Kolik km se může matka s dítětem odstěhovat od otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
28.6.22 13:10

@Keyllah partner by rád ale pracuje v cizině tak že není celý týden doma
Ale já se ptala jen kolik km se může žena s dítětem přestěhovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:12
@Karca19 píše:

o tolik, aby jsi nenarušila vztah a styk mezi dítkem a otcem. Cože v praxi znamená „o tolik“ aby jsi jim mohla zajistit dál stejný styk…a protože tedy nemůžeš nebo nechceš, tak máš reálně problém. Pokud tedy „NEJDE“ aby se dítko s otcem u takovéto vzdálenosti stýkalo, tak jak myslíš, že to dopadne u soudu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:12

@lamicina styk otec se synem má tak že si napíše týden dopředu kdy má čas ohledně práce a syna si veme jinak to u nás není
Mě jde jen max o vzdálenost 40 km nic víc já mu bránit se synem nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:13
@Karca19 píše:

Proč by nešel ten autobus nebo vlak? zas taková dálka to není, tam musí být normální pokrytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:13

@Keyllah jde max o 50 km od bydliště otce max je to orientační může to být i méně km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:14
@Karca19 píše:
@lamicina styk otec se synem má tak že si napíše týden dopředu kdy má čas ohledně práce a syna si veme jinak to u nás není
Mě jde jen max o vzdálenost 40 km nic víc já mu bránit se synem nechci

ok, tak mu nabídni, že mu budeš hradit naftu, když si bude syna vyzvedávat a vozit, nicméně tím on sám bude dost bit časově, ale třeba na snížení alimentů uslyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:14

@Keyllah jde max o 50 km od bydliště otce max je to orientační může to být i méně km @Keyllah já neřekla že nechci aby se stýkali já jsem ráda že si k sobě našli cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:15
@Karca19 píše:
@Keyllah jde max o 50 km od bydliště otce max je to orientační může to být i méně km

ale to je přece jedno!! je jedno jestli je to 40, 42, 45, 50km když netušíš, jak by jsi dítko k otci dopravila a o tom to je!!
Nebo jak by sis to představovala? Že by otec jel hodinu tam, pak zpět a za dva dny znovu? a při dnešních cenách pohonných hmot si vše platit ze svýho? to máš měsíčně 400km ani nemrkneš, to taky není zadarmo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:16

@Keyllah to jsem taky přemýšlela že půjdeme naftu na půl a alimenty má až tak dost níže když má na 3 letého syna 1500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
28.6.22 13:16
@Karca19 píše:
Mě jde jen max o vzdálenost 40 km nic víc já mu bránit se synem nechci

no a čím argumentuje, že nechce dát souhlas. Co mu vadí náklady nebo něco jiného? Kilometry nikde definované nejsou! Vždy se individuálně vyhodnocuje, pokud se rodiče neshodnou. Takže bych doporučila se poptat nějakého místního advokáta, co dělá rodinné právo, jak to u vás soud hodnotí. třeba já se stěhovala bez souhlasu 100km a soud se tím naprosto odmítl zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:17
@Karca19 píše:
@Keyllah jde max o 50 km od bydliště otce max je to orientační může to být i méně km @Keyllah já neřekla že nechci aby se stýkali já jsem ráda že si k sobě našli cestu

a já se tě tedy po x-té ptám, jak by tedy ten styk dál probíhal, když se odstěhuješ. A to je to hlavní co bude zajímat soud. Ale neodpovídáš a bazíruješ na tom, jestli to bude 40, 45 nebo 50km…no, na začátku to bylo 40, teď už 50km na jednu cestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:18
@Karca19 píše:
@Keyllah to jsem taky přemýšlela že půjdeme naftu na půl a alimenty má až tak dost níže když má na 3 letého syna píše: Více

na půl :think: takže ty se odstěhuješ a chceš aby tímto zvýšené náklady z poloviny hradil? :think: a divíš se, že ti nechce dát souhlas? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.6.22 13:19
@Karca19 píše:

Není žádný číselný limit. Je rozdíl, jestli půjdeš k soudu s tím že se stěhujes 100 km, děti dovezes a přivezes ke styku do bydliště otce. Nebo zda se odstehujes 40 km, odmítne se jakkoli podílet na dopravě, budeš krcit rameny a odvolávat se na to, že to jinak nejde, nemas řidičák, nemáš peníze, máš mimino.
Zkratka, soud bude koukat jinak na situaci, kdy se sice odstehujes, ale sama
Zajistis, aby styk probíhal. A jinak tam, kde se odstehujes abudes se tvářit, že zbytek už je bussines otce děti.

Příspěvek upraven 28.06.22 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9172
28.6.22 13:21
@Karca19 píše:
@Keyllah to jsem taky přemýšlela že půjdeme naftu na půl a alimenty má až tak dost níže když má na 3 letého syna píše: Více

1500? No, to je sakra málo, to já měla 2tis. před 10 lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:24

@pannda no proto nechápu proč ti do mě jedou bomby abych nechala snížit alimenty a nebo hradila celou dopravu když má mít styk se synem
On žije sám
Platí malé alimenty a co já s tím mám dělat nemůžu že byty dávají Ukrajincům a nám ne být prostě poblíž není jedinej co jsem sehnala je 40 km dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí