Kočka a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
22.12.13 13:10
@Elina5 píše:
Ahoj holky potřebuju radu..myslim si že těhotná možná jsem ale mám dvě kočky..Bohužel ted musim kočičí záchod měnit sama nechci rodičům oznamovat jsem možná v tom vyměntě to za mě…ještě to hlavně nevim přesně ale opatrnosti není nikdy dost…:Dpředtim jsem měnila taky záchod kočkám já ale až ted jsem začla mít takovej divnej pocit že jsem v tom…jaká je možnost že jsem se mohla nakazit???Kočky už mám dlouho jednu asi 5 let a druhou tři…a určitě je nechci dávat pryč jsou to miláčci…prej lidé co maj kočku tak většinou prodělaj tu nemoc už dříve a ani o ní neví ale stejně se bojim…Jinak kočky choděj ven normálně…co mám dělat???Popřípadně měnila nějaká z vás kočičí záchod behem těhotenství sama???a nic se jí nestalo???Bojim se že jsem to mohla chytit…Děkuju za každou radu…

Toxoplasmy se začnou množit až v trusu STARŠÍM 3 DNY (zjednodušeně řečeno). Předpokládám, že to měníš každý den. Navíc bys to musela sníst nebo se dostat přes oděrku do krve. Riziko mizivé.
Daleko nebezpečnější je zahradničení, hrabání se rukama venku v hlíně. Tam se doporučujou gumové rukavice (kup v lékárně po 100 kusech a máš vystaráno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.12.13 13:36

Holky životnost hovínka od našeho kočičáka v bedínce je asi minuta, a to max. jak se vykadí jdu to ihned ukliditjinak pochcípáme celá rodina smradem. proč ty kočičí hovína tak smrdíííí:-)) jinak náš kocour nesnese ani čůrání, sedí u bedny a ječí že chce mít čistý kočkolit takže když jsme doma musím ihned odnášet čůrání i kakání takže toxo by muselo být těžce infekční aby bylo přenosné za pár sekund:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.12.13 15:19

No naše kočky seděj většinou jen u baráku nikam moc nechoděj…:Da nevim měla jsem osmáky degu a kočky s nima kámošili nikdy jim nic neudělali i když jsem měla osmáka volně puštěnýho:DSice je to nepochopitelný ale je to tak :D:Dprostě největší kámoši :Dtak pochybuju že chodí na myši ale člověk nikdy neví…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
22.12.13 16:09

Já byla mezi kočkama od malička, miluju je. i když sem byla těhu (teď má náš prcek 8měsíců) tak sme doma měli 2 čičiny, taky byly na půl venku na půl doma. Záchod sem taky čistila i během těhotenství, pak pořádně umýt ruce. Nic sem od nich nedostala… Větší riziko je, že toxoplazmózu chytnete třeba z ptačího trusu (papoušek, slepice,…, nebo z hlíny když třeba děláte něco na zahrádce…Ono to o kočkách je hodně nafouklé… Naše čičny chrápou všude, jsou jak členové rodiny i malý už je občas čapne za chlupiska :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.12.13 20:55

@martulkasloník Zkuste změnit krmení… Náš teda nevoní po fialkách, ale ani nepadáme smrady :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.12.13 23:50

@Pipet no kocour žere whiskas kapsičky pokaždé má jiné, gourmet, felix atd. nemá pokaždé stejnou značku ale smrdí to hrozně. granule má spíš na chuť, hlavně žere kapsičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.12.13 00:04

@martulkasloník Se nedivím, že smrdí, když žere krmení pro slepice ;) Kup mu něco dělané z masa, ne z obilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.12.13 13:13

No sorry ale nemyslím si že žere špatně, plno žrádel co jsme mu kupoval i od veterináře nám prostě nežral, pak jsem to dávala tetce pro její vesnické kočky jak masové žrádlo tak granule. dej mi tip co žere teda tvoje kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.12.13 13:21

@martulkasloník Se podívej na složení toho, cos tu napsala a pak mi tu napiš, jestli tvá masožravá šelma žere dobře, nebo špatně :nevim: Tohle není o názoru, tohle je o tom, že 4% masa ve složení krmiva pro masožravé zvíře je prostě sakra málo, to je holý fakt. Ale tak jasně, jsou kočky, které nic jiného nežerou (což bývá způsobeno právě chutí těhle srágor - třeba na sůl vzniká normální závislost a zvířata pak nechtějí jiná krmiva)

Můj kocour žere First Mate, Meowing Heads, Taste of the Wild apod., konzervy buď Brit Care nebo mu prostě koupím deset deka mletého masa. Bobky mu nesmrdí, srst a kondici má v nejlepším pořádku (i když to by měl i po kukuřičném šrotu, je docela popelnice)…

Kvalita krmiva se nejlépe pozná na tom konečném produktu v záchodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.12.13 13:52

