Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Sibyla0 jestli je to normalka tak aspoň vim co odpovědět když se me někdo náhodou zepta ![]()
@misasa tak já kojím dvouletou, je docela běžné, že za bolístku se chce uklidnit u prsa. Venku to tak nepraktikuju, doma občas jo. To je na každém, kde má tu hranici. Mě se kojení velkých dětí nelíbí, vždycky mi to přišlo ujeté a vidíš, kojím přes dva roky, u nás mi to ujeté nepříjde ![]()
@misasa No, rozhodně to není běžné, ale jinak mi to přijde normální, prostě matka chce utěšit svoje dítě (a uklidnit sebe) a jakou zvolí formu je na ní…
@Sibyla0 když tak dlouho kojite tak se vas zeptam jestli mužů když nebudete chtít tak nemusite odpovídat. Teče vám mléko při sexu? Me tělo šílené úplně proudy 3 měsíce ale když jsem mela odstrikat tak stěží 10 ml jsem zvladla. nechapu proč. ted už je to jedno děti jsou velký ale plánuje 3 ti a když si vzpomenu na tekoucí mléko tak se mi do toho nechce. Mám jen jednu kamarádku co kojí dlouho jako vy. jenže ohledně mého dotazu mi nedokáže odpovedet neboť partnera za zradu vyhodila ještě v 6 ti neděli
@misasa taky nedokážu odpovědět. Nežiju s partnerem. Snad jsem i ráda, jako sex samotný mi docela chybí, ale představa, že mi bude sahat na prsa se mi hnusí.
@misasa Já kojila taky (no ještě kojím druhátko) dlouho a mlíko mi při sexu neteče, mě se po těch cca 3 měsících po porodu hodně ustálila laktace a mlíko mi teče akorát když dlouho nekojím (chodím částečně do práce a ta 10 hodinová pauza je znát), nebo když se na mě přitulí děti - když se tulí brečící, tak teče skoro hned - teď když to píšu, tak mi napadá, jestli přesně tohle není ten důvod proč paní hned dávala prso
taky mě prudí to flekaté triko.
@misasa Mě taky ne, až když ses zeptala, kdy mi teče mlíko.
@j.a.n.i1 To je věda, to naše tělo! To jste mě dostala s tekoucím mlíkem, když dítě pláče ![]()
@misasa Já kojím devátým měsícem - ještě asi tak 3-4 krát denně a dvakrát v noci a při sexu mi samovolně neteče, jen když manžel máčkne..Prsa byla dřív erotogenní zona č. 1, po porodu mi na mě dlouho nesměl ani sáhnout, jak se mi to hnusilo, teď už se to pomalu dostává do normálu, ale žádná hitparáda to teda ještě není.
Holky jak to mate s kojenim vetsich deti na verejnosti? mame 14ti mesicniho raubire, co nechce nic jineho nez MM a tak kojim vanku i takovyho raracha… ![]()
@Anonymní píše:
Holky jak to mate s kojenim vetsich deti na verejnosti? mame 14ti mesicniho raubire, co nechce nic jineho nez MM a tak kojim vanku i takovyho raracha…
za mě v pohodě, taky jsem kojila tak staré dítě venku. ale určitě se najde spusta názorů jak pro tak proti.
No, naposled jsem kojila tu moji malou potvoru ráno v šatně ve školce… podotýkám státní, takže můžeš tipnout její věk. To už mi tedy bylo hloupé, ale pokud si mám vybrat mezi „napiju se s úsměvem odcházím do třídy“ a „nedostanu a ztropím hysterickou scénu“, tak je volba jasná.
To je ještě dobrý, ale jak by teprv koukali lidi na mě, kdybych kojila 21m
…No snažíme se kojit už jen doma, ale ve 14m jsem venku ještě občas nakojila. Někdo to pochopí a spousta lidí bohužel ne… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, naposled jsem kojila tu moji malou potvoru ráno v šatně ve školce… podotýkám státní, takže můžeš tipnout její věk. To už mi tedy bylo hloupé, ale pokud si mám vybrat mezi „napiju se s úsměvem odcházím do třídy“ a „nedostanu a ztropím hysterickou scénu“, tak je volba jasná.