Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderAnielkha píše:
Treba jsem to blbe pochopila, ja s tim sportakem hrozne bojovalaa to jsme ho cely rozebrali
No kdybyste ho celej nerozebrali, tak já taky nevim, kam ten sucháč dát ![]()
ahoj, mohl by mi někdo poradit popřípadě napsat, jaký je rozdíl mezi mutsy 3 rider a mutsy slider?? nevím, který z nich si mám pořídit..děkuji všem za odpověď Gábina x)) a má ten slider také nafukovací kola??
1. Určitě jsou tam tyčky 2 (viz.foto) a jak psala Ráďa, hodně holek to dávalo MEZI právě kvůli skládání. Já ho mám z pověrčivosti u našich, tak musím teprve vyzkoušet. Ale nechápu, proč to tedyk nenapíšou do návodu:-( Ten sucháč v protisměru by tam podle návodu měl být právě kvůli nahrazení těchto háků, aby se sedačka zafixovala. Pokud to tak není, tak se mi zdá, že ta sedačka různě jezdí. Aby to šlo co nejvíc do lehu, tak se tu psalo, že by se měla sundat boudička, odepnout sucháč a naštelovat hloubku sedu. Ale závěrečný slovo, jestli v případě potřeby do lehu, dát LARGE nebo SMALL, buhužel nepadlo. Když je vše dobře naštelované, mělo by se zafixovat sucháčem. Sice si moc nedokážu představit tohle dělat pokaždé, když kočár vyndám z auta a budu ho chtít složit
protože v protisměru se musi sportovní nástavba vždy sundavat. No, jsem na to trošku zvědavá, jak budeme bojovat se sporťákem, naštěstí mě to čeká až za půl roku:-) Většina maminek s nim asi ze začátku měla trochu problém, ale pak se údajně sžily ![]()
2.Další záhada - barevné silonové návleky dodávané s kočárkem - holky tady psaly, že povlečení??! ![]()
3. Dále mi vrtá v hlavě stupátko na podvozku. Ikdyž polohování nožiček u sportovní nástavby přiblížím co nejvíce ke kočárku, stále je stupátko jakoby skryto „pod nástavbou“, že si tam prcek ty nožky nepoloží ani náhodou. Jediný význam, který mě napadl, je jako stupátko, když už větší dítě si leze samo do kárky. Nebo na ten Funseat, co jsem viděla fotky, tak tam už asi možná má funkci.
4. Výška korbíčky ani sportovní nástavby není měnitelná, že?
5.Skládání kočárku i s korbičkou - píše se - „zatáhnete současně za obě kruhové úchytky, lůžko vyklopíte směrem nahoru a poté konstrukci složíte již známým způsobem.“ To jsem četla až teď, budu muset vyzkoušet, snad ty úchyty vespod najdu dobře. Pokud tomu dobře rozumim, tak tím se lůžko jen uvolní, ale stále na konstrukci drží? Když pak budu skládat, tak ho zase nějak zacvaknu, nebo to už samo?
To je otázek, což?
Díky moc předem za cenné odpovědi
Nigra: U UR jsou tycky tri ![]()
U toho sportaku proste sundas, nandas a pridelas suchac… vic jsem neresila.
Mne rozdil mezi Small a Large prisel minimalni, takze jsme neco nastavili a uz to menit nebudeme.
Stupatko vyuzivam na prebalovaci tasku, pokladam ji na nem a pripnu k tyckam.. je to tady ve fotkach ![]()
Vic nevim ![]()
Ahoj Nigro,
Po směru dáš háky mezi tyčky u Urbana opět si nevybavím přřesně kolik tyček tam má 4Rider. Holky co ho mají asi poradí líp. U urbana to děšlám tak, že nasadím sedačku, ale úplně ji nezacvaknu a pak ty háky zaháknu za tyčku a teprve pak zacvaknu definitivně
Small a Large - je nastavení hloubky sedu nikoli lehu. Tzn. pokud máš dítě převážně sedící nicméně stále ještě moc ma,lé na to, aby dosáhlo na madlo, tak si tuto funkci můžeš využít a nastavit na small. POkud bys při přestavování sedačky zpět na lehz nezměnila na large, tak ti vznikne mezi sedadlem a opěradlem schod. Je to dáno konstrukcí té úpravy. Podívej se jak to funguje, jinak to ani nemůže bát. Takže bu´d pokud nechceš mít schod pod zádíčkama musíš při přechodu do lehu opět nastavit large a pokud se ti s tím nechce šachovat, tak si musíš vypodložit sed nějakou podložkou tak, aby tio tam schod nevzniklal. Od výrobce je to podle mě zamýšleno tak, že vždy přestavíš opět na large - proto se to jmenuje nastavení hmlouby sedu, o lehu tam není ani slovo. Nicméně je to dosti nepraktické. Na druhou stranu skkoro žádný kočárek to nemá a pokud to chceš využít, tak podle mě je to super vychytávka… Jen se s tím naučit zacházet. V prvních měsících to nejspíš nebudeš potřebovat vůbec, protože ti dítě ve sporťáku asi bude spíše ležet (pokud půjdete jako my docela brzo - v půl roce) a to budeš mít trvale nastaveno na large. Až začvne více sedět, já osobně dám na small a vypodložím si sedtak, abych mohla jen pokládat opěrku a nemusela pořád přenastavovat na large. A až bbude větší dám opět na large.
Tak přeju, ať si kočárek moc užiješ a jsi spokojená.
ježíš holky, já ty tyčky vůbec neřeším ani žádný suchý zipy, budu to muset prostudovat. Už jsem zdrbala doma drahou polovičku, že si řádně nenačetl návod
![]()
Mafi, s tim lehem… ja tam mam schod jak na large, tak na small?
S tim asi nic delat nejde, ne?
Já na Large schod nemám
Ale asi nejlíp uděláš, když si tam dáš nějakou tu vložku, jednak to hezky vypadá a ten schod tím zakryješ. Pokud to tedy není nějak moc markantní. Pokud je, tak bych být tebou zašla k prodejci a reklamovala to.
MMartina1 píše:
ježíš holky, já ty tyčky vůbec neřeším ani žádný suchý zipy, budu to muset prostudovat. Už jsem zdrbala doma drahou polovičku, že si řádně nenačetl návod![]()
Suché zipy jsem v životě nepoužila - dodneška jsem o jejich existenci neměla ponětí . Na funkci kočárku to nemělo žádný vliv.Navíc si to nedovedu představit , pokaždé to přidělávat , skládala jsem kočár skoro denně do auta (právě v době ježdění proti směru , kdy se musí sportovní nástavba sundavat).Teď už ho nevozím , na cesty beru golfky.
Kočárek Mutsy jsem vybrala i proto, že jde dát sedačka po i proti směru jízdy, ale když jsem zjistila, co to obnáší za opruz, tak šla malá rovnou po směru, protože jsem nebyla schopná se těma hákama trefit na správné místo, když jsem chtěla dát kočár do auta, tak jsem musela nástavbu sundavat, vždy jsem zapomněla rozepnout ten suchý zip a pak se s tím prala, taky mi na to pořádně nešla pláštěnka a když jsem zavěsila tašku na rukojeť kočárku, tak se klimbala akorát malé před nosem, takže jsem tuto „výhodu“ kočárku nevyužila ![]()
aha aha…tak to jsem suchej zip teda urcite nepouzivala..pac sme jezdili dlouho proti smeru a kocar sem do auta davala denne…a nic sem nepridelavala…a na nic mi teda neschazel ![]()
holky co máte s tím sucháčem, já ho mám připnutý na sporťáku a ne na podvozku
tzn. mám ho napolohovaný od nasezení korbičky a tak je do teď… ( je zachycený za tu tyčku kde jsou ty háky na jízdu po směru )
Já sucháč přidělávám a když rozkládám kočár, tak se vždycky „zaseknu“, páč na něj zapomenu
ale je to raz dva, je jedno, jestli se trefovat hákama nebo „zazipovat“ sucháč ![]()
Myslím, že to sedadlo ujíždí, když není sucháč přidělanej.
Bébka píše:
Já sucháč přidělávám a když rozkládám kočár, tak se vždycky „zaseknu“, páč na něj zapomenuale je to raz dva, je jedno, jestli se trefovat hákama nebo „zazipovat“ sucháč
Myslím, že to sedadlo ujíždí, když není sucháč přidělanej.
M2 tedy fakt nic neujíždělo - já snad lehnu pod kočár a podívám se kde vlastně je ![]()