@Fjodorka no hele nevím ale spíš bych řekla že je to o povaze kočky, náš kocour nesežere maso od malička, myšleno když jsme mu chtěli uvařit nějaké maso nebo syrové, ani šunku nesní a to od malička takže si nemyslím že ze zvyku a závislosti na soli nežere maso:-))chtěla jsem mu ze začátku dávat konzervy a občas mu uvařit doma ale prostě on to nežral, domácí vůbec do huby nevezme, je fuk jestli je to pravá svíčková, paštika cokoli a to od malička:-)) maso od veterináře nám prostě nežral, z těch tvých značek znám jen ten brit care, občas jsme koupili i pro plan ale že bych viděla zásadní rozdíl v záchodku to bych neřekla a to ani ze žrádla od veterináře, že by na bobky potřeboval dlouhodobý účinek si nemyslím. srst, drápy atd. má v pořádku naopak výstavní dle veterináře i lidí co ho kdy viděli.
naopak mě překvapuje že tvrdíš že z masa má mít voňavé bobky, u lidí je to pokud vím naopak, čím více masová strava tím je vylučování „voňavější“ to člověk pozná už i u mimin dle toho jak se přidávají příkrmy. známá chová kočky na výstavy a i ona tvrdí že jí hovína od kočičáků smrdí jak šlak taknevím, asi dává taky šmuk žrádla a nebo tvůj sere fialky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.12.13 14:21

@martulkasloník Tak ale člověk a kočka je rozdíl, člověk je spíš býložravec, kdežto kočka je výhradní masožravec ;)

Tak pokud ti nic jiného nežere, tak je to jasné. Podle mě jsou tahle krmiva pro zvířata potenciálně zdraví škodlivá (soli, barviva, víceméně jen rostlinná bílkovina…), svému zvířeti bych nedávala dlouhodobě něco, co by mu mohlo ublížit - s tím, že k tomu nedostává to, co by měl být základ.

No, chtěla jsem jen poradit, ne se dohadovat o tom, co je a není správné a jak je kočka krmená sračkami ve výstavní kondici a proto je ok ji tím krmit. Moje kočka krmená masitou stravou je také v perfektní kondici. A navíc mu moc nepáchnou bobky. :mrgreen: (což je proto, že vzhledem k vysoké stravitelnosti kvalitní potravy je odpad zredukován na minimum, prostě to využije)… Už se k tomu nebudu vyjadřovat, je to každého věc, čím krmí a každá kočka prospívá na něčem jiném. Kočka sice není slepice, ale některé holt to trávení na to slepičí žrádlo přizpůsobené mají. Snad z toho nebude mít v budoucnu zdravotní potíže, doufám. Jsou i zvířata krmená hůř, která se ve zdraví dožívají vysokého věku. Já bych to neriskovala, ale já jsem já. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.12.13 14:26

@martulkasloník Ducan taky některé granule nechce… No má smůlu, když zrovna nemám možnost koupit ty jeho oblíbené, dostane nasypáno to, co máme doma.
A tak čtvrtý den už se i nažere… :roll: :mrgreen:
Do té doby jen uzobává minimum nutné pro přežití :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.12.13 14:53

@Pipet jo donutit ho takto jsem zkoušela, výsledek že mi tu řval, chodil za mnou, prosil, v noci vřískal že chce svoje granulky protože on ty granule hajzlík žere jen v noci ale to fakt spíš na chuť než na hlad, no potřebovala jsemse vyspat dostal svoje milované a ty co nechtěl jsem dala tetě:-)) to samé konzervy :mrgreen: @Fjodorka hele těžko říct, naši kocoura svého krmili jak se dalo a dožil se 14 let ale já tím se neoháním, proto kupuju přímo kočičí stravu ale určitě ne tu nejdražší, na to jednak nemám a za druhé ani mi to většinou nežere. za radu jsem ráda ale popsala jsi to tak že jsem měla pocit že tu kočičáka systematicky otravuju jedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
20.5.14 08:38

Ahoj holky, nechci vypadat jako prase, ale jsem do své kočky strašně zamilovaná, ale oželím naše zvyky pro zdravé těhu a mimi. Kočičku doma máme už rok, našel ji přítel jako zatoulané kotě. Řádně oočkovali a odčervili. Již před tímto koťátkem jsem měli doma kočky. Tato od nálezu žije pouze v bytě, ven nechodí a nemá styk s jinými kočkami. Žere granule nebo kapsičky masové. Kočka s námi spí v posteli. Samozřejmě chodí na kočičí záchodek. Když jsem byla těhotná (ZT v 9tt), vybíral záchodek partner každý den (párkrát obden). Kočka vykoná potřebu a vrátí se zpět do postele. Můžu takto chytit toxu, i když už jsem kočky předtím měla a tuto už mám doma rok?
Nechci vypadat jako prasátko, ale kočky miluju. POkud by to vadilo, tak přes další těhu bude spát mimi ložnici.
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
20.5.14 08:41

Nejdřív by tu tou ta kočka musela mít (o čemž pochybuji), pak by teprve byla šance ji chytit. Já vyklízela kočičí wc v každém těhotenství a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí