Kojení na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
6.8.20 10:53
@Svistice píše:
Já kojila na požádání, ale jedno dítě přestalo chtít kojení v 10 měsících, další jsem řízeně před rokem odstavovala. Neměla jsem problém nakojit kdekoliv.
Mám i kamarádky, co třeba ve dvou letech ještě kojili, ale ráno/večer, doma.Je to na matce, aby si to ukočírovala a nastavila pravidla. Dítě 1+ prostě nemusí dostávat prso kdykoliv si umane. Přes den zvládne normální jídlo a pití. I i kdyby to byl nejedlík, tak prostě v turisticky frekventovaných lokacích nemusí sedět v centru dění s prsem venku.

Přesně tak :palec: Já jsem kojila děti taky průměrne 2,5 roku, nejmenší bude mít na podzim 3 a ještě kojím, ale jen ráno a večer, doma a nikde mi nebude sedět s ceckem u prsu. Musím u toho zvládnout ještě dost dalších věcí, máme hodně aktivit a v batolecim období už moje děti u prsu ani neusinaly, takže i dcera umí usnout sama, kdybych nebyla po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.8.20 10:57
@Svistice píše:
Já kojila na požádání, ale jedno dítě přestalo chtít kojení v 10 měsících, další jsem řízeně před rokem odstavovala. Neměla jsem problém nakojit kdekoliv.
Mám i kamarádky, co třeba ve dvou letech ještě kojili, ale ráno/večer, doma.Je to na matce, aby si to ukočírovala a nastavila pravidla. Dítě 1+ prostě nemusí dostávat prso kdykoliv si umane. Přes den zvládne normální jídlo a pití. I i kdyby to byl nejedlík, tak prostě v turisticky frekventovaných lokacích nemusí sedět v centru dění s prsem venku.

Já si to nemyslím. Pro děti do 2 let je kojení úplně přirozená věc. A dost často se mi stávalo, že normální jídlo prostě nechtěly a chtěly nakojit. Nebo u kojení odpoledne na výletě usnout. Proč ne.
Ale jak píšu, dá se to udělat slušně, když se vyhrne tričko odspodu a lem přehrne dítěti přes pusu, není vidět nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
6.8.20 11:00

Vhodné místo a oblečení a naprosto v pohodě. Ja kojila v terénu normálně, ale byla jsem si vědoma toho, ze na to lidi nejsou zvědaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
6.8.20 11:15

Kojila jsem i venku a nebyl problem. Jde se trochu prikryt treba plenou nebo tak, nikdy jsem prsa nevystavovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
6.8.20 11:22

Mám všechny 3 děti letní, kojila jsem venku běžně, nikde jsem nic nevyvalovala, jde to i diskrétně.. od toho 1 roku jsem kojení venku omezovala, resp. nabídla pití, jídlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3936
6.8.20 11:47
@Lucie_Sx píše:
Ono když odmala kojíš na požádání, tak se to dost blbě omezuje i v pozdějším věku. Ale dá se to udělat diskrétně, to jo.
Btw zažila jsme muslimku ve vlaku, kdy jí dvouleté dítě řvalo půl hodiny, že chce nakojit. To bych byla radši, kdyby to prso vytáhla, fakt. Bylo to děsný.

Mimino jsem samozřejmě kojila na požádání, teď máme dítě rok a čtvrt a kojím už jenom doma, je mi prostě nějak žinantní tu zubatou, behající, obstojně komunikujici příšeru kojit venku. Teď zrovna na hřišti kojila paní cca deseti měsíční, moje si vzpomněla, že chce taky, tak jí povídám, „ale ty máš mlíko už jenom na spaní“. Začala ječet, tak jsem ji šla houpat na houpačku :lol:

Na druhou stranu, syn byl v roce a ctvrt nechodici, nerozumící, zcela nekomunikujici miminko, toho mi kojit venku blbý nepřišlo. Miminko, no :lol:

Podle citu, no.. (ale u dětí nad dva roky mi to veřejně přijde už taky blbý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
6.8.20 11:49
@Svistice píše:

Presne kdyz vidim maminku kojici mimco pod plenkou tak mi to nedela vubec problem, ale to jak pak uvadis taky vadi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
6.8.20 13:11

Koupila jsem si kojící trička a vždycky přehodil plenku. Myslím, že nikdo nic neviděl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.20 14:05

Holky, mě kojení na veřejnosti přijde nechutné. A co je ještě nechutnejší je dvouleté kojené dítě na veřejnosti. Pro mě je to něco tak intimního, že si neumím představit sednout si do cukrarny a začít kojit. Pro mě nepředstavitelné. A když tak někde ženu vidím, dám jasně najevo, že je mi to nepříjemné. A to nejsem žádná stydlivka. Tohle je mi ale proti srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.8.20 14:44

@Zamilovanakarolinka Tak ty budeš ten druhý extrém. To se nade mnou taky takhle pohoršovala nějaká kolem procházející se školním dítětem, když jsem kojila v parku na lavičce schovaná za kočár a s plenu přes rameno čtyřtýdenní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
6.8.20 14:47

@Svistice paní asi nemá děti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.8.20 15:14

Taky mi neni kojeni na veřejnosti moc prijemne, ale zase nebudu kazdy dve hodiny v lete litat domu, kdyz jsme treba na koupalisti.. Sednu si vždycky nekam stranou a zastinim se kocarkem no :nevim: V DM jsem jednou videla zakryvaci satky na kojeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.8.20 20:12
@Lucie_Sx píše:
Ono když odmala kojíš na požádání, tak se to dost blbě omezuje i v pozdějším věku. Ale dá se to udělat diskrétně, to jo.
Btw zažila jsme muslimku ve vlaku, kdy jí dvouleté dítě řvalo půl hodiny, že chce nakojit. To bych byla radši, kdyby to prso vytáhla, fakt. Bylo to děsný.

Chudak. Já jsem se přátelila s par muslimkami ve Francii (pac to byly jediné matky, co tam byly s dětmi doma déle než 3 měsíce a jediné matky, co kojily) a měly to vyřešené tak, že tu svrchni tuniku mely z boku rozepinaci. Pod tím asi nějaké tričko a normálně si daly miminko pod tu tuniku nebo jak se tomu habitu říká a kojily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.8.20 20:17
@Zamilovanakarolinka píše:
Holky, mě kojení na veřejnosti přijde nechutné. A co je ještě nechutnejší je dvouleté kojené dítě na veřejnosti. Pro mě je to něco tak intimního, že si neumím představit sednout si do cukrarny a začít kojit. Pro mě nepředstavitelné. A když tak někde ženu vidím, dám jasně najevo, že je mi to nepříjemné. A to nejsem žádná stydlivka. Tohle je mi ale proti srsti.

Tak můžeš taky sedět celý den doma, nebo dávat flašku. Ta první varianta je obzvlášť příjemná, když mas druhe/treti/další dítě a doma batole. Vystrkovani koz taky nepatří mezi me záliby, ale když si koupis vhodné kojící oblečení, tak ti nemusí být vidět ani kousek kůže, tak nevím, v čem je problém. Dvouleté „ocucavace“ taky moc nemusím, tam už mi to přijde opravdu intimní, to dítě už nepije kvůli jídlu, ale kvůli telesnemu kontaktu, ale s plně kojenym dítětem přece člověk nebude chodit kanalama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.8.20 20:21
@Zamilovanakarolinka píše:
Holky, mě kojení na veřejnosti přijde nechutné. A co je ještě nechutnejší je dvouleté kojené dítě na veřejnosti. Pro mě je to něco tak intimního, že si neumím představit sednout si do cukrarny a začít kojit. Pro mě nepředstavitelné. A když tak někde ženu vidím, dám jasně najevo, že je mi to nepříjemné. A to nejsem žádná stydlivka. Tohle je mi ale proti srsti.

Tak to je naše v zadní část těla se obracející civilizace, která nám říká, že věci pro děti normální, přirozené a vhodné jsou nechutné či divné.

Oproti tomu dát dítěti flašku, strčit ho do svého pokoje a odfrčet s manžou na víkend na wellnes nám přijde normální.
Přirozený porod se označuje jako alternativní. Atd.
Prostě spějeme kamsi, s tímhle přístupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová