Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hodaka píše:peggy.sl píše:já mám 17 kluka celkem velký,ti pomůžu holku zlámat ty mě pomůžeš s klukemHodaka píše:To budou u babyboxu fronty! jenom nevím jak tam narvu tu šestnáctiletou - ta se asi bude vzpouzet!!peggy.sl píše:počkáme na odpověď, já povedu 3Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.![]()
![]()
![]()
Toť…ještě se do sebe zamilujou a budou mít nějaký další neodkojený dítě a co já potom budu dělat??
![]()
Anonymní píše:jamoni píše:Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
Ehm, no to má být fór ne? Anonymní, ty jsi založila tuhle diskuzi proto, aby ses bavila, jak se tu budou všichni hádat co?
A jen tak mimochodem, své dítě nemiluji o nic míň, než vy kojící matky! Miluji ho naprosto stejně, ne-li víc!
verenika píše:
zatím asi vede nekojení co?
protože sem zatím píšou jen ty líný ![]()
Tak za mne kojení paráda,kdykoli po ruce a bez problémů,nemusím řešit kolik vypije,bral si sám,ano je náročné na čas a kojené děti tolik nespí,protože je lépe stravitelné.než UM tak rychleji vyhládnou,to je po šesti měsících na provaz,alejde to.Náš malje byl i přes kojo jedlík,takže s příkrmy jsme měla problém já.kolik kdy co.
Jasně pokud kojení nejde,je jasné že nenechám dítě umřít hlady a s nevrlou maminkou je taky těžké pořízení,ale nechápu jak se pro UM může někdo rozhodnout rovnou.
Mimochodem pokud by miminka ve třetím světě nebyla kojena umřou okamžitě hlady,jen tak na uvědomění.(jasně že chápu že nás nelze s nimi srovnávat)
verenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
Hodaka píše:verenika píše:protože sem zatím píšou jen ty líný
Co já se ještě dneska nedozvím. Už jsem finančně negramotná a teď ještě líná
Já to tu žeru ![]()
peggy.sl píše:martulkasloník píše:martulko,
ajaj tady bude zase boj![]()
každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
![]()
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru
ty jsi velice odvážná!!![]()
Ale souhlasím s každým tvým slovem…
dík, mě už totiž nemůže vůbec nic překvapit, kvůli názoru na umělko a kojo mě vyhodili z modrého koníka, i tady jsem byla milionkrát označena za případ pro sociálku protože jsem malou nekojila a veřejně odsuzuji kojofanatismus ![]()
Nečetla jsem všechny příspěvky. Za mě: UM je hrozně pohodlné. Já plně kojila jen 1 měsíc, a fakt to byl děsný boj, malý pořád plakal, nešlo nám to 4× u mne byla laktační poradkyně. Výsledek žádný. Pak jsem dala UM a naše mimi se změnilo k nepoznání. A moje psychika taky. Odstříkávala jsem pak ještě do 4m. Kvůli malýmu samozřejmě, ale fakt jsem se těšila, až toho nechám, pořád problémy s prsama kvůli pár ml. Ale zároveň mě to moc mrzelo. Nevýhody UM: Fakt leze do peněz! A mimi chybí protilátky. Jsi nemocná, nemusíš se bát, že malý to chytne, má od Tebe protilátky. Extrémní případ. Známá byla hospitalizovaná kvůli černému kašli. Malý to od ní chytl taky (ještě nebyl očkován). Zvládl to dobře, dostal od maminky protilátky v MM.
peggy.sl píše:Hodaka píše:Toť…ještě se do sebe zamilujou a budou mít nějaký další neodkojený dítě a co já potom budu dělat??peggy.sl píše:já mám 17 kluka celkem velký,ti pomůžu holku zlámat ty mě pomůžeš s klukemHodaka píše:To budou u babyboxu fronty! jenom nevím jak tam narvu tu šestnáctiletou - ta se asi bude vzpouzet!!peggy.sl píše:počkáme na odpověď, já povedu 3Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.![]()
![]()
![]()
![]()
BOŹE!! to je situace, co teď?
požádej o pomoc kolemjdoucí, oni se nikdy!nesmí potkat ![]()
verenika píše:
počkej až jsem vlítne kojosekta
![]()
peggy.sl píše:verenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
zatím asi vede nekojení co?![]()
Mě to kojení přijde strašně zdlouhavý
takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží ![]()
martulkasloník píše:peggy.sl píše:dík, mě už totiž nemůže vůbec nic překvapit, kvůli názoru na umělko a kojo mě vyhodili z modrého koníka, i tady jsem byla milionkrát označena za případ pro sociálku protože jsem malou nekojila a veřejně odsuzuji kojofanatismusmartulkasloník píše:martulko,
ajaj tady bude zase boj![]()
každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
![]()
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru
ty jsi velice odvážná!!![]()
Ale souhlasím s každým tvým slovem…
kecáš
![]()
Hodaka píše:peggy.sl píše:BOŹE!! to je situace, co teď?Hodaka píše:Toť…ještě se do sebe zamilujou a budou mít nějaký další neodkojený dítě a co já potom budu dělat??peggy.sl píše:já mám 17 kluka celkem velký,ti pomůžu holku zlámat ty mě pomůžeš s klukemHodaka píše:To budou u babyboxu fronty! jenom nevím jak tam narvu tu šestnáctiletou - ta se asi bude vzpouzet!!peggy.sl píše:počkáme na odpověď, já povedu 3Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
![]()
![]()
![]()
požádej o pomoc kolemjdoucí, oni se nikdy!nesmí potkat
To teda nesmí, protože dcera mi zrovna nedávno říkala, že nikdy kojit nebude, neboť by si zničila svoje pevná prsa…
![]()
jo ahá, nj to jsem to špatně pochopila

mě kojení nebaví a nemíním se omezovat