Kolik km se může matka s dítětem odstěhovat od otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102049
16.1.24 09:48

@Natálie9999 A co bys chtela za radu? Odstěhovali jste vy = vas problém. Na alimentech plati směšnou castku na to, ze se do péče vlastně nezapojuje, takže bych do niceho nerypala. Takže nezbyde, nez abys tu praci urychleně nasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
16.1.24 09:52
@Natálie9999 píše:
Dobrý den
S přítelem jsem se před 2 lety odstěhovali 300 km od domova.
Problém je v tom že přítel má syna a chceme ho vídat, vídáme ho o víkendech 2× do měsíce.
Takže každý měsíc najezdíme tam a zpět 1200km což nám za měsíc dělá 4000 nejméně (přijedeme celou nádrž)
Takže potom stejně ještě tankování do práce apdo.
Vydat ho chceme, ale stěhovat zpět se nechceme, přítel tu má práci a já si momentálně hledám práci takže prostě nemáme dost peněz.
Za syna platí 2500-3000 měsíčně (po domluvě)
Ale každý měsíc jsme vděční že si můžeme udělat nákup jídla.
Už to prostě dál nejde, ale není z toho východisko.
Máte někdo takové zkušenosti?
Už si opravdu nevíme rady.
Určitě tu bude pár chytrých hlaviček, že jsem se neměli stěhovat tak daleko apo, ale na to se nikoho neptám tak se klidnite jo?
Nevím jestli by bylo vhodné to řešit se speciálkou, bála bych se že by příteli ještě dali na alimentech víc.
Přítel je ke všemu v dlouho z toho minulého partnerství. :palec: :think: :(
Už opravdu nevím
Budu ráda za nějaké zkušenosti a rady
Děkuji.

s jakou speciálkou? navíc nepíšeš, co vlastně chceš řešit -) chcete dítko vídat častěji? méně? chcete na něj platit méně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4169
16.1.24 10:00

@Natálie9999 Příteli by pomohlo, kdyby se s tebou rozešel, snížily by se mu náklady, když ty nic nepřispíváš. Nebo můžeš dítě vozit vlakem, čas na to nejspíš máš. A teď se zamysli, co se bude dít, až ty budeš chtít mimíska :mrgreen: Jaký byl vůbec důvod toho stěhování? Vysněná práce, která příteli umožní platit 2500 svému dítěti??? Nějak mám pocit, že tu je špatně úplně vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.24 10:00

@j.a.n.i1 o dítě na to že ho vídáme jen 6 dnů v měsíci mu dáváme více než jeho matka.
Jeho matka mu dá play station nebo Nintendo nebo mobil a nebo mu zapne tv. Dítě pořád neumí mluvit…takže starat…my jsme ho naučili ve 3 letech chodit na záchod po dvou týdnech zatím co ona nebyla schopna ničeho.
Takže se uklidnete když neznáte matku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.24 10:01

Zkrátka výdaje 7000 Kč plus to že musíme být v tom městě z Kama dítě je mi přijde hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
16.1.24 10:02

A co by sis tak jako predstavovala? Platite pakatel a odstehovali jste se vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
16.1.24 10:04
@Natálie9999 píše:
@j.a.n.i1 o dítě na to že ho vídáme jen 6 dnů v měsíci mu dáváme více než jeho matka.
Jeho matka mu dá play station nebo Nintendo nebo mobil a nebo mu zapne tv. Dítě pořád neumí mluvit…takže starat…my jsme ho naučili ve 3 letech chodit na záchod po dvou týdnech zatím co ona nebyla schopna ničeho.
Takže se uklidnete když neznáte matku

jistě, máte ho dva víkendy a posíláte částku 2.500-3.000 měsíčně ale je to víc než mu dává jeho matka :think: aha, jistě. Ona mu neposkytuje ubytování, stravu, ošacení, teplo, neplatí mu školku, dopravu nic…Dítko stojí pouze 2500,–Kč měsíčně a to jsou ty od vás :roll: nemáš tušení, co dítě opravdu stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
16.1.24 10:05
@Natálie9999 píše:
@j.a.n.i1 o dítě na to že ho vídáme jen 6 dnů v měsíci mudáváme více než jeho matka.
Jeho matka mu dá play station nebo Nintendo nebo mobil a nebo mu zapne tv.Dítě pořád neumí mluvit…takže starat…my jsme ho naučili ve 3 letech chodit na záchod po dvou týdnech zatím co ona nebyla schopna ničeho.

Tak proč si přítel nezažádá a nevezme si dítě do péče, když je matka tak hrozná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
16.1.24 10:05
@Natálie9999 píše:
Zkrátka výdaje 7000 Kč plusto že musíme být v tom městě z Kama dítě je mi přijde hodně

nene, výživné je pouze max těch 3000 kč, to zbylé jsou vaše náklady toho, že jste se chtěli odstěhovat, to se do výživného nezapočítává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.1.24 10:09

@Natálie9999 zvedni zadek a jdi makat. Takovým se to nejlépe mluví. Za dluhy si tvůj partner může sám, takže jestli mu chceš pomoct, musíš přiložit ruku k dílu. Alimenty platí fakt k pláči a zbytek jsou výdaje způsobené vaším stěhováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
16.1.24 10:34

Edit: Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
16.1.24 11:25
@Keyllah píše:
Tak proč si přítel nezažádá a nevezme si dítě do péče, když je matka tak hrozná? :think:

Asi tak, takové nextky, co mají chlapa, který zdrhne 300km od cca 2 letého dítěte za úžasného otce, fakt miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
16.1.24 11:26
@Natálie9999 píše:

Já jsem naprosto klidná… a ne nepotřebuju znát matku, stačí když si přečtu tvůj příspěvek, je tak přes kopírák, jak tisíce jiných zde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí