Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Keyllah píše:
Výživné je podle jeho výdělku. Takže asi žádná sláva, ale ty víš, proč to tak je? jestli není třeba nějak zdravotně omezen? na lepší práci prostě nemá? nebo je v regionu, kde je to s prací horší?nicméně takového si ho zakladatelka před 3roky vybrala za partnera a otce dítěte, teď už má nového i nové dítko…jak že by dítko trpělo neodstěhováním?
jako že by trpělo tím, že se stýká s bio otcem?
o tom tu nebyla ale vůbec řeč…
Třeba tím, že by se mu nedostalo potřebné zdravotní péče?
Představ si, že bydlíš s dítětem na vesnici a dostupná péče je až ve městě 50 km vzdáleném. A to dítě tu péči potřebuje.
Zůstat sama s nemocným dětem na vesnici s mizernou dopravou není žádné terno. Klidně se odstěhuji i 300 km bez souhlasu otce, pokud to mému dítěti pomůže. Prioritní je zdravotní stav.
A autorka nenapsala ani čárku o tom, že by byl její ex nějak nemocný.
A výživné není vždy podle výdělku, ale podle toho, jak se vyspí soudce a druhá strana skučí. ![]()
Ahoj, oživuji diskuzi. Chci se odstěhovat od ex partnera i se společnou dcerou. Je potřeba před tím vyřešit svěření do péče? Nebo s ex sepsat dohodu o tom, že se odstehujeme? Bude to v rámci jednoho města. Já i dcera máme v byte trvale. Díky za rady
@Mediula V rci mesta by to nemel byt problem, ale dohoda je samozřejmě nejlepší.
@j.a.n.i1
Děkuji
a nevíš, zda bude stačit nás podpis nebo musí být ověřený?
Potřebujete to především mít dohodnuté. Pokud se nebudete soudit, tak žádná vyhláška jak daleko se kdo má odstěhovat neexistuje.
Primární je dohoda mezi váma.
@Ou
A když se budeme soudit? Jde mi o to, co bude před tím soudem. Abych neudělala nějakou botu
@Mediula píše:
@Ou
A když se budeme soudit? Jde mi o to, co bude před tím soudem. Abych neudělala nějakou botu
v rámci města přece není potřeba žádná dohoda, u toho stěhování se řeší to, že když se odstěhuješ 100 km, tak v podstatě ztěžuješ styk otce s dítětem, blbě se řeší střídavka - stejná škola a tak,
v rámci města, pokud nežijete v NY každý na jiném konci
, je to v pohodě
@stinga
NY to není
je to Praha, bude to stejna městská část.
Díky ![]()
@Karca19 píše:
@Keyllah to jsem taky přemýšlela že půjdeme naftu na půl a alimenty má až tak dost níže když má na 3 letého syna píše: Více
U alimentů 1.500 Kč měsíčně si pro něj může jezdit taxíkem! Já tolik dával dítěti před 25 lety na stavební spoření jako bonus k alimentům 2.500 Kč + veškerý náklady na vyzvedávání a odvoz 200 km daleko a dárky i ošacení když bylo u mě + vícenáklady na kroužky, lyže, dovolené a pod.
![]()
@jege píše:
U alimentů 1.500 Kč měsíčně si pro něj může jezdit taxíkem! Já tolik dával dítěti před 25 lety na stavební spoření jako bonus k alimentům 2.500 Kč + veškerý náklady na vyzvedávání a odvoz 200 km daleko a dárky i ošacení když bylo u mě + vícenáklady na kroužky, lyže, dovolené a pod.![]()
jegouši - diskuse byla dnes obnovená s jiným dotazem, tohle odpovídáš na starý příspěvek
@stinga píše:
jegouši - diskuse byla dnes obnovená s jiným dotazem, tohle odpovídáš na starý příspěvek
JJ, to už jsem stihl zaregistrovat, akorát trochu pozdě. ![]()
@jege píše:
JJ, to už jsem stihl zaregistrovat, akorát trochu pozdě.
Dobrý den
S přítelem jsem se před 2 lety odstěhovali 300 km od domova.
Problém je v tom že přítel má syna a chceme ho vídat, vídáme ho o víkendech 2× do měsíce.
Takže každý měsíc najezdíme tam a zpět 1200km což nám za měsíc dělá 4000 nejméně (přijedeme celou nádrž)
Takže potom stejně ještě tankování do práce apdo.
Vydat ho chceme, ale stěhovat zpět se nechceme, přítel tu má práci a já si momentálně hledám práci takže prostě nemáme dost peněz.
Za syna platí 2500-3000 měsíčně (po domluvě)
Ale každý měsíc jsme vděční že si můžeme udělat nákup jídla.
Už to prostě dál nejde, ale není z toho východisko.
Máte někdo takové zkušenosti?
Už si opravdu nevíme rady.
Určitě tu bude pár chytrých hlaviček, že jsem se neměli stěhovat tak daleko apo, ale na to se nikoho neptám tak se klidnite jo?
Nevím jestli by bylo vhodné to řešit se speciálkou, bála bych se že by příteli ještě dali na alimentech víc.
Přítel je ke všemu v dlouho z toho minulého partnerství.
![]()
Už opravdu nevím
Budu ráda za nějaké zkušenosti a rady
Děkuji.