Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
15.3.22 10:03

Po dítěti v dnešní době bych chtěla příspěvek 5000 měsíčně s tím, že benzín, mobil atd. si bude platit samo a zapojí se i do chodu domácnosti. Takže dojde někdy nakoupit pro celou rodinu, pomůže s úklidem apod.

• Citovat
  • Upravit
30994
15.3.22 10:05
@Snorlaxik píše:
Z čeho si platí tábor? Tohle mi přijde hodně hnusný od rodičů a být dítětem takových rodičů, tak se od nich odstěhuji hned, jak to bude možné a utnu s nimi veškerý kontakt.

Z ceho si to plati? No asi u penez, ktere od rodicu/pribuznych dostane, ne? Asi jich dostava vic a o to vetsi rozhodovaci pravomoc ma, za co je utrati. Asi neni treba predpokladat, ze 11 lete dite jde nekam sbirat lahve, aby mohlo na tabor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
15.3.22 10:09
@impossible píše:
@Liberalissima Do podnájmu zatím nechce. Prvně si chce našetřit. Nemá s kým by do podnájmu šel a sám by to neutáhl.

Neutáhl by pronajem s 25 tisíc čistého? 4 roky zpět, 30 tisíc ( někdy ani to ne), jedno dítě, 30km od Prahy ve městě, pronájem 3kk, auto a uživila jsem nás krásně - v ničem se nestrádalo.. Dnes jsou nájmy vyšