Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
martulkasloník píše:atominnka píše:to si piště a i tady je dost velká cenzura tak holky bacha na adminyAnonymní píše:To tě za názor můžou odněkud vyhodit?????martulkasloník píše:peggy.sl píše:dík, mě už totiž nemůže vůbec nic překvapit, kvůli názoru na umělko a kojo mě vyhodili z modrého koníka, i tady jsem byla milionkrát označena za případ pro sociálku protože jsem malou nekojila a veřejně odsuzuji kojofanatismusmartulkasloník píše:martulko,
ajaj tady bude zase boj![]()
každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
![]()
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru
ty jsi velice odvážná!!![]()
Ale souhlasím s každým tvým slovem…![]()
![]()
![]()
na koníkovi jsou adminky oddané kojosektářky tak co byste chtěli
ale nevadí mi to, tady je to lepší, jen mi smázli i album s těhuzápiskama které nikde už nenajdu, a to mě teda nas.ali!!!!!!
jinak pro ukázku na tématu umělá výživa jsme byli holky podobného rázu jako tady,a vlezla nám tam nějaká borka dala odkaz na článek nějaké známé kojomodly o tom jak každých 5 sekund umře někde na světě dítě díky tomu že není kojené!!!!!a byla tam i fotka buclatého bílého miminka u kozy a vedle zubožené vychrtlé černouše z Afriky s flaškou s podtitulem že ten malý umřel 2 dny po focení na to že ho matka nekojila!!!!!! tak jsem napsala zcela od srdce že je mi z toho na blití a přiletěla adminka smazala moje příspěvky že se navážím do kojících a bla bla. tak jsem se pak ve zprávách hádala s adminkou a to byl ten důvod proč mě vyhodili ne to kojo, tím antikojením jsem ale na sebe upozornila, no prostě jsem admince napsala že je zajímavé že necenzuruje kojofanatičky které se baví zase na svých diskuzích tím jaké jsme sviňské zhnilé matky a buch už jsem měla zakázaný přístup, smázle alba a šmitec :jazyk:
Nech si odebrat krevní obraz a dle výsledku hemoglobínu (červené krevní barvivo) se to pozná. A také vyšetřit železo.. Ale anémii je hodně druhů, takže tů může být nedostatek železam, nedostatek vit. B12, atd…
Anonymní píše:latunka01 píše:Jj, ale i tak moc díky. U doktora jsem s tím teda ještě nebyla, protože se vždycky donutím něco sníst, ale já ani nemívám pocit hladu. Teda někdy jo, ale nemám tu potřebu se jít najíst, když se mi zdá, že bych měla hlad… Nevím jak to přesně popsat. Mě v tom břiše prostě nezačne kručet, ale mám pocit jakože bych něco snědla, tak to někdy jo, ale jakmile si naložím na talíř, tak nejsem schopná to dojíst a to jsou opravdu „pidi-porce“.
tak to úplně nevím - my se s hematoložkou bavili přímo o dětech,že mají opravdu jiné chutě,většinou spíš nechutěale myslím,že není důvod aby měl dospělý jiné příznaky než malé děcko - rozdíl je asi jen v tom,že dospělý člověk se tim rozumem nějak donutí do překonat a aspoň něco sníst
Kamarádka má taky anémii a když jí teda klesnou hodnoty pod nějakou rozumnou mez,tak je hotová celkově - takže ani na jídlo ani nevzdechne.Jen to opravdu neber jako nějaký odborný názor,je to jenom můj myšlenkový pochod
A když se začnu přemáhat, tak nejsem schopná to polknout a přinutit se, protože to už by fakt bylo jen
![]()
![]()
Myslím, že to bude tím železem… teda snad…
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:20
ukázali to že kojení je dobré ale pouze v začátcích, dělali totiž výzkum u dětí kojených více jak 18 měs. a ukázalo se že děti rodičů kteří nejsou alergici a jsou naprosto zdraví a ani v rodině nejsou alergie tak ty dlouhodobě kojené děcka tu alergii měli, prý když kojí zdravá matka dlouho je šance větší že to dítě alergii díky kojení dostane!!
Anonymní píše:poučená píše:Ach, to sladké kojení…
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?![]()
![]()
Ty myslíš, že já mu tu lásku nedávám tím, že mu strčím flašku, co?Jsi na omylu. Ty si pamatuješ, když tě máma kojila? Já ne. A to mě kojila krátce. Víš jaký máme vztah? Naprosto skvělý! - Můžu jí říct všechno, úplně všechno a miluju jí!
Myslíš, že to bude kojením? To asi těžko…
Moje mamka je pro mě znamená strašně moc a rozhodně se na tom nepodepsalo (ne)kojení. Jsi, troufám si říct, asi trošku mimo…
Víš proč si to nepamatuješ? protože tě kojila jen chvíly, kdyby tě kojila déle tak si to pamatuješ ![]()
Anonymní píše:poučená píše:Ach, to sladké kojení…
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?![]()
![]()
Ty myslíš, že já mu tu lásku nedávám tím, že mu strčím flašku, co?Jsi na omylu. Ty si pamatuješ, když tě máma kojila? Já ne. A to mě kojila krátce. Víš jaký máme vztah? Naprosto skvělý! - Můžu jí říct všechno, úplně všechno a miluju jí!
Moje mamka je pro mě znamená strašně moc a rozhodně se na tom nepodepsalo (ne)kojení. Jsi, troufám si říct, asi trošku mimo…
Hodaka píše:Anonymní píše:Víš proč si to nepamatuješ? protože tě kojila jen chvíly, kdyby tě kojila déle tak si to pamatuješpoučená píše:Ach, to sladké kojení…
![]()
Myslíš do puberty
![]()
kojení pro :
pokračování předávání živin od vlastní matky, u které bylo dítě v břiše od početí
předávání veškerých tělem vytvořených, probádaných i neprobádaných látek
podpora a správná úprava a nastartování metabolismu
pokračování a velmi postupné uvolňování se od matky pomocí přisátí ústy k prsu - podpora citového a sexuálního života
možnost dítěte určit si množství vypitého předního a zadního mléka
možnost dítěte přizpůsobovat si množství předního a množství množství mléka v prsu, na základě jeho potřeb
možnost kdykoliv projevit potřebu žízně, nebo hladu, nebo samoty a sát od matky
výhoda pro rodinu - ušetření peněz za UM
výhoda pro matku-nedostatek mléka, nebo čaje je vyřešen kdekoliv mimo kuchyňku
podobně jako císařský řez, nekojící matka v sobě nemá ukončený proces těhotenství, porodu,mateřství
UM proti :
UM zatěžuje dětský organismus upraveným sušeným kravským mlékem
dítě si nemůže samo nastavit do budoucích dávek množství tekutin a hustoty mléka
mnohdy nesprávné skladování mléka v lahvičce když se krmí mimo domov
kontakt s matkou bez sání a získávání potravy narušuje citový a sexuální život
špatné nastartování metabolismu a spalování živin při zavádění různých teutých kaší místo mateřského mléka
kojení proti :
po ukončení kojení povislá prsa
UM i čaj může dát kdokoliv kromě matky - matka nemusí být přítomna u krmení a podávání nápojů
únik mléka z prsů v nečekaných situacích
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:29
martulkasloník píše:to jsem taky někde četla, že to není zas až tak zdravé, ale nepamatuju si to.
ukázali to že kojení je dobré ale pouze v začátcích, dělali totiž výzkum u dětí kojených více jak 18 měs. a ukázalo se že děti rodičů kteří nejsou alergici a jsou naprosto zdraví a ani v rodině nejsou alergie tak ty dlouhodobě kojené děcka tu alergii měli, prý když kojí zdravá matka dlouho je šance větší že to dítě alergii díky kojení dostane!!
děvčata já teda nemám ráda extrémy at´pro nebo proti kojení, jelikož at´si to každej udělá jak mu to vyhovuje a nikdo mi nebude kecat do toho jak si to udělám já
, ale tohleto je pěkná krávovina ![]()
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24
Petronka píše:
Ty nehledáš názory ostatních, ty chceš prostě jen utvrdit v tom, že UM je nejlepší variantaZ úvodního příspěvku a z této reakce nevidím nic jiného než sobecký argumenty, argumentuješ svým pohodlým ne potřebou miminka. Když se ti hnusí kojení, porod se ti taky hnusil
Anonymní píše:Anonymní píše:Nemůžu jinak, než s tebou souhlasit.
Milá zakladatelko, naprosto souhlasím, z kojení jsem měla jen deprese a ještě ke všemu se mi to hnusí. A mám šťastné a spokojené, zdravé dítě, které určitě netrpělo tím, že nebylo kojené…!!!
Ježišmarjáááá!!! Jak jsi přišla na to, že by se mi porod hnusil??? Já jsem na prvorodičku měla 7-mi hodinový porod, sice s epidurálem, ale nemůžu si na to ztěžovat. Porod paráda, ale pak ty psychické stavy při kojení, to byl nářez. Zkrátka se to naprosto odporovalo s mou povahou - nedokázala jsem to! A vůbec nic si nevyčítám, když vidím, že malý velmi dobře prospívá a je zdravý. ![]()
brumdinka píše:martulkasloník píše:to jsem taky někde četla, že to není zas až tak zdravé, ale nepamatuju si to.
ukázali to že kojení je dobré ale pouze v začátcích, dělali totiž výzkum u dětí kojených více jak 18 měs. a ukázalo se že děti rodičů kteří nejsou alergici a jsou naprosto zdraví a ani v rodině nejsou alergie tak ty dlouhodobě kojené děcka tu alergii měli, prý když kojí zdravá matka dlouho je šance větší že to dítě alergii díky kojení dostane!!děvčata já teda nemám ráda extrémy at´pro nebo proti kojení, jelikož at´si to každej udělá jak mu to vyhovuje a nikdo mi nebude kecat do toho jak si to udělám já
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24, ale tohleto je pěkná krávovina
Ale opravdu to někde bylo, že dlouhodobé kojení už tak dobré zase není ![]()
verenika píše:Hodaka píše:Myslíš do pubertyAnonymní píše:Víš proč si to nepamatuješ? protože tě kojila jen chvíly, kdyby tě kojila déle tak si to pamatuješpoučená píše:Ach, to sladké kojení…
![]()
Moje mamka je pro mě znamená strašně moc a rozhodně se na tom nepodepsalo (ne)kojení. Jsi, troufám si říct, asi trošku mimo…![]()
no tak ta puberta je taková náročná, jsem si myslela aby se uchovalo to pouto, mezi maminkou a děťátkem
myslíš že to je blbost?
za mě : první jsem kojila jen 6 týdnů, pak po bojích vyhrála flaška s UM, mlíka bylo dost, nechtěla prso
, bylo mi to hrozně líto, ale byla spokojenější, tak jsem se s tím srovnala.
Druhou kojím už 11 měsíců, takže vidím reálně klady i zápory.
Finance jsou jasné - kojit
Pohodlnost - kojit
Někam si chtít vyrazit - UM
Jestli je dítě zdravější po UM nebo MM - se ukáže časem , ale rýmu měla malá už 3×
, takže si myslím, že to vliv nemá .
Názor dětské lékařky : kojení do 6ti měsíců je optimální, pak odstavit a dávat UM. Když jsem se jí ptala proč, tak se prý po delší době kojení do mléka vyplavují i nějaké toxiny - metabolity z matčina těla.
Nevím, zatím kojím ![]()
, ale taky bych s tím občas nejraději praštila,
zatím vítězí pocit mojinkání
a malou
Hodako- mě to přijde celé jako blbost. Já mám pouto s malým dost silné i bez koja, takže nevím zda kojit do 2-6-10-15 let
![]()
brumdinka píše:martulkasloník píše:to jsem taky někde četla, že to není zas až tak zdravé, ale nepamatuju si to.
ukázali to že kojení je dobré ale pouze v začátcích, dělali totiž výzkum u dětí kojených více jak 18 měs. a ukázalo se že děti rodičů kteří nejsou alergici a jsou naprosto zdraví a ani v rodině nejsou alergie tak ty dlouhodobě kojené děcka tu alergii měli, prý když kojí zdravá matka dlouho je šance větší že to dítě alergii díky kojení dostane!!děvčata já teda nemám ráda extrémy at´pro nebo proti kojení, jelikož at´si to každej udělá jak mu to vyhovuje a nikdo mi nebude kecat do toho jak si to udělám já
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24, ale tohleto je pěkná krávovina
hele nevím ale řeknu ti to tak, jsme 3 kámošky teda spíš naši chlapi jsou kámoši už roky, nikdo z nás nemá v rodině alergii a výsledek? dvě kojené děcka jsou alergici, to jedno tak šílený alergik že má nějakou makrobio dietu, nesmí maso, mléčné výrobky, ovoce atd. , ten druhý kojený je alergik taky a snad 10× do roka na antibiotikách(podotýkám obě děcka byli kojené dlouho skoro do 2 let) a moje nekojené dítko bylo jednou nachlazené a alergii nemá
tak jo není důkaz že je to z toho koja ale náhoda to je podivná a pak se teda ptám k čemu to kojo bylo když ty děcka jsou teď nemocné?? nemá být kojo tak super zdravé jak všude čtu že je to lék snad i na rakovinu?? ![]()
Plánovala jsem si jak budu kojit. Kojila jsem malou do 3.měsíců…Jenže to nebylo vůbec růžový. Malá měla strašný prdíky, bolení bříška, co si prdla, tak se pokakala a pak mě dr.řekla, že je možné, že je to ABKM. Pokud se objeví hlen ve stolici a krev tak je to jasné.Musela jsem držet nemléčnou dietu. Nemohla jsem pomalu nic jíst, neměla jsem jíst ani potraviny, který jsou alergeny jako vajíčka, ryby atd..malá měla bolení snad i po rohlíku.Nakonec se objevil hlen ve stolici-a to už jsem malou dokrmovala nutrilon alergy care a pak i nakonec krev.Takže jsem rázně řekla konec trápení malé a konec trápení mamky( byla jsem unavená, vyčerpaná.
Nakonec nám bohužel nestačil ani NAC, a jsme na speciálním mlíčku Neocate. Ale hlavně máme po problémech, malá je vpohodě!
Takže za mě, ať si každý kojí a nekojí jak chce, je to každýho věc a nikomu nepříšluší ho zato, co dělá odsuzovat. Protože jsou maminky, které by kojili rádi, ale bohužel to nejde třeba právě ze zdravotních důvodů.
A není to pravda, jak taky někdo psal, že by se to na nekojených dětech podepsalo, myslím tu lásku, pěkná blbost
![]()
A z tou imunitou, byly jsme nemocný jen jednou, ale mám kamarádky, co jejich kojený děti jsou daleko víc nemocný, než moje dítě…
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:47