mezi nimi rozdil aspon na pohledProdejce nam ukazoval, ze tusim v Romeru nebo MC je nejaky dil na vlozeni pod zada pro uplne prtave mimi, coz gess nema, ale takova tragedie to pry neni. Zas nam rikal, ze lip drzi na konstrukci
Tak uvidíš…já už to taky nechci dál řešit…máme nové, bezpečné auto a věřím že gesslein dělá ty sedačky dobrý. Jako vajíčku od poláků bych nevěřila, ale když tady člověk vidí tu kvalitu u kočárku, tak doufám, že i autosedačka bude v pohodě…Já rozhodně nebudu jezdit denně a je to věc tak na půl roku, pak bude stejně potřeba už normoš autosedačka a na té šetřit určitě nebudu…
@petluk píše:
Tak uvidíš…já už to taky nechci dál řešit…máme nové, bezpečné auto a věřím že gesslein dělá ty sedačky dobrý. Jako vajíčku od poláků bych nevěřila, ale když tady člověk vidí tu kvalitu u kočárku, tak doufám, že i autosedačka bude v pohodě…Já rozhodně nebudu jezdit denně a je to věc tak na půl roku, pak bude stejně potřeba už normoš autosedačka a na té šetřit určitě nebudu…
No to si prave taky rikam. Kocary maji bytelne a ze by zrovna autosedacku odflakli se mi nezda. Taky nebudu jezdit tak casto. Jak jsem psala, mrknu se i na jine, ale to asi jen pro klid v dusi ![]()
Není, jo? Si nedovedu představit, že bych tam ten díl neměla, to by mrně lítalo na všechny strany, hlavně ta hlavička
Na fotce má necelé 3 týdny. To už 100× lepší, když se mi ta sedačka bude na kočáře viklat než aby mi dítě lítalo ve velké sedačce
Mám čím dál větší dojem, že jim jde hlavně o to, aby prodali.
PS: postýlku mám 70×140 a přebalovák nevedu ![]()
Jo a sedačky se mění až ve chvíli, kdy má dítě 9 kg a umí samo sedět, což vůbec v půl roce ještě zdaleka nemusí být
A pro mě je třeba vajíčko i pohodlnější v tom, že si ho postavím na zem a mám volné ruce (třeba na odemykání dveří apod.), což pak už nepůjde.
@strelish ale ty mas nejakou vetsi autosedacku, ne? to je do 18 kg? Gess ma asi mensi. Nevim jak to presne popsat, ale ukazoval nam ten dil na vlozeni v tom ohybu pod zadama. Jinak do gess autosedacky, kdyz to vemes komplet s kocarem, tak je pod hlavicku jeden z dilu te sady loop, ktery se zvedne ptave kolem hlavicky a tak by tam mimi melo mit oporu a nemela by mu tak litat hlavicka do stran… aspon tak to nam to rekli na prodejne. ale je fakt, ze nekdy prodavaci mazou med kolem huby… hlavne aby prodali ![]()
@strelish a diky ze jsi nevybalila nejaky mega-seznam, co je potreba vybirat a nad cim je potreba meditovat ![]()
Na postylku i prebalovak uz mame instrukce od znamych
Zatim jsem narazila kocar i protoze nikdo z okoli Gessleina nema a nezna a tak doufam, ze budu spokojena prukopnice mezi znamymi ![]()
To se ti zdá, to je normální MC cabriofix. Tu je v 8 měs.
Ten vložný díl je takový trojůhelník pod zádama a přechází to v tu část pod a kolem hlavy.
Mmch. http://www.eshopbaby.cz/…a-maxi-cosi/ MC je i levnější než ta jejich.
Přebalovák jsem uznala jako zbytečnou věc (stejně jako teploměr do vody, tuny dětské kosmetiky a pár dalších věcí
) a jinak jsem taky nejvíc řešila kočár, postýlku a pak autosedačku ![]()