Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2214
24.2.12 21:15
Kajuli píše:
Ať si každý dělá se svým dítětem co chce, mně nejvíce dostávají kojící matky, které naprosto nechápou, že třeba některým kojení nejde/ztratilo se mléko/miminko špatně a málo saje/prostě kojit nemohou a tváří se, jako by maminky, co krmí UM své dítě vraždily.
Mně se bohužel ztrácelo mléko a kojit jsem nakonec přestala, navíc mi docela slušně padal krevní cukr a nedělalo to dobrotu, i tak mi to je líto. Ale těm, co jsou kojící a omezené bych upravila fasádu hned :)

Jinak vsuvka, samozřejmě je spousta kojících matek, které jsou naprosto v pohodě a nikomu se do ničeho nemontují :)

Příspěvek upraven 24.02.12 v 21:03

Jsem kojící matka a nemám s tím žádný problém prostě se „vykozim“jak je to potřeba teda teď už to nějak zkoriguju ale když byl malej úplný mímo tak jsem to vůbec neřešila,dokonce bylo potřeba kojit na bus zastávce a taky venku na stojáka bo si nebylo kde sednout :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A vidím výhody UM,asi by mě to mrzelo kdybych musela přejít ale určo to výhody má moc bych chtěla jít cvičit ,ale protože je malej nevyzpytatelnej tak mám pěška z hrnečku nebo flašky si prostě nevezne a ne a ne a nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé
 Jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
24.2.12 21:17

Já plně kojila tak dva měsíce, těšila jsem se jak si užiju větší prsa, ale ani během těhu ani po porodu mi nenatekla, měla jsem uplakané miminko co přes den moc nespinkalo a kojila jsem snad co dvě hodiny, pak se to zhoršovalo, dva týdny jsem se snažila rozkojit, zkoušela jsem co se dalo, přes den i v noci jsem kojila co hodinu, malý byl i přesto uplakaný, nespokojený a já vyčerpaná, zašla jsem k doktorce, malýho převážila a skoro nepřibýval, tak jsem začala přikrmovat, nejdříve 30 ml a postupně se to zvyšovalo, do měsíce byl sice plně na um, ale já měla najednou doma usměvavé a spokojené miminko a byla jsem štastná, jako prvorodička jsem z toho byla zoufala a právě proto, že kolem sebe slyšíš kojit kojit kojit, všude čteš jak je pro mimi kojení důležitý, dnes ti řeknu, že toho nelituju, nepřijde mi, že bych malého o něco ošidila, či mu nějak ublížila tím, že jsem ho nezvládla déle kojit, naopak mám zdravého usměvavého kloučka a nikdy jsme neměli s ničím problém. Takže za mě, jeli kojení problém a nedělá to dobře tobě ani malýmu zkuste UM a třeba budete konečně spokojení a budete si užívat jeden druhýho a ne se jen s každým krmením stresovat :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.12 21:20

zakladatelka

latunka01 píše:
tak to úplně nevím - my se s hematoložkou bavili přímo o dětech,že mají opravdu jiné chutě,většinou spíš nechutě :nevim: ale myslím,že není důvod aby měl dospělý jiné příznaky než malé děcko - rozdíl je asi jen v tom,že dospělý člověk se tim rozumem nějak donutí do překonat a aspoň něco sníst :nevim: Kamarádka má taky anémii a když jí teda klesnou hodnoty pod nějakou rozumnou mez,tak je hotová celkově - takže ani na jídlo ani nevzdechne.Jen to opravdu neber jako nějaký odborný názor,je to jenom můj myšlenkový pochod ;)

Jj, ale i tak moc díky. U doktora jsem s tím teda ještě nebyla, protože se vždycky donutím něco sníst, ale já ani nemívám pocit hladu. Teda někdy jo, ale nemám tu potřebu se jít najíst, když se mi zdá, že bych měla hlad… Nevím jak to přesně popsat. Mě v tom břiše prostě nezačne kručet, ale mám pocit jakože bych něco snědla, tak to někdy jo, ale jakmile si naložím na talíř, tak nejsem schopná to dojíst a to jsou opravdu „pidi-porce“. :? A když se začnu přemáhat, tak nejsem schopná to polknout a přinutit se, protože to už by fakt bylo jen :poblion: :poblion: :poblion:
Myslím, že to bude tím železem… teda snad… :?

• Citovat
  • Upravit
9821
24.2.12 21:21

rok kojila, ted dávám UM a jednoznačně PRO kojení je jeho rychlost přípravy, vytáhla jsem prso a kojila, ted dělám vodu, mmíchám, a to zabere čas(vím minutky) ale zabere, tedy proto KOJENÍ je pro mě rychlejší :lol:

• a hlavně i finanční úspora :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
24.2.12 21:21

Anonymní-zakladatelko,jak už někdo psal anemie může způsobit nechutenství a pak je-li Hb hodně nízký i celkovou únavu a tak protože tělo má málo kyslíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
24.2.12 21:22

Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.2.12 21:22

Naprosto souhlasím… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
24.2.12 21:25
Anonymní píše:
Pesee23 píše:
Anonymní píše:
Pesee23 píše:
Anonymní píše:
jamoni píše:
Ehm, no to má být fór ne? Anonymní, ty jsi založila tuhle diskuzi proto, aby ses bavila, jak se tu budou všichni hádat co?
Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
A jen tak mimochodem, své dítě nemiluji o nic míň, než vy kojící matky! Miluji ho naprosto stejně, ne-li víc! :hug:
Tak já kojit chtěla, bohužel 14 dní po císaři nebylo z čeho. Ano finančně je to na pikaču.Ale když jsem už padala na tlamu, nebo padám, nakrmí taťka, s hlídáním plně souhlasím, mlíko je hned. Malej je zdravoučkej, mám perfektní přehled o tom, kolik papá… No já si nestěžuji. Jen jedno velké mínus UM má. A to je cena :zed:
Ano, v podstatě jen cena u UM je na „pikaču“, jak říkáš, ale taky jsem zapomněla dát do kladů UM to, že vím přesně, kolik mi malý vypije. Díky! :)
Není zač, a další výhoda je, že za chvíli si bude mrňous držet flašku, takže se v podstatě nakrmí sám :-D A teď do mně, jako do krkavčí matky
Taky fakt! Malý už to ve svých 4 a 1/2 měsících skoro umí - teda snaží se, noooo… sápe se po ní. :lol: Ale jednou už ji držel (omylem), že jsem si to musela vyfotit! :mrgreen:

Nám je 3,5m a už si ji téměř drží… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.2.12 21:25
evakra píše:
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
8o 8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.12 21:28

zakladatelka

bodlinka34 píše:
Anonymní-zakladatelko,jak už někdo psal anemie může způsobit nechutenství a pak je-li Hb hodně nízký i celkovou únavu a tak protože tělo má málo kyslíku

Myslíš opravdu Hb, nebo ses jen překlikla a myslíš Fe? :/ Nerýpu, jen hledám vysvětlení…

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
24.2.12 21:29
evakra píše:

správná máma se soudí podle kojení jo? 8o

• Citovat
  • Upravit
677
24.2.12 21:29
Anonymní píše:
Taky nemáš pravdu. Já si opravdu nechci ospravedlnit to, že nekojím a jsem za to spíš ráda a nechci nikomu ani nic namlouvat! :roll: Však stejně si to každý udělá tak, jak je jeho srdci nejbližší, ne? To je, jako bych tady na diskusi napsala skočte z okna, taky by jste holky skočily? Já nemíním někoho „přilákat“ na svou stranu, jen, jak říkám, mě zajímají ty názory na tuhle věc.

Myslím, že by kvůli tobě opravdu z okna nikdo neskákal :lol: Prostě ty píšeš klady a zápory UM/Kojení a z toho Ti vyplívá, že UM je lepší. Já říkám, ať každý si to udělá podle sebe a nikoho za to neodsuzuji! Sama jsem při zavedení příkrmu přešla na UM. Ale to, že je mateřské mléko nejpřirozenější a nejlepší prostě žádnými subjektivními pocity nevyvrátíš. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.2.12 21:30
Hodaka píše:
evakra píše:

Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka?? :think: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
24.2.12 21:30

Ja kojila do roka hodne, od roka jsem ubirala a ted pomalu prestavam.. V podstate jsem s tim nemela zadny problem (az na 2 zanety prsu, ale to jsem nebrala jako nejak velkou tragedii). Super, ze jsem nemusela tahat lahve, resit ohrati vody a tak dale… Problem zacal az kdyz jsem se snazila do J. nacpat jeste i jiny tekutiny nez MM… S tim, ze bychom presly z MM na UM uz jsem se smirila a holt bude po skonceni kojeni bez mleka.. Blby je, ze moc nechce ani jine tekutiny. Lahev do pusy nevezme, kazda kapka co do ni dostanu je boj…
A vsichni mi rikaj (i doktorka), ze to je casty problem u kojenych deti.. Takze v tomhle za me zlata lahev uz od malicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 21:33
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
evakra píše:
Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka?? :think: :mrgreen: :mrgreen:

No ty dvě ještě do babyboxu narveš, ale kam s těma velkejma co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna