Kolik dni od kontaktu s pozitivním vyjde pozitivní PCR test?

Anonymní
31.10.21 23:07

Kolik dni od kontaktu s pozitivnim vyjde pozitivni PCR test?

Dobry vecer, mam dotaz po kolika dnech od kontaktu s pozitivni osobou vam vysel pozitivni PCR test. Jde mi o to, te synovi vysel 2× antigenni test pozitivni a zacinam mit obavy, ze nez se dosteneme na PCR test, bude jiz negativni. Prosim, jake mate zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30325
31.10.21 23:15

U nás celý týden od kontaktu s pozitivním a syn byl pozitivní. Ale osobně si myslím, že to v sobě měl dýl, protože byl nachlazený, stejně jako část dětí ve třídě a až nyní se řešily testy a jsou pozitivní. Osobně bych se nebála, že vir se dostane z těla nějak rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
31.10.21 23:21
@Anonymní píše:
Dobry vecer, mam dotaz po kolika dnech od kontaktu s pozitivni osobou vam vysel pozitivni PCR test. Jde mi o to, te synovi vysel 2× antigenni test pozitivni a zacinam mit obavy, ze nez se dosteneme na PCR test, bude jiz negativni. Prosim, jake mate zkusenosti?

A je nemocný? Test jste měli domácí? pokud by PCR test vyšel NEG., tak tím líp ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.21 23:28

Jojo, domaci, ale s puldennim odstupem, tak je to jiste. Mirne priznaky ma rovnez, ale typicke covidove. Kdyby ted po vice nez tydnu vysel negativni, nebudou se na nej vztahovat pravidla osob, ktere covid prodelali a pujde do karanteny pokazde, kdyz pujde cela trida… :zed:

• Citovat
  • Upravit
69118
31.10.21 23:36

Neboj, PCR vyjde pozitivní i po hodně dlouhé době. Proto se upustilo od „výstupních“ testů ke skončení karantény, protože těm lidem vycházely pozitivní třeba dva měsíce. Může být pozitivní i dlouho poté, co už člověk dávno není infekční. Jó, strefit se antigenem do toho období, kdy pozitivní vyjde, to je jiné umění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.21 23:53

No tak u nas se to povedlo pulce tridy :? Jenomze ti sli vetsinou neorganizovane na PCR a jiz to maji i PCR testem potvrzene. No a ja jsem si rikala, ze kdyz je to tak jasne, tak pujdu dle objednani :zed: No a dnes uz mi vysel doma delany atg test negativni. Tak by me mrzelo, kdybychom na dodrzovani pravidel doplatili tim, ze bychom vysli negativni a nemohli mit alespon nejakou ulevu, kdyz uz si tim kluk prosel…

• Citovat
  • Upravit
69118
1.11.21 00:00

Ty antigeny jsou fakt taková loterie a můžou vycházet pozitivní dost krátkou dobu. Já schválně dělala antigen mému dítěti v den pozitivního PCR týden od kontaktu a zfleku bych ho tady mohla dát do diskuze o lovení duchů. Muž měl jasno, že je jednoznačně negativní, ale člověk zvyklý čučet na místní těhotenské testy tam pod některým úhlem jakýsi náznak viděl :mrgreen: Ale jinak se na PCR může jít s pozitivním antigenem prakticky hned. A zcela tě chápu, u nás dítě taky pozitivitu oslavovalo (příznaky nemělo), že mu teď daj všichni půl roku pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.21 00:07

Diky za pochopeni. Me desi, ze ted bude nejmin 14 dni doma, nebot priznaky ma a pak pokazde, kdyz pujde trida do karanteny + test… :zed:

• Citovat
  • Upravit
69118
1.11.21 00:15

Že jo. Když už si to jednou odkroutím a je to oprávněně, tak ať to má aspoň nějaký přínos. Já myslím, že i po tom týdnu ten PCR pozitivní bude, zvlášť, když jsou příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.21 00:23

Ozvu se, jak nakonec dopadl. A dekuji za uklidneni. Trochu si to vycitam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.21 05:14

A proč jste nešli dávno na PCR? Na pcr se musí jít 5.-7. den po kontaktu s pozitivním, pokud to nestihnete, tak automaticky jsi v karanténě 14 dní po kontaktu s pozitivním. A na žádný certifikát o prodělává nemoci nebudete mít nárok.

Synovi přišel dopis ze školy, že byl v kontaktu, 6. den jsme šli na pcr a je také pozitivní. Pro jistotu jsem mu udělala 8.den doma antigen (jestli nedošlo k záměně vzorků třeba) a byly tam 2 čárky.

Naštěstí mu vůbec nic není a velké plus je, že bude mít od všech těch šťourání v nose a karantén na 180 dní pokoj.

Prosím nechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
2595
1.11.21 05:38

A když vyjde pozitivní PCR, tak jsi doma taky 14 dní od kontaktu dítěte s nakaženým, nebo ještě déle (třeba 14 dní od pozitivního testu)? Když má dítě příznaky a potřebuješ co nejrychleji zpátky do práce, nevyplatí se tam nejít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.11.21 05:54

Kolegyně měla pozitivní antigenní test, všechny příznaky covidu a po týdnu už měla PCR test negativní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65469
1.11.21 06:16
@Anonymní píše:
Jojo, domaci, ale s puldennim odstupem, tak je to jiste. Mirne priznaky ma rovnez, ale typicke covidove. Kdyby ted po vice nez tydnu vysel negativni, nebudou se na nej vztahovat pravidla osob, ktere covid prodelali a pujde do karanteny pokazde, kdyz pujde cela trida… :zed:

To mu vysel pozitivni antigen a tyden cekate s PCR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.21 06:18

Nesla jsem na test protoze vsude pisi, ze musis jit na objednani! Drivejsi termin nebyl volny. O vikendu se u nas oficialne netestuje. Navic sms, se kterou se clovek mohl vytrasovat a dostat zadanku a na kterou jsme meli pokyn cekat, prisla az po osmi dnech od kontaktu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová