Kolik km se může matka s dítětem odstěhovat od otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41581
28.6.22 13:25
@Karca19 píše:
@pannda no proto nechápu proč ti do mě jedou bomby abych nechala snížit alimenty a nebo hradila celou dopravu když má mít styk se synem
On žije sám
Platí malé alimenty a co já s tím mám dělat nemůžu že byty dávají Ukrajincům a nám nebýt prostě poblíž není jedinej co jsem sehnala je 40 km dál
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.6.22 13:26
@Karca19 kdyby se odstěhoval otce, taky bys mu začala
@Karca19 píše:
@Keyllah to jsem taky přemýšlela že půjdeme naftu na půl a alimenty má až tak dost níže když má na 3 letého syna píše: Více

Kdyby se pdstehoval otec, taky by ti přišlo fér, kdybys musela přispívat polovinu na dopravu,? Nebo by ti spíš přišlo spravedlive, aby dopravu hradil on, když se on odstehuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:26
@Karca19 píše:
@pannda no proto nechápu proč ti do mě jedou bombyabych nechala snížit alimenty a nebo hradila celou dopravu když má mít styk se synem
On žije sám
Platí malé alimenty a co já s tím mám dělat nemůžu že byty dávají Ukrajincům a nám ne být prostě poblíž není jedinej co jsem sehnala je 40 km dál

To nejsem bomby, to jsou reálné otázky, které ti soud položí. Taková je praxe. Pokud je to problém, ok, myslela jsem že tě zajímá, jak to je pak u soudu. Tak to nech plavat a až se tě pak soudce zeptá, tak odpověz, že za to můžou Ukrajinci a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:27
@Lama Lama píše:
Není žádný číselný limit. Je rozdíl, jestli půjdeš k soudu s tím že se stěhujes 100 km, děti dovezes a přivezes ke styku do bydliště otce. Nebo zda se odstehujes 40 km, odmítne se jakkoli podílet na dopravě, budeš krcit rameny a odvolávat se na to, že to jinak nejde, nemas řidičák, nemáš peníze, máš mimino.
Zkratka, soud bude koukat jinak na situaci, kdy se sice odstehujes, ale sama
Zajistis, aby styk probíhal. A jinak tam, kde se odstehujes abudes se tvářit, že zbytek už je bussines otce děti.Příspěvek upraven 28.06.22 v 13:21

evidentně ztráta času. Chtěla slyšet, že je jedno, jak daleko se odstěhuje a že vše by měl hradit bývalý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:28
@pannda píše:
1500? No, to je sakra málo, to já měla 2tis. před 10 lety

jenže výživné se vypočítává z příjmu, takže je nejpodstatnější, kolik vydělávají tatínci a tam to může být diametrálně odlišné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
28.6.22 13:29

Můžeš se odstěhovat jak daleko chceš…soud nic rozhodovat nebude ani ti nic dovolovat a soudit se o to, zda se můžeš odstěhovat pouhých 40 km…tím se soud zabývat nebude, pokud teda otec k tomuto nepřistoupí, ale stejně se soudit čistě kvůli přestěhování nebudete. Přítelova bývalá se i se synem odstěhovala 300 km od nás i přesto, že byli uprostřed soudního jednání, nic s tím soud neudělal!! Otec si musel jezdit každý lichý pátek 300 km a v neděli ho zase zavést, vlakem cca 8 hodin tam i zpět před dům exky, ani na nádraží se nebyla schopna dojet…Ani ospod ani soud…můžeš se přestěhovat kam chceš bez souhlasu. Ale fér by bylo, usnadnit předání už kvůli dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9172
28.6.22 13:29
@Karca19 píše:
@pannda no proto nechápu proč ti do mě jedou bomby abych nechala snížit alimenty a nebo hradila celou dopravu když má mít styk se synem
On žije sám
Platí malé alimenty a co já s tím mám dělat nemůžu že byty dávají Ukrajincům a nám ne být prostě poblíž není jedinej co jsem sehnala je 40 km dál

Hele klídek, páč já nic takového nepsala…jen to, že alimenty máš opravdu malé…Nejsou pro tebe, ale pro dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:31

@pannda tam mělo být místo ti / tu.
To nebylo myšleno na vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:32

@LenaNell aha tak já se tu už nějak strácim každej píše něco jiného tak nevím co si mám myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:34
@LenaNell píše:
Můžeš se odstěhovat jak daleko chceš…soud nic rozhodovat nebude ani ti nic dovolovat a soudit se o to, zda se můžeš odstěhovat pouhých 40 km…tím se soud zabývat nebude, pokud teda otec k tomuto nepřistoupí, ale stejně se soudit čistě kvůli přestěhování nebudete. Přítelova bývalá se i se synem odstěhovala 300 km od nás i přesto, že byli uprostřed soudního jednání, nic s tím soud neudělal!! Otec si musel jezdit každý lichý pátek 300 km a v neděli ho zase zavést, vlakem cca 8 hodin tam i zpět před dům exky, ani na nádraží se nebyla schopna dojet…Ani ospod ani soud…můžeš se přestěhovat kam chceš bez souhlasu. Ale fér by bylo, usnadnit předání už kvůli dětem…

tohle bych paušálně netvrdila. Být by to takto nemělo a hodně záleží na soudci, kvalitě advokáta a urputnosti rodičů a může to dopadnout i zcela jinak…pokud se bez jeho souhlasu odstěhuje, znemožní mu tak styk, nebo jen stíží, může se to promítnout i do stanovení výživného, protože najet 400km taky něco stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
28.6.22 13:35
@Karca19 píše:
@LenaNell aha tak já se tu už nějak strácim každej píše něco jiného tak nevím co si mám myslet

Dotyčná ti popsala jeden její konkrétní případ, já ti píšu o praxi na vícero soudech, ale vždyť je to jedno, ne? ty už jsi rozhodnutá, měnit to nebudeš, jen jsi chtěla ujištění, že je to ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9172
28.6.22 13:35
@Karca19 píše:
@pannda tam mělo být místo ti / tu.
To nebylo myšleno na vás

Ok…Být tebou, řeším momentálně životní situaci, klidně i 40km dál a otci dítěte se budu snažit vyjít vstříc. Až byste stanuli před soudem, pak bych se oháněla argumenty. Berb to tak, že dítě by nemělo nést následky na tom, že rodiče si proti sobě staví hlavu. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.22 13:36

@pannda ano s tím souhlasím a já otci omezila styk nechci jen je těžká situace a ještě horší doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
28.6.22 13:39

@Karca19 rozumím, že každý píše něco jiného…ale takto jsme to opravdu měli…nyní už naštěstí jezdí jednou matka a a jednou přítel…ale také přes třičtvrtě roku nejezdila, jelikož byla těhotná, pak kojila a jezdil její přítel, ale já předávat nesměla, když byl přítel na operaci…Hele já se taky odstěhovala 40 km o bývalého, je to cca 45 minut autem, jezdí si bývalý, jelikož je na rodičovské, ale pokud mi to vyjde tak vozím i já, třebas teď o prázdninách to bude napůl. Odstěhuj se kam chceš, ale udělej vše pro to, aby se děti mohli stýkat s otcem jako doposud…vycházej vstříc…jezdi třeba vlakem i s mimčem se dá né že ne…alespoň na půl cesty…na nádraží, prostě se snaž a nenechávej to jen na otci. My platili na malého 3500 a plus doprava, takže každý měsíc cca k 6000 tisícům a fakt to soud nezajímalo.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
28.6.22 13:41
@Karca19 píše:
@LenaNell aha tak já se tu už nějak strácim každej píše něco jiného tak nevím co si mám myslet

protože každý soud může rozhodnout jinak, protože v každé části ČR to může být jinak (40 km po výpadovce vs. 40 km mezi vesničkami někde na Vysočině), záleží na dopravě, na místní bytové situaci, na šikovnosti právníků, na urputnosti otce, na důvodech stěhování a zároveň důvodech, proč se to otci nelíbí. Zda jsou důvody oprávněné nebo ne, zda jde z jeho nebo z tvé strany o plezír nebo o životní nutnost atd atd.
Není na to stanovená pevná tabulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect