Kočárek Mutsy

Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?

Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Rider
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17984
15.3.10 15:02

Opáčko!!!

Jak jsem psala, jako nová budoucí uživatelka super káry jménem MUTSY jsem nasála všechny vaše postřehy, rady a doporučení a zde je krátký-dlouhý výcuc toho, co např. pro mě bylo užitečné při výběru kočáru. Podotýkám, že to nejsou moje zkušenosti, jen v souhrnu předávám dál, tak se nezlobte, pokud nesouhlasíte :kytka:

PODVOZEK

• většina má UR (natáčecí zadní náprava), převážně spokojenost, přes možnou počáteční nedůvěru v ovládání to chce jen „zajezdit“
  • 4R (aretovací přední kola)-řešilo se cvakání či vibrování předních otočných koleček, není vhodný do těžšího terénu či na rychlejší jízdu, holky i měnily za UR
  • tříkolka a ostatní moc nevím
  • UR tedy vhodný do terénu a díky aretovacímu pedálu hned u nohy vedle brzdy je velmi lehké odaretovávat a zaaretovávat dle libosti, takže někde v nákupáku budete též docela pohybově svobodné, dá se ovládat jednou rukou
  • pokud by i to bylo málo, dají se k UR přikoupit otočná přední kolečka (např. na www.ajashop.cz)
  • podvozek lépe koupit nový (čistá nezanesená nesjetá kola,nýty a šrouby utažené,neopotřebované ovládání…), korbička a ostatní příslušenství bych se asi nebála koupit i z druhé ruky
  • UR podvozek těžší, ale bytelný, nikdo nepsal, že by se nevešel do výtahu, maximálně se musela snížit rukojeť

SKLÁDÁNÍ PODVOZKU

• opět to chce jen nacvičit a určitý grif
  • návod je přibalen u podvozku, popř. dá se stáhnout z netu (určitě anglicky či německy, nevím, zda česky)
  • skládat se dá i s nasazenou korbičkou či sporťákem po směru jízdy, proti směru to, tuším, nejde(sporťák se musí nejdřív sundat z podvozku)
  • u sporťáku je důležité správné uchycení sedáku, a to pro skládání podvozku se sedačkou nebo pro správné polohování sedačky do lehu
  • pro menší auta lze sundat kolečka-netrvá dlouho, chce to zas jen grif

KOLEČKA

• většina má nafukovací, lépe sedí při jízdě
  • občas se píchlo, je možné objednat náradu nebo nechat spravit třeba v cykloservisu
  • problém trochu s orig. pumpičkou, která je součástí, nebývá moc funkční, ale dá se dofouknout výkonnější pumpičkou např. na auto nebo na benzínce

RUKOJEŤ

• kožená - vcelku spokojenost, řešilo se občasné párání ve švu či posouvání kůže, jinak na omak příjemnuá, šev prý do ruky též nevadí, vydrží hodně a na rozdíl od pěnové se v dešti nenasákne vodou, stojí víc než pěnová
  • pěnová - řešilo se časté praskání a trhání. Holky to vyřešily tak, že si na pěnu pořídily kožené návleky na zip, např. www.kocarkov.cz, vstřícná paní Vinterová
  • reklamace ohledně prasklé či rozpárané rukojeti se řešily v Libfinu (exkluz.distributor), někomu uznali (většinou reklamace do půl roku od koupení), někomu neuznali (prý je to běžné opotřebení), ale přesto spravili

KORBIČKA

• různé materiály, různé barvy - chce to vidět naživo, i kvůli vnitřku korbičky-na internetu nebývá vidět a někdy je to velké překvapení
  • materiál je Active (barva taková ťupkatá), Cargo (gumovější matroš), Team(novější kolekce) a College(starší kolekce)-lesklý materiál
  • jediná jiná je Joey, trošku menší korbička, dolní část je plast a při manipulaci (např. do auta, z auta) se plast odírá
  • zvenku se materiál dobře udržuje a čistí, i světlejší barvy, vnitřek jde snad prát v pračce
  • někdo psal i o šisování, ale byl to vnitřek a tmavší barva, jinak jsou stálobarevné
  • při nasazení korbičky na podvozek se může zdát, že se nepatrně viklá, ale to je prý v pořádku
  • dítko holkám vydrželo v hluboké korbičce dle velikosti dítěte až třeba do 8 měsíců, některé neměly problém ani s fusakem se vejít, jiné přendavaly do sporťáku kolem 5. měsíce
  • korbička má pod matrací popruhy, za které lze přenášet

SPORTOVNÍ SEDAČKA

• lze vozit po i proti směru jízdy
  • polohovat téměř do lehu lze a dítko se v pohodě vyspí
  • hodně se řešilo to polohování do lehu (chce to správně uchytit) a jistá nerovnost sedačky (řešilo se vložkou do sporťáku či smotanou plenou na vypodložení)
  • vložka/potah do sporťáku (ochrana vnitřku sporťáku, vypodložení malého dítěte, aby v něm „neplavalo“ nebo na vyrovnání té nerovnosti v sedu) - holky nechaly ušít na www.mimibazar.cz nebo řešily vložkou od Emitexu, vložkou RedCastle, vložkou od Sunshine Kids nebo Outlast
  • často se reklamovaly dírky ve slídě, ale tato vada byla uznávána jako reklamace a byla opravena
  • řešil se též materiál u sport. sedačky - nebyl moc doporučován materiál Cargo-nějaké krabacení a nevypadalo to hezky, ale možná novější kolekce jsou materiálově vychytanější

PLÁŠTĚNKA

• na hlubokou korbu stačí univerzální od Emitexu
  • na sporťák se preferují originální-celkem vymáklé, pěkně sedí, ale sbalené jsou o dost větší než Emitex a také o dost dražší, Emitex na sporťák lze též použít

SÍŤ PROTI HMYZU

• univerzální od Emitexu je fajnová, mají 4 barvy na výběr

SLUNEČNÍK a SLUNEČNÍ CLONA

• holky kupovaly levnější Casualplay, který pasoval, ale lámal se v kloubu, nevydržel snad žádný
  • originál funguje, jen přes ty slunečníky je špatně vidět na cestu přes sedačku
  • řešilo se to sluneční clonou Teutonia, která pasuje na sporťák a snad jí holky vozili i na hluboké korbě

NÁKUPNÍ KOŠ

• lze dokoupit a je to super vychytávka
  • lze dát pod korbu, autosedačku, sporťák (po i proti jízdě)
  • pouze se řešilo, že lehce zavazuje u UR o natáčecí nápravu u sporťáku (nevim, v jakém směru jízdy)

FUSAK

• vhodné jsou ty originální, Eskimo je teplejší
  • používají se i od Emitex, Aesthetic(zvláště pak 3v1), Lodger Bunker

NÁNOŽNÍK

• řešila se velikost orig. nánožníku, dosahoval tak do pasu dítěte, nebylo v něm zachumlané celé (možná nová kolekce je vychytanější)
  • dále se řešilo upevnění nánožníku k sedačce/boudičce-různě sjížděl, trochu dřel o kolečka, ale dá se to nějak vychytat a funguje
  • holky buď používaly s dekou nebo s fusakem nebo nánožník nepoužívaly vůbec, jen fusak stačil
  • další varianta byl nánožník Emitex (nejlépe ten Golf s límcem)- dobře sedí

TAŠKA KE KOČÁRKU

• originální není moc populární
  • holky našly jiné: Neonato, Aesthetic, Red Castle, Babymoov, Chic-o-bello, JJCole
  • některým vyhovoval i orig. batoh ke kočárku

SKATE ZA KOČÁREK

• u UR lépe jezdit se zaaretovaným podvozkem, jinak kočár „plave“ díky většímu zatížení
  • holky buď chválily, nebo si stěžovaly, že musí chodit vedle kočárku, neb zakopávají o skate nebo že se dítko pohodlně nevejde za korbičku
  • asi se dá najít nějaká vychytávka, jak ho používat

KDE KOUPIT

• dobré je se porozhlídnout po kamenných prodejnách, hlavně kvůli barvám, ne vždy to na fotkách zcela odpovídá skutečnosti, a též i kvůli vyzkoušení neobvyklého podvozku UR
  • nejlevnější asi přes internet
  • holky jezdily i kamsi do Německa či Polska

LIBFIN

• www.libfin.cz, Mělník
  • oficiální distributor pro ČR a SR, většinová spokojenost
  • při závadě nebo tech. dotazu dobré zavolat nebo napsat mail a domluvit se na postupu, někdy možné reklamovat přímo přes ně, někdy holky reklamovaly tam, kde koupily a obchod následně poslal do Libfinu

UUUFFF :pankac:
Tak to by bylo asi vše, co mě teď napadá.
Snad mi nebudete nadávat za zahlcení této diskuse. Ještě jednou dodávám, že to vše nejsou mé zkušenosti,pouze jakýsi pokus o sumář všech vašich 112 stránek diskuse, proto případný nesouhlas neházejte na mojí těhu hlavu :lol:

Přeji všem šťastnou ruku při výběru kočárku :mavam:

Příspěvek upraven 15.03.10 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.3.10 15:28

Bébko???? ty nemáš co dělat,že máš čas na tokovýhle výcuc??? Klobouk dolů děvče, good job!!!!
Tak posílám foto fialového fusaku a champagne kočáru, holky nelekejte se, je to s bleskem,takže kočár vypadá úúúplně jinak,ALE opravdu háže na slunci odlesky do šedemodré a je to velice hezké.Upínání je jinak, délka nánožníku je asi stekná, nevím,mám ho prvně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.3.10 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.3.10 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.3.10 15:34

Tak co flair???? vyúadá to blbě? ja myslím,že neee:-) spíš by bylo smutné mít vše v jednom odstínu…barvičky jsou potřeba…zvlášť v zimě.
Jinak v Brně na veletrhu UR byl, právě s tousto sedačkou vystaven i s hl. korbou,ale musím říct,že lidí tam u toho stánku bylo jak sra…nicméně mně asi 5× zastavovaly těhule a ptaly se na kočár, a zkoušely s ním jezdit, tak to byla zajímavé i pro mně:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
15.3.10 15:44

No, jo, jsem na rizikáči, tak jsem trochu závisláček na internetu :pocitac: A taky teď mám období hltání všech možných info o kočárech, nechci nic podcenit, taková investice a kdyby se mi rozkuchnul hned za prvním rohem, tak se z toho asi po… :zed:

Denul: Fakt bych neřekla, že tohle je šampaň. Musí se to opravdu vidět naživo. Ale vypadá to moc hezky ty barvičky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.3.10 15:48

Bébko tato barva je důkazem toho,že se to MUSÍ vidět naživo, bo jinak bych toto nikdy nekoupila..opravdu je to medová barva, jako zlatá, spíš jako na té fotce,kde je Lucka a svítí tam ten chrániš na pásu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.3.10 15:51

Ty jo Denu, je to moooc pěkné :huban: A Lucinka je pěkný macíček a méďa taky :-D Bébko-to je něco- ale všechno asi pravda :oops: Tak jsem zvědavá co vybereš ty???? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.3.10 15:58

ja přišla z venku a můj mi říká pšššt Lucka spí v kočárku! a já cože!!! a tam plyšák…on prostě musí všechno vyzkoušet jak to patří,aby se pak nic nezjistilo po půl roce,že to nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.3.10 16:11

No to se teda musí!!!!!!!!!Hlavně,že to funguje!!!!!!
:potlesk: Musím končit už jsme vzhůru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
15.3.10 19:49

bébka, jůůů supr manuál:)) A to jsem chtěla 4R přišel mi úžasný na veletrhu,ale pravda, nezkusila jsem UR, to si teda už ani nedovedu představit tu parádu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.10 21:01

Denulko vypadá super :palec:

Já se musím pochlubit-pořídila jsem výhodně podvozek kupovaný v lednu 2010 i s tím velkým košem.

Teď vybírám korbičku, ale s manželem se asi nedohodneme :roll: Jediná barva, která přichází v úvahu je Team Brown-prostě ta tmavě hnědá. Chci ji koupit použitou, ale ještě jsem na ni nenarazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
16.3.10 12:50

Tak dnesky jsem byla v Babyparku na Čerňáku a ty nové barvy už mají skoro pryč. Paní mi ukázala jenom fusaky fialový a ten active Champagne. Ten Champagne u mě jasně vyhrál, je super. Pravda je, že je trochu tmavší než na obrázku, čož je lepší. Je super. Ten fialový je cirkus a nebo dítě furt v bílém. Ten fusak měl uvnitř černý flauš a paní mi říkala, že i ten kočár je uvnitř tmavý a kokám, že je spíš světlý. Holky co jste ho viděly ve skutečnosti, je i ta hluboká korba uvnitř světlá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
16.3.10 12:58

Ještě jsem se chtěla informovat, asi od Denulenky, myslím, že máš UR a ten nový nánožník. Paní mi říkala, že se stává, když je sporťák proti směru a nánožník, že jak se ta náprava natáčí, tak trochu drhnou kola o ten nánožník. Co si o tom myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.3.10 21:33

Teda Bébko, máš můj obdiv. :lol: Když jsem si tak četla ten tvůj výcuc, tak mě napadlo pár věcí, které třeba taky pomůžou někomu při rozhodování.

Máme podvozek 4R a ta malá otočná kolečka skutečně při rychlejší jízdě vibrují, ale dá se to celkem dobře korigovat zaaretováním (řeším to tak, když spěchám na MHD :-D ). Problém ale byl, když nám zpuchřela duše u toho malého kolečka, jelikož rozměr 10×2 v cykloservisech nemají a ve většině prodejen je na objednávku. Po dlouhém pátrání jsem našla 2 obchody, kde je měli skladem (www.detskyraj.cz a www.slune-cz.cz). A pokud jsem se někde nevešla do výtahu, tak jsem to řešila sundáním zadního většího kola (jde to opravdu velmi snadno) a bylo po problému.
Originální pumpička nám nefungovala, ale obyčejná pumpička na kolo bohatě stačí.
S terénem jsem nikdy problém neměla, podvozek zvládnul všechno a to máme chatu v Jizerských horách, takže to mám ověřené praxí.
Co se rukojeti týká, tak jsem nakonec vybrala pěnovou, jelikož mi šev u kožené byl nepříjemný v ruce a od pár maminek jsem slyšela, že jim z té kožené pustila barva. Akorát je blbý, že se ta pěnová opravdu vytrhává, i když jsme ji nechali spravit, tak se vytrhla znovu.
Kočárek jsme koupili v kameném obchodě Top kočárky, který sídlí na P4 - Nuslích (www.topkocarky.cz). Měli k dispozici celý vzorník, spokojenost s nimi je tak 80%,jelikož nám zapomněli objednat nánožník a pak už nebyl ve stejné barvě a museli jsme vzít černý (a ještě to docela dlouho trvalo). Ale zase při reklamaci kočárku půjčují náhradní.

Tak to je všechno, na co jsem si vzpomněla. Snad se to někomu bude hodit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí