Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Když jde kojit, tak kojit, když ne tak se nezhroutím a dám UM. Já nekojila nikdy
Dítě od narození na UM
Když jsem viděla některé holky to trápění tak jsem i raději ![]()
Jinak zakladatelce odpovím, teď poslední kojení mě vůbec nebavilo, možná tak 3 týdny, potom začal mít bolení, už jsem skoro nic nemohla aby ho nebolelo bříško, a asi 6 nebo 7 týden to bylo peklo, kňoural, pořádně nejedl, pokaždé když se blížil čas dojení, tak jsem měla nervy.Tak dostal flašku, a spokojené miminko, spokojená maminka.U starších dětí jsem kojila, jíst jsem mohla co jsem chtěla.
Takže pokud to nezpůsobuje žádné negativní věci tak kojit, pokud to z nějakého důvodu nejde, s klidným svědomím flašku.
evakra píše:
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
Na úkor vlastního pohodlí???? Co to je za blbost????? Pokud senemejlím, tak se říká: spokojená mamča, spokojené mimčo. A pokud je pro mamku kojení utrpení, hnusí se jí to apod., tak je nevrlá, nervozní vzteklá, mimí to cítí a je uplakané, nervózní a pod. Takže tento Tvůj názor je pěkná kravina. A myslím, že když někdo nechce kojit, tak to neznamená, že by své minmi nemiloval a NEMĚL si ho pořizovat!!!!! To je blbost nad blbost. Zašprajclá koj matka, co si nikdy s žádným problémem u kojení neprošla což?
![]()
evakra píše:
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda?
Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
A jen tak mimo - spí skoro celou noc…
peggy.sl píše:Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.![]()
![]()
počkáme na odpověď, já povedu 3 ![]()
Hodaka píše:evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ale to jste mě špatně pochopily, já neříkám , že pokud máma nekojí, tak je špatná, souhlasím s tím, že když kojení nejde, tak se prostě nedá nic dělat, mně samotné kojení nešlo a dodnes mi to hrozné mrzí, proto mi asi tak naštvalo, že někdo může kalkulovat s tím, že dá raději UM aby si mohl zapálit cigaretu, nesoudím nekojení to chraň bůh, ale tu neochotu něco pro dítě obětovat.
Anonymní píše:evakra píše:Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
Neohajuje se, ty jsi máma.
Ten kdo kojí zarytě tak to nepochopí ![]()
ajaj tady bude zase boj
každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru ![]()
evakra píše:Hodaka píše:Ale to jste mě špatně pochopily, já neříkám , že pokud máma nekojí, tak je špatná, souhlasím s tím, že když kojení nejde, tak se prostě nedá nic dělat, mně samotné kojení nešlo a dodnes mi to hrozné mrzí, proto mi asi tak naštvalo, že někdo může kalkulovat s tím, že dá raději UM aby si mohl zapálit cigaretu, nesoudím nekojení to chraň bůh, ale tu neochotu něco pro dítě obětovat.evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
tam ta cigareta byla jako příklad ![]()
Anonymní píše:bodlinka34 píše:Myslíš opravdu Hb, nebo ses jen překlikla a myslíš Fe? :/ Nerýpu, jen hledám vysvětlení…
Anonymní-zakladatelko,jak už někdo psal anemie může způsobit nechutenství a pak je-li Hb hodně nízký i celkovou únavu a tak protože tělo má málo kyslíku
V poho ![]()
Myslím opravdu Hb-hemoglobin protože ten je u anemie podstatný tedy samozřejmě že i hladina Fe,ale tu únavu a tak způsobuje nízká hladina Hb,ten na sebe váže kyslík v okysličené krvi
Hodaka píše:peggy.sl píše:počkáme na odpověď, já povedu 3Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.![]()
![]()
To budou u babyboxu fronty! jenom nevím jak tam narvu tu šestnáctiletou - ta se asi bude vzpouzet!!
![]()
Anonymní píše:evakra píše:Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
Pod tento názor se podepíšu!!!!
![]()
martulkasloník píše:
ajaj tady bude zase boj![]()
každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
![]()
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru
martulko,
ty jsi velice odvážná!!
![]()
Ale souhlasím s každým tvým slovem… ![]()
Majdula83 píše:
Ja kojila do roka hodne, od roka jsem ubirala a ted pomalu prestavam.. V podstate jsem s tim nemela zadny problem (az na 2 zanety prsu, ale to jsem nebrala jako nejak velkou tragedii). Super, ze jsem nemusela tahat lahve, resit ohrati vody a tak dale… Problem zacal az kdyz jsem se snazila do J. nacpat jeste i jiny tekutiny nez MM… S tim, ze bychom presly z MM na UM uz jsem se smirila a holt bude po skonceni kojeni bez mleka.. Blby je, ze moc nechce ani jine tekutiny. Lahev do pusy nevezme, kazda kapka co do ni dostanu je boj…
A vsichni mi rikaj (i doktorka), ze to je casty problem u kojenych deti.. Takze v tomhle za me zlata lahev uz od malicka…
Jsem na tom úplně stejně
peggy.sl píše:Hodaka píše:To budou u babyboxu fronty! jenom nevím jak tam narvu tu šestnáctiletou - ta se asi bude vzpouzet!!peggy.sl píše:počkáme na odpověď, já povedu 3Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
![]()
![]()
já mám 17 kluka celkem velký,ti pomůžu holku zlámat ty mě pomůžeš s klukem ![]()