Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderAhojte všichni, mám k vám velkou prosbu. Pro koupi Mutsy UR jsem totálně rozhodnutá, jediné, co mě štve je, že si nevím, jestli se mi vleze do auta. Budeme ho hodně převážet, takže je to pro mě celkem důležité. Můžete mi prosím napsat, jestli se vám v poho vleze do kufru a v jakých autech ho vozíte (combi, coupe, sedan…). Popř. můžete mi ho někdo změřit po složení?? Ať měřím, tak měřím, tak s uváděnou délkou 106 cm prostě nemám šanci - a to máme kufr podobně velký jako ve fabii ![]()
ahojky holčičky,
fíjá jsem tu dlouho nebyla!!!!! ![]()
Výška madla u 3rider, tak manža je vysokoej 190 cm a vytahuje si rukojeť jenom na dvojku a je v pohodě!!! jinak do výtahu jí zacvaknu do nejnižší polohy,jako bych ho chtěla skládat a nikde nepřekážím!!! ![]()
Jinak se budu pomalu se svým Mutsíkem loučit,uvažuji o prodeji..no jo no,prostě mi to dítko nějak rychle vyrostlo a je čas ho poslat jimému zlatíčku…
![]()
Lences,
já převážím v krátké Fabii (podvozek v kufru, odmontovaná kola v kufru, pes v kufru
a korba v autě vzadu vedle autosedačky). A dá se to.
Díky, to jsem potřebovala vědět
Náš kufr má přesně metr a k vůli 3 - 6 cm (po každé je to uvedeno jinak) se mi nechtělo vzdát se takové káry
Doufám, že mě neomrzí sundavat kola po každém převozu v autě, protože po dlouhém vybírání a hodin strávených u netu mě prostě Mutsík chytil a už nechci nic jiného…
Zdravím všechny mutsy mamky a chci se zeptat jesli můžu do klubu
mám 8 měsíců UR cargo black a lepší kočár fakt neznám… přesvědčila mě o tom hlavně tahle parádní zima (bydlíme v Jeseníkách) na sněhu a v terénu je UR nepřekonatelný…předtím jsem měla x-lander a docela mi je líto, že moje Neli nezažila super jízdu v mutsíku od narození. Vaše fórum je super, myslím, že není nad to sdělit si zkušenosti takhle.. všichni prodejci nejsou ochotní komunikovat a vysvětlovat ![]()
A protože se blíží léto
a mě se zdá, že v boudičce bude poněkud horko uvažuji o koupi sluneční stříšky. Znáte ji někdo? Nerada kupuji zajíce v pytli ![]()
moc děkuji Jana
Míma píše:
Tonya díky za odpověď. myslela jsem sporťák. To jsi mě docela uklidnila, strašně supr se mi s UR jezdí, tak bych chtěla, aby nám vydržel co nejdýl. Na první procházce jsem sice jela jak opilá, ale strašně brzy jsem si zvykla a do sněhu je Mutsík k nezaplacení. Nevíš, prosím Tě, jak je to s tím skládáním? Jde složit sporťák i s podvozkem, když je čelem ke mě? Asi ne, že? Nějak mi to nejde a zabrat nechci..
Díky!!
Mímo otázka sice není na mě, ale přesto si dovolím odpovědět. Sporťák na podvozku čelem k tobě opravdu složit nelze ![]()
je to hold daň za jinak vcelku dokonalý kočík ![]()
Lences píše:
Díky, to jsem potřebovala vědětNáš kufr má přesně metr a k vůli 3 - 6 cm (po každé je to uvedeno jinak) se mi nechtělo vzdát se takové káry
Doufám, že mě neomrzí sundavat kola po každém převozu v autě, protože po dlouhém vybírání a hodin strávených u netu mě prostě Mutsík chytil a už nechci nic jiného…
Lences, MUTSY je fakt super a já jsem maximálně spokojená. Pževážím ho denně. Jen si nedovedu představit pokaždé sundávat kola. Z toho by mi asi hráblo. Zkusím ho dneska změřit. Já jsem jezdila ve VW Golfu a kočár se tam vešel na centimetr přesně, tak před koupí opravdu 2× měř!!!! Já bych buď měnila auto nebo bych do kočárku nešla. Za cenu sundávání koleček fakt ne. Ale záleží na tobě. Říkám - já ho denně nakládám do auta i několikrát a s kolečkama by sde mi teda otravovat nechtělo ![]()
Moc díky za měření - já našla papírové rozpětí od 103 do 106 cm - složený kočárek… No měnit auto k vůli kočárku se mi zatím moc nechce, i když vím, že mě to časem taky čeká… Kufr je prostě blbě tvarovaný… Asi mi nezbude nic jiného, než objet bazary v okolí (nový Mutsík se nikde na živo nevyskytuje
) a zkusit si ho fakt nacpat do kufru v reálu…
Lences, tak já jsem to nestihla včera změřit ![]()
Ale teď mě napadá - ty stejně budeš mít asi UR, že? My máme 4R. Toho jsem do toho Golfa narvala, ale UR tam nešel ani náhodou. Jedna mamča tady z emimina ho má, tak jsem ji navštívila a zkoušely jsme to. Ona to řešila tak, že měla natrvalo sklopené zadní sedadlo a ten kočárek nerozkládala a prostě s ním do auta najela.
My, když jsme ho kupovali, tak taky tak, že jsme najeli k obchodu, narvali do auta (jednu chvíli jsem se málem rozbrečela, protože to už vypadalo, že se nevejde, ale nakonec se vešel) a když už tam byl, tak jsme ho nevyndávali, zaplatili a frčeli domů ![]()
A až teď mi manžel pořídil veliké auto, tak by se vešel úplně v poho jen se sklopenou korbou a nerozložený, ale to už zase používáme sporťák, takže v rozkládání musíme pokračovat, neb sporťák nejde sklopit jako hlubokou korbu, což mě pěkně štve ![]()
Ale jinak poježděníčko je to pořád luxusní ![]()
P.S.: Holky, mrkla jsem na Top star magazín (nebo jsk se ta drbárna na Primě přesně jmenuje) a ukazovali tam Sabinu Laurinovou (kterou teda bytostně nesnáším) a v čem myslíte, že vozí své malé miminko??? Hádejte 3×!!!
Dobrý den, ťuk, ťuk smím dál?? Patřím mezi spokojené uživatelky kočárku Mutsy. s naší mutsynkou jezdím už přes rok a je fakt super
vlastníme UR v barvě college ocean.
k aktuálnímu tématu - mutsinku skládám do krátké fábie denně a denně sundavám kolečka. a není to až tak hrozné. jelikož se kolečka sundavají během vteřiny, tak to až tak moc času nezabere. ![]()
mějte se krásně a zatím pááá
Ahojky, po delší pauze se také zapojím..
Add sundávání koleček - já je tedy sundávat nemusím, jezdím kombíkem, takže je to v pohodě, ale není to až tak strašné. Fakt je to u těhle drahých kočárků vymyšlené dobře a je to šup šup za pár vteřin.. Takže toho bych se nebála. Spíš bych se fakt pokusila vyzkoušet v reálu.
Lences zkus napsat odkud jsi, třeba se tě nějaká místní hodná maminka ujme a budeš to moc vyzkoušet. Pokud se ti chce do Bíliny, klidně přijeď a můžeš v klidu zkoušet
.
Ale jen pro zajímavost - já pro kočárek jela do Drážďan a jela jsem rodičů Daewoo Matis a kočár jsem tam dostala
. Ne tedy do kufru, ale z podvozku jsem sundala kolečka a zašoupla ho mezi zadní a přední sedačky a v pohodě se tam vešel! Sportovní nástavbu a korbu jsem dala na zadní sedačku. Pokud bych s ním tak měla jezdit, šlo by to, jen by mimčo muselo být vepředu na sedajdě spolujezdce. Ale víc lidí už by se do auta nevešlo
.
Takže já fakt radím vyzkoušet a neházet flintu do žita předem
.
LULJE - hádám Mutsy UR ?
A jakou má Sába barvičku pro Máju nebo jak se jmenuje…
MÍMO - já jsem tuším sporťák sundávala, když jsem ho skládala, když jsem ho měla čelem k sobě. Oni to ale píšou snad i v návodu nebo někde. Vím, že jsem to věděla, že to nejde.. Ono i když je to čelem ve směru jízdy, tak se při skládání musí dát pozor, aby ty pacičky byly mezi těmi dráty, jinak se to nesloží správně..
Ale mně to až tak nevadilo, jen mě trochu prudilo to rozepínání toho pásku na sucháč, jinak mi to bylo buřt
.
Jo a Toníkovi je rok a jezdí ve fusaku, dece a ještě nánožníku a v pohodě, i když je takovej spíš mohutnější. Jen ta stříška nad hlavou mu trochu vadí. Tak jí dávám buď za sedačku nebo jí vypolohuju jakoby do roviny nahoru..
WASAJAMA - popravdě jsem tu stříšku nikdy na živo taky neviděla, jen na obrázku. Ani to tu nikdo nepsal, že by měl s ní zkušenost. Asi holt budeš muset být první
. Ale také by mě to docela zajímalo..
LIŠTIČKO - loučení nezávidím, nás to čeká tak za rok a půl
.
A propo - nedělal jste někdo v Libfinu servisní prohlídku - utáhnutí šroubů nebo tak?? A kolik to stálo a případně - bylo to na počkání?? Zdá se mi, že se mi trochu povolila rukojeť, asi jak tahám kočár sama do 2. patra a nechce se mi jet kvůli tomu do DDR..
Jo a koukala jsem, že manža, jak jezdí z kočárek a tu slídu ve stříšce neřeší, tak už mi taky praskla
Takže i tady budu ráda, pokud jste to někdo řešil s Libfinem mimo reklamaci zdarma, kolik by to stálo.. Mně se do toho Německa fáááákt nechce…
Pěkný den všem, Zuzka
Díky moc holky za rady
Opravdu si chci pořídit UR - přemýšlela jsem i nad 4 riderem, ale jelikož s ním budu jezdit v 70 % v terénu, mám strach, co by udělala přední kolečka - popř., jestli bych nemusela pořád v hlubokém sněhu aretovat… Takže UR - i když je větší
Jinak jsem ze Zlína… Bílina je trošku z ruky, ale jinak díky moc za nabídku
A díky za povzbuzení - když Mutsíka zvládl Matis, tak to moje Mazda coupe musí zvládnout taky ![]()
Mimochodem - nevím, jestli jsem se dívala na správný pořad se správným kočárkem, ale myslím, že Sabina Laurinová má kočárek barvy coffee, nebo cargo mocca - prostě do hněda ![]()
kecalko děkuju za odpověď, já do té sluneční stříšky asi půjdu, hned jak bude venku trochu přijatelněji a dám určitě vědět jak vypadá a funguje. Nejdřív pořídím (po té co jsem pročetla snad celou diskuzi k mutsy) nákupní košík je to úžasný
doplněk, mutsík je fakt promyšlený Jinak máme ford fusion (malý velký vůz
) a kočárek tam dáme tak tak, ale dáme a nemusíme sundávat kolečka.
mějte se krásně Jana
Lences píše:
Díky moc holky za radyOpravdu si chci pořídit UR - přemýšlela jsem i nad 4 riderem, ale jelikož s ním budu jezdit v 70 % v terénu, mám strach, co by udělala přední kolečka - popř., jestli bych nemusela pořád v hlubokém sněhu aretovat…Mimochodem - nevím, jestli jsem se dívala na správný pořad se správným kočárkem, ale myslím, že Sabina Laurinová má kočárek barvy coffee, nebo cargo mocca - prostě do hněda
Jo jo - ve sněhu s odaretovanými neprojedeš. Je kumšt to zvládnout i se zaaretovanými, tak jestli můžu radit, jdi do UR. Já jsem s 4R spokojená, protože bydlíme v centru Brna, ale když vyjedu do lesů, tak nic moc ![]()
Ano, Saba má kočárek do hněda a má taky 4R, takže, Zuzičáčku, netrefila ses ![]()
Ahoj holky,
take hledam inspiraci na kocarky, tak jen jak tu nekdo psal, ze se Mutsy pozna na dalku podle podvozku, ktery neni do X - tak uz ma konkurenta -
http://www.kocarky.cz/…pemo-fx.html
a myslim, ze docela povedeneho, za polovicni cenu
nakukovatelka