Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderNj, Mafi, už jsem to četla, ale taky jsem na nic, co by se hodilo a dalo tak použít, nenarazila. To by bylo moc fajn, protože fakt je, že v létě prostě by se aspon třeba odvětrávání zadní části boudučky hodilo. Nebo aspoň odepínatelná ta zadní část, jako to mají jiné kočárky. Vím, že existuje varianta letní stříšky, ale ta je docela haněná…je fakt tak špatná? Já totiž, vzhledem k tomu, že už mám větší dítko, jsem o ní uvažovala… ![]()
Mafina5 píše:
Saru, ty zvažuješ taky Teutonii? TAk to vybíráš z dost kvalitních kočárkůJá Teutonii taky zvažovala a kamarádka ji má (Spirit S3) tak s ní občas popojedu, tak můžu srovnávat:
Odpružení - Teutonia má jiný způsob samozřejmě, ale odpruženy jsou oba kočárky (Samozřejmě u Mujtsy posuzuju UrbanRidera) zruba stejně
Velikost korbičky (pokud bereš bez vložné tašky tu Fashion u Teutonie) - tak jsou myslím stejné
Sporťák - u Teutonie se mi vůbec nelíbí způsob uchycení - je to daň za to, že kočárek jde do 180stupňového lehu, ale ta příšerná konstrukce, co kvůli tomu je pod kočárkemNavíc 180procentní leh opravdu moc nevyužiješ. Dítě obvykle jde do sporťáku proto, že už chce vidět na svět a ne ležet někde dole v kočárku jako placka. Taky ta boudička musí být kvůli tomu plnému lehu dost velkáý, aby zakryla kočárek i s opěrkou úplně položenou - výsldkem je, že boudička je velmi nevzhledná a neustále pootevřená, zmačkaná… U Mujtsy můžeš mít boudičku vypnutou a vypadá to hezky.
Pro mě jednoznačně Mutsy. Vybírala jsem hlavně podle sporˇ%táku, na který se budeš dívat většinu svého života s kočárkem a ten je jednoznačně hezčí u Mutsy. Šířka sporťáku 30 cm - o tom diskutují jen prvorodičky před porodem, které teprve kočárek vybírají. Neslyšela jsem o nikom, kdo sporťák používá, že by se mku dítě nevešlo, nebo že by se tísnilo… Prostě člověk má před porodem nároky na kkočárek, které pak v praxi zjistí, že byly úplně zcestné - jako třeba já otočnou rukojeť. Využila bych její otočení asi tak dvakrát za těch pět měsíců, co vozím.
Mafi: super, dík za názor, co jsem četla různé recenze tak na Teutonia tak docela dobrý, ale Mutsy pro mě zatím vede
… U Teutonie mě láká možnost barviček, dají se tam nakombinovat. Na veletrhu bude obojí, tak jsem fakt už moc zvědavá…na Mutsy se teda těším moc!!!!! A vlastně ani nevím jak Teutonia vychází cenově.....u Mutsy mám už zmapovaný trh ![]()
Teutonka je myslím o trochu dražší než Mutsy. Hodně tam jsou drahé ty doplňky - nánožníky apod… Jo nánožník, to jsem nenapsala, ten je u Teutonie hodně ošlivej. Koukneš na veletrhu a uvidíš.
U Mutsy je za to pěknej, ale je na nic. To si nevybereš. Nánožníky to je prostě asi věc na nic ![]()
Uvidíme se na tom veletrhu? My jedeme do Brna až v pátek odpoledne, takže na výstavu půjdeme nejdřív v sobotu. Manžel má bohužel pracovní poradu ve 13:00 v pátek ![]()
Holky u nás je tak krásně, že jsem neodolala a vyrazila poprvé ven se sporťákem. Zatím jen zkušebně, hlubokou korbičku ještě určitě budeme vozit. Ale nemohla jsem odolat to nevyzkoušet.
1. zjištění - mám Active Coffee rok 2010 (nejen v roce 2010 koupený ale opravdu ročník 2010 - u Active narozdíl od ostatních máš jistotu roku výroby, neb je to na té velké nášivce AC10 znamená vyrobeno v roce 2010) a žádný schod na sportovní sedačce nemám. To myslím psala Rybka i nafotila. Hele nechceš to reklamovat? Já tam fakt nic takového nemám - krásný pohodlný přehod sedací části do opěrky. Nahmatala jsem tam po notné chvíli hledání nějakou trubku, kterou ty máš asi níž - já ji mám až v té opětce a je bohatě vypolstrovaná molitanem - takže nikde nic netlačí…
Slunečník je sice krásný, a zdá se mi, že moc hezky ten Coffee kočárek oživí, ale asi to tu clonu bude chtít. Přece jen, kdykoli zatočíš, tak musíš s tím slunečníkem šibovat. Objednám nejspíš tu co má Machiva. Ještě kouknu zítra v BabyParku na Safety First nebo origoš. Dám vědět Machivo, jak ta origo vypadá, jestli ji budou mít.
Mafi: díky za info o clonách, teď už alespoň vím, které ne
. Mmch - hezké fotky!
Teutonia má teď i takové http://www.ondalek.cz/…unecni-clona
a tohle je ta uni - výrobce Baby Goods
http://www.slune-cz.cz/…-na-kocarek/
Charlotko, to neber tak doslova. Každej máme fakt jinej vkus. Ta Teutonie, to je pořád jedna a ta samá, jen v jiné barvě. Některé holky jsou s ní nad míru spokojené, takže každý jsme fakt úplně jinej. A ta druhá v tom Slůněti, to je ta, co sem dnes dala Machiva. Ta se mi zatím zdá nejlepší. Uvidím tu origo v Babyparku zítra a kdyžtak asi koupím tu, co má Machiva.
Leníku, jak máš tu fotku, kde máš napůl složenou clonu, zač máš přichycený ten nánožník? Já vím, že jsem to tu už řešily několikrát, ale já s tím zase bojovala. Jeli jsme tedy proti směru a to šlo jen za úchyt boudičky, zkrátka jiná tyčka tam není
Je vidět, že ten nánožník dodělávalio až později a nepočítali s ním, je to fakt nedomyšlená věc. My ho dnes třeba velzi jen na ozdobu, dítě mělo nožičky jen ve fusaku, tam kde začínal nánožník byl už jen prázdný fusak ![]()
maf, sladěná i se šálou ![]()
Já mám ten nánožník uchycenej za tyčku od opěradla, je to trochu vejš, i se mi to tak víc líbí, udělala jsem to podle někoho tady .
Mám to jakoby zevnitř těch plastovejch černejch úchytů na sedačku a madlo a to madlo je tím pádem přes to. Trochu se to krabatí, ale tím normálním způsobem mi to přišlo děsně dole a prostě takový divný, tohle je hodně nedomyšlený ![]()
Mafino, k té korbě, že se mi tam nevejde, mám dva fusaky, jeden klasika Emitex a jeden od Dita Angel. Prostě to děcko je v té korbě napreslý. A není to jen v té Joey, ale i vklasické Mutsy. Ze zoufalství jsem to zkoušela a bylo to stejné. Prostě já i můj kluk máme prostě jiné představy o komfortu. On potřebuje rozhodit ruce, roztáhnout nohy. Když dám do klasické korby fusak od Mutsy, tak ty kraje fusaku musí být jakoby pozvedlé po obvodu korbičky, aby se tam vešel. V tom kočáru, co ho vozím teď, je ten fusak krásně narovno a ještě máme fóra. Hold ty klasický hlubokáče, sice žádná moderna, ale pohodlíčko k nezaplacení.
Jinak koukám na tvoje fotky a nánožník u Mutsyny je fakt naprosto k ničemu. Tady dneska fouká jako blázen, chudák děcko v něm
. Jestli já se na něho nevyprdnu a neobjednám si ten přes MMB. Vy mě asi ukamenujete, ale ve mě začíná hlodat červ, že ta Mutsyna nebude zas až tak dobrá
. Ale jak už jsem říkala, hold ideál neexistuje. Teda aspoň podle mě.
Jinak Mafi, ta sluneční stříška bude asi tato http://www.mimibazar.cz/foto.php?… už jsme si to odsouhlasili o pár tránek dřív
. Ale nevím, jestli si neměla jako kritérium UV. To tato asi nebude mít. Ale nám se s ním v létě jezdilo super.
No, já abych pravdu řekla, tak škoda, že člověk nemůže předem odzkoušet tak pět kočárů a vybrat, to by bylo super
![]()
Pro mě je Mutsy hlavně o jiným designu, jako NUNA
, ale pořád vidím spoustu negativ a nevychytávek
Každej kočár má holt něco
Kdo ví, jestli bych nebyla spokojenější s jiným, nemůžu posoudit. Ale v tomhle jsem detailista, takže mě jen tak něco nenadchne ![]()
Sázím na tu NUNu ![]()
taky půjdeme doma asi do Nuny
, ten kočár je fakt boží. I když viděla jsem jenom na obrázku. No, já asi po čase Mutsynu opustím a vyzkouším něco jinýho. Taky se vám zdá, že jich začíná jezdit nějak moc? Když jsme si ji pořizovali, tak tu jezdily max 3 (u nás na menším městě) no a teď, škoda mluvit
.
Jo , jo, Mutsíka tady v Praze potkávám furt
…ale v tom množství kočárků se není čemu divit ![]()
A co budeš kupovat??