Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Karca19 píše:
@Keyllah to jsem taky přemýšlela že půjdeme naftu na půl a alimenty má až tak dost níže když má na 3 letého syna 1500
a máš představu o kolik by jsi mu to zvedla díky nákladům na dojíždění? to měsíčně 1000-1500Kč bude a to nemluvím o čase a amortizaci auta atd..
@LenaNell to mám v plánu nechci aby se s otcem Malej nestýkal to zas ne jsem ráda že si našli k sobě cestu
My máme 1500kc alimenty a nemám problém do půlky cesty si malého vyzvedávat nebo vozit
@Karca19 píše:
@LenaNell to mám v plánu nechci aby se s otcem Malej nestýkal to zas ne jsem ráda že si našli k sobě cestu
My máme 1500kc alimenty a nemám problém do půlky cesty si malého vyzvedávat nebo vozit
se obávám, že přesně tak to dopadne…pokud už teď na tm není finančně nic extra, když bylo vyměřeno výživné 1500Kč, tak asi nebude až tak ochotný dát dalších 1500Kč za benzín ob týden několik hodiny v autě ![]()
@Keyllah píše:
Dotyčná ti popsala jeden její konkrétní případ, já ti píšu o praxi na vícero soudech, ale vždyť je to jedno, ne? ty už jsi rozhodnutá, měnit to nebudeš, jen jsi chtěla ujištění, že je to ok…
Ok další situace jsem já, také jsem se odstěhovala od ex 40 km daleko (shoda, že také 40
) nicméně se snažíme domluvit a vycházet si vstříc. Kamarád, soused. Ex se odstěhovala 120 km daleko, pokud se nepřijede, syna nevidí, bohužel i když přijede ex třebas není doma, stalo se už nesčetněkrát. Další případ…můj bývalý, syn tři roky, bývalá ze dne na den 50 km, jezdí si otec…ona nemá řidičák ani auto a i přesto, že se u soudu dožadoval jednou otec jednou matka, jezdí si on je to už 8 let a stále bezezměny…znám více případů…ale to je jedno. Nevím jestli je to o soudci či ospodu. Každopádně zkušenosti ze 4 ospody mám takové, že matkám řekli, že nepotřebují souhlas, že se můžou odstěhovat a příteli řekli, že je ona přece matka a on jen druhý rodič doslova
Myslím, že 40km není tak šílená vzdálenost, aby neměla řešení. Možná bych nějak propočítala, jak často se přibližně vidí a propočítala náklady na dopravu(benzín, autobus…) a minimálně polovinu z těch nákladů bych odečetla z výživného. Což by pro něj byla částka, kterou by nemusel posílat a prostě by netrpěl vzdáleností. A pokud bys ty řešila vždy cestu k otci a on cestu zpět, tak by to přece šlo. Poslala bych toto otci písemně, klidně na mail. Abych měla někde důkaz, že jsem se snažila domluvit, kdyby on chtěl řešit stěhování u soudu.
@LenaNell píše:
Ok další situace jsem já, také jsem se odstěhovala od ex 40 km daleko (shoda, že také 40) nicméně se snažíme domluvit a vycházet si vstříc. Kamarád, soused. Ex se odstěhovala 120 km daleko, pokud se nepřijede, syna nevidí, bohužel i když přijede ex třebas není doma, stalo se už nesčetněkrát. Další případ…můj bývalý, syn tři roky, bývalá ze dne na den 50 km, jezdí si otec…ona nemá řidičák ani auto a i přesto, že se u soudu dožadoval jednou otec jednou matka, jezdí si on je to už 8 let a stále bezezměny…znám více případů…ale to je jedno. Nevím jestli je to o soudci či ospodu. Každopádně zkušenosti ze 4 ospody mám takové, že matkám řekli, že nepotřebují souhlas, že se můžou odstěhovat a příteli řekli, že je ona přece matka a on jen druhý rodič doslova
v pořádku, já nabídla jen pohled z praxe…
@Fiveone píše:
Myslím, že 40km není tak šílená vzdálenost, aby neměla řešení. Možná bych nějak propočítala, jak často se přibližně vidí a propočítala náklady na dopravu(benzín, autobus…) a minimálně polovinu z těch nákladů bych odečetla z výživného. Což by pro něj byla částka, kterou by nemusel posílat a prostě by netrpěl vzdáleností. A pokud bys ty řešila vždy cestu k otci a on cestu zpět, tak by to přece šlo. Poslala bych toto otci písemně, klidně na mail. Abych měla někde důkaz, že jsem se snažila domluvit, kdyby on chtěl řešit stěhování u soudu.
No tam a zpet to muze byt benzin tak za 400-500. To ani ty alimenty nepokryjou…
@Karca19 Pak si myslím, že není vůbec co řešit…Tady je to úplně v pořádku…Každopádně za otce žádám, aby jsi to ex neoznamovala stylem, já tvlj souhlas nepotřebuji stěhuji se
, ale citlivě, vím jaké to je se odstěhovat, né vždy se to sejde tak dobře, že rodiče mohou zůstat ve stejném městě, ale 40 km je fakt úplně v poho i pro dítě
. Kvůli přestěhování na tebe nebudou u soudu pohlížet nijak hůř, obzvlášť pokud budeš opravdu otce považovat za rovnocenného rodiče (čímž je) a vycházet vstříc dětem i mu ![]()
@Fiveone píše:
Tak pokud bude muset platit polovinu nákladů a času na cestu, tak trpět vzdálenosti prostě bude.
Kdyby se ti ex odstěhoval a chtěl po tobě půlku nacesty za detma, tak bys to brala, jako že to je fér?
@Fiveone píše:
s odečítáním výživného je to ošemetné, do toho bych se vůbec nepouštěla, ještě by z toho otec mohl mít opletačky, pokud to soud nesníží sám. Další problém je v tom, že ty jeho náklady způsobí ona svým rozhodnutím, proč by měl platit 50%? kdyby se odstěhoval on, tak ona by mu taky polovinu hradila?
a konečně, pokud je výživné 1500 a náklady na cestování sem tam budou dalších 1500 je to na dvě věci…
@Keyllah Kéž by bylo více prostoru opravdu řešit každý případ více individuálně, aby byla možnost posoudit, zda se matka stěhuje jen z rozmaru nebo má opravdu závažný důvod a pokud ano, nechápu jak si můžou matky dovolit sedět doma na prd.. a nechat si děti xx kilometrů vozit až před dveře.
Toto mě na tom asi žere nejvíc ![]()
@LenaNell píše:
@Karca19 Pak si myslím, že není vůbec co řešit…Tady je to úplně v pořádku…Každopádně za otce žádám, aby jsi to ex neoznamovala stylem, já tvlj souhlas nepotřebuji stěhuji se, ale citlivě, vím jaké to je se odstěhovat, né vždy se to sejde tak dobře, že rodiče mohou zůstat ve stejném městě, ale 40 km je fakt úplně v poho i pro dítě
. Kvůli přestěhování na tebe nebudou u soudu pohlížet nijak hůř, obzvlášť pokud budeš opravdu otce považovat za rovnocenného rodiče (čímž je) a vycházet vstříc dětem i mu
Už to protáhlo na 50. Navíc je rozdíl 50 km po dálnici a v kotehulkach v Jeseníkách, kde 50 km jedeš v zimě hodinu a půl.
Příspěvek upraven 28.06.22 v 14:00
@Tarena píše:
No tam a zpet to muze byt benzin tak za 400-500. To ani ty alimenty nepokryjou…
Kolik platí? Raději bych to přepočítata třeba podle jízdného ČD. Ale tedy pokud projede 500 Kč na 80km, tak mi to přijde šílený, kamarád za stejnou cenu jede 145km.Ale i tak, Pokud by se měla počítat pulka(tedy 250 Kč na jednu návštěvu), tak bych počítala třeba se šesti měsíčně a 1500 Kč bych odečetla z výživného, ať si to otec nechá na dopravu.
@Lama Lama jo tak je pravda, my když je nehoda či jiné katastrofy, tak si po D1 jedeme klidně i pět hodit a místo klasických cca 7-8 hodin (tam i zpět) jsme na cestách klidně i 11…a pro malou když si otec jede nebo když ji vezu, vždy v zimě na hov.. cesta a také klidně jedu tu hodinu a půl a pak zpět, místo třičtvrtě hodiny tam a 3/4 zpět, ale po tom jak jezdíme pro malého je to zanedbatelné.. ![]()
Příspěvek upraven 28.06.22 v 14:04
@Fiveone píše:
Kolik platí? Raději bych to přepočítata třeba podle jízdného ČD. Ale tedy pokud projede 500 Kč na 80km, tak mi to přijde šílený, kamarád za stejnou cenu jede 145km.Ale i tak, Pokud by se měla počítat pulka(tedy 250 Kč na jednu návštěvu), tak bych počítala třeba se šesti měsíčně a 1500 Kč bych odečetla z výživného, ať si to otec nechá na dopravu.
No v patek pojede tam a zpet. To mas 80 km a v nedeli zase. Takze 160 km
A vyzivne je 1500.