Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderJeště k tomu mazání, manžel mi řel že WD není vhodný na takové mazání, že se brzy vysuší, tak mažem silikonem. Mi to je jedno, hlavně že to nevrže…
![]()
Lení, já měla nánožník hned, protože to byl doprodej skladových kusů, takže neporadím
. Bombarduj je emailama, podzim je tu za chvíli…
Já snad konečně v pátek vyrazím do Drážďan pro toho našeho mazlíka ![]()
LeníkDomo manžel mi namazal tu brzdu prý vodní vazelínou, že to vydrží déle, ale jestli je to tak správně, to nevím. Zatím nevržeme. Byla jsem v krámě a začlo to vrzat a všichni na mě koukali vyjeveně, až jsem se musela smát. Byl to hrozný zvuk. Na nánožník jsem nečekala, neboť ho měli skladem, ale tedy ještě jsem ho neviděla, nevybalovala jsem to, ani ten sporťák a originál pláštěnku jsme vzali. Ještě mě čeká koupit koš, prý je bezvadný.
Zuzicaku, já zase neznám ten materiál College. Já to tedy vybírala spíš podle těch barev, než podle materiálu, možná že jsem ten College někde viděla, ale nevím. Jak se to dělá pak s botama a fusakem? Některé fusaky mají ten odpínací spodek a taky omyvatelný, ale to eskimo nemá, tak se musí dítko zouvat? Proč máš kočár v Drážďanech?
quinny Active Coffee mají a dokonce jsem ho už i zkoukla naživo, ale stále se nemůžu rozhodnout, jestli ho vzít nebo ne. Barevně by to asi šlo, ale nejsem ještě ani rozhodnutá, jestli nevzít radši Aesthetic, nebo Kaiser. Aesthetic je dost drahý a nevím, jestli příští zimu už nebude chtít Tonička spíš kombinézku a chodit. Fakt jsem bezradná. Asi si naházím do klobouku papírky se jmény fusaků a budu losovat. ![]()
ad nánožník na ten jsem taky čekala asi 2 měsíce a ještě s tím, že nikdo nevěděl jestli vůbec bude…ale nakonec dopadl, no největší využití ho asi čeká až letošní zimu (při jízdě protisměru stejně drhne při zatáčení o kolečka…stejně jako koš
)
ad mazání …za celou dobu asi jednou, něčím spešl co mi na to donesl dědeček…zjevně je to zázrak…víc nebylo třeba ![]()
kolozubka …jj už jsem koukala na ofiko stránky a tam ho mají, teď spíš nechápu, kde si na babystylu vycucali ty další barvy jako kaki
![]()
k fusaku…kdyby měli naši barvu nebo pásnoucí tak bych asi neváhala, přeci jen je to originál
a mají ho teď za docela pěknou cenu. A jste měsícově jen o trochu dřív než my, a i když prcek už chodí myslím, že letošní zimu ho ještě hodně využijeme. náš Kaiser má dole jakože omyvatelnou část, ale jen úplně na dně, což si myslím, že je dost na nic…ale já to stejně míním řešit nějakýma návlečkama na botičky…takže mi to neva, já tenkrát vybírala kvůli ceně, jinak bych taky brala origoš.
snad jsem ti v tom neudělala ještě větší zmatek.
vyber dobře ![]()
KOLOZUBKO - no oni dřív dělali hlavně ten College - když já kočárek vybírala, proto ty nové moc neznám. Teď ten College dělají už jen červený a zelený, takže nic moc výběr…
Kočárek mám v Drážďanech na záruční opravě, kupovala jsem ho tam v akci, klasika - prasklinky ve stříšce a trochu se mi viklala rukojeť, ale to nevím, jestli s tím něco udělali nebo ne.. jen jsem ho tam odvezla někdy v červenci, od začátku srpna tam na mě čeká a já se tam nějak nemohla dostat
. Holky co sem chodí déle, tak vědí..
S tím fusakem - já měla pro prvního ten odepínací Aesthetic, takže to bylo v pohodě… Dítě jsem naložila a boty strčila do toho šusťákového dole.. teď popravdě nevím ještě jak to budu dělat. Máme ten klasický Mutsy, který dole nic odepínacího nemá… Ale vzhledem k tomu, že já jezdím jen o víkend a v týdnu je Tonda buď u našich, kteří mají v kočárku Aesthetic nebo v jeslích, kde netuším, jak jezdí, tak to asi moc řešit nebudu a bude spíš jen pod dekou a nánožníkem v kombinéze…
Ale já bych asi zouvala…
QUINNY - s tím nánožníkem v protisměru - ono dost záleží, kde ho upneš. Já ho upínala až uvnitř boudičky a o kolečka mi nedřel. Navíc ten podnožník měl nahoře, takže to bylo fakt v pohodě! Zkus to… Také to měla na fotkách tuším Miládka. Případně můžu foto poslat já..
Z.
Hojky, my máme na letošní zimu fusak Maxi Cosi, hlubokou máme team Navy a fusak je červený, ale nějak mi to nevadí, možná to bude pěkný kontrast. Příští zimu bude stejně lítat, tak bude v kombinéze..........
Zuzi já jsem asi antitalent, ale nikdy jsem to z těch fotek úplně nepochopila, já ho upínám jakoby za ty příchytky tý boudičky (tam co se nacvakává boudička na sporťák) a nějak se už nedokážu představit, že by to šlo výš, protože už je to jakoby napevno dole, že to výš vytáhnout nejde…
Ono už to asi bude stejně jedno a budeme jezdit po směru, protože už přerůstá nožkama košík
a pořád mi do něj rube, tak půjde po směru velkej je na to dost ![]()
Zuzi ještě off topic: koukám, že píšeš o jeslích, jak to zvládáte a jak často tam chodí. Mám teď cukání vrátit se na pár služeb v měsíci do práce…takže sonduju info. dík ![]()
Leni nechci tě odrazovat, ale myslím, že příští zimu si ještě pojezdíte. Ty barvičky můžou vypadat pěkně k sobě, toho bych se asi nebála. On kontrast je někdy nejhezčí ![]()
k botičkám mě napadlo že by byli fajn nějaký návleky, co vy na to ![]()
QUINNY - no asi to tam mám uchycené taky, ale kolem toho celého, takže to vylezlo nejvýš jak šlo a nánožník zničený nemáme… Ale třeba ho máme prostě kratší
.
A je fakt, že Toník začal jezdit po směru také nějak po roce a v pohodě…
OT : Do jeslí chodí zatím jen na 5 dní v měsíci. Já sice chodím do práce od února víceméně na plný úvazek, ale jinak ho hlídají moji rodiče. Takže na hlídání a být s cizími lidmi je zvyklý. Ale stejně se to ráno v jeslích neobejde bez breku, ale nijak závratného - je to jen takové to divadýlko pro rodiče
. Akorát mi od toho minulého týdne začal ráno pobrekávat i při předávání babičce. Ale podle mě to chce jen čas. Aleš loni ve školce, také první dny brečel a nechtěl tam a pak byl do měsíce nadšený školkáč…
Jinak jesličky chválím. Většina dětí je tam jen na těch 5 dní v měsíci (celkový počet 20 na 3 učitelky/sestry). Takže se jich schází většinou 4-5. Jen minulou středy jich tam bylo 8. Asi ta středa je pro všechny nejlepší. Takže naše zvíře bude chodit asi úterky nebo pondělky. Přes den je prý naprosto pohodový. Krásně jí, spí, učitelky si ho jen chválí.
Já to dost řešila na jaře před zápisem. Jestli ty jesle zkusit nebo ho nechat jen u našich. Ale pak jsem se rozhodla pro jesličky, protože naši jsou super, ale fakt už také nejsou nejmladší, je toho na ně docela dost mít ho tam celý týden 9hodin, navíc u nás hrozí, že možná pojedou v létě na měsíc nebo dva za ségrou a vnoučatama do ameriky a já bych pak 2 měsíce dost těžko vykrývala s oběma babičkama. Také moje kamarádka má v těch jeslích kluka (také šel v 1,5 roce) a děsně si jesličky chválila, že se toho naučil rozhodně víc než s ní doma, kdy ona se snažila mezitím i pracovat, že je tam spokojenej a nic mu tam nechybí. Takže u nás spokojenost.
Pokud tě to do práce táhne, tak to prubni, vždycky se můžeš vrátit domů, ale já jsem prostě i ten typ, co ho být doma jen s dítětem neuspokojuje a navíc mám práci, kde vypadnout na 3 roky je dost mazec a dost špatně by se mi vracelo… Držím palce, abyses rozhodla co nejlíp pro vás oba. Kdyby něco, klidně se ptej dál ![]()
Ad návleky - při mé bordelářské povaze bych je stejně zapomínala doma, takže bych musela mít asi tak desatery
. Takže já zatím nevím, jak to budeme řešit :-/
LENI - já myslím, že ty barvičky budou vypadat skvěle! Vyfoť pak a pošli
. Stejně korba bude překrytá i modrým nánožníkem, takže z toho červeného fusaku moc vidět nebude…
Tak teď jste mne dostaly, tak když bude mít příští rok zimní kombinézu tak do kočárku mám dát ještě fusak???
Zuzi asi to fakt neumím dostat tak nahoru, máme prostě po stranách trošku vytahaný nitky jako na košíku, ale já už jsem se s tím nějak srovnala. Prostě daň za to, že nejlíp je nám oběma když na sebe vidíme ![]()
OT: těch 5 dní musí být nějak přesně dáno? nebo stačí zavolat den předem např. že zítra příjde? promiň za asi blbý otázky, ale vůbec netuším jak tohle funguje.
S jeslema u nás asi největší problém, že tu jsou jedny, sice je máme kousíček, ale třeba když je tu vídám na prochajdě, tak mi ty učitelky přijdou jak za krále klacka ![]()
Kolik se třeba počítá, že toho to dítě umí, našemu je 15 měsíců a třeba o nočníku nebo o nějaké větší samostatnosti nemůže být ani řeč,…
Jestli neřeším něco zbytečně, jestli vůbec jde nastoupit do rozjetýho vlaku v průběhu roku, nebo je jen jeden zápis na podzim a pak smůla..
H. je taky na hlídání zvyklý, ale ne na celodenní. Max. vždy pár hodin. U nás zatím bude hlídat tatínek, ale i tak mám obavy jak to těch 12 hodin zvládnou. Oni asi nakonec bez problémů a největší muka to budou pro mě. ![]()
Do práce mě to táhne samo profesně, a ten 1/4 úvazek prozatím by mohl být pohoda. Časem pak plánujeme druhý, takže být x let mimo obor by bylo hodně zlý, a hlavně já jsem dost společenskej tvor, a stereotyp všedních dní s prckem potřebuju občas přetrhnout ![]()
ad návleky- jsem myslela nechávat je ve fusaku, ale občas by se asi museli usišit, nebo pak takový ty jednorázovky co se používají u dr. ![]()
Leni asi záleží kam a na jak dlouho vyrazíte…ale myslím, že když se sedí (jako na kočíku) tak je prostě zima, takže za mě fusak jojojo, ale víc ti asi řeknu až po zimě
![]()
Lení - ono se to samozřejmě odvíjí od toho - jaká bude zima, jakou budeš mít kombinézu, jaký fusak, ajk moc bude prcek běhat, atd. atd. Neboj ono to vychytáš, jen se to holt blbě řeší takhle paušálně.. Prostě někdy stačí jen kombinéza a někdy je zase lepší fusak…
Takže za mě bych určitě nepočítala s tím, že si vystačím jen s kombinézou bez fusaku na celou zimu…
QUINNY - u nás je také jen jedna třída na celé město. Dřív byl o jesle hodně malý zájem, protože RD byl vlastně až do 4 let dítěte, i když snížený, takže všichni čekali až rovnou na školku. Takže brali i v průběhu roku a v pohodě. Teď byl v jeslích děsný nával, takže normálně udělali zápis jak do školky a kdo dřív prý přinesl potvrzení od mudry a potvrzení od zaměstnavatele, tak to dítě vzali
.
U nás se nemusí hlásit kdy dítě přijde. Je to na matce, jestli půjde jeden týden v kuse nebo 1 den v týdnu - je jedno který. Tonda byl jednou v úterý, jednou ve středu, jednou v pondělí a nikdo nic neříkal.
Se samostatností to také není bůhví jaké, je tu 19 měsíců. Na nočník moc nechodí, no já to nehrotím, má čas, sám se ještě ani pořádně nenají, jen když má chuť a je to něco co mu chutná… Takže toho se neboj. Berou děti od roka, takže si musí s nima umět postarat
.
Zkus se tam zajít zeptat a uvidíš…
Už mám taky svého MUTSIKA! Včera jsem byla s kamarádkou v těch Drážďanech a chválím. Slídu ve stříšce vyměnili a vypadá to, že je to trochu jiný materiál, snad to přes zimu zase nepopraská… Tu trochu uvolněnou rukojeť (tu plechovou část s tlačítkem) vyměnili úplně celou! Takže super, drží krásně, nikde nekloktá, dokonce i ty pěnový návleky mám tentokrát až úplně k té středové části! A vše v rámci záruky, takže zdarma… No dneska ho hned prubnu. Hurá!
Zuzi- tak to ti opravdu závidím, že ti ho tak dali do kupy, doufám, že u nás budou taky tak solidní
. Já teda ještě počkám až malej bude chodit a taky ho dám před zárukou do Libfinu. Ty mezery u toho středu mě teda hodně prudí
, ale to si ještě počkám. Tento týden asi přijdou ty návleky na rukojeť ,jsem to už nemohla vydržet a objednala je, navíc už pomalu začne zima tak je aspoň trošinku uchráním
. Navíc to nakládání do auta taky nic moc už jsem hodněkrát zavadila a skoro to vyloupla. ![]()
Monika
Holky četly jste tu diskuzi o Mikrusu Alu sprint, je to hned pod tou „naši“, někdo tam píše že se ty kočárky vyrábí pod záškytou Mutsy??????????
už je to tady,to bude žalob!! nevím proč někdy netestují kočárky za 5000kč i s autosedačkou, vždy poškozují jména známých značek.
http://www.babyweb.cz/…Skandal.aspx
ahoj holky, předem přeju krásný den,
snad nevadí, že jsem sem takhle vpadla, Mutsíka mám od dubna, UrbanRider podvozek, s hlubokou korbičkou jsem byla spokojená, jenže teď nás čeká přechod do sporťáku, a z něj moc odvařená nejsem.
Četla jsem jak jste radily Laye ohledně toho pololehu, tím jste mi hned odpověděly na jednu z mých otázek, co mě ale trápí dál je ten vzniklý schod mezi sedátkem a opěrátkem - máte to taky? Příjde mi to strašně tvrdý a pro miminko nepříjemný … mám chuť to podložit nějakou plínkou, řešily jste to nějak?
Dále mi to příjde takové „děravé“ ty boky apod. Neprofukuje tam?
Díky moc za rady a zkušenosti. ![]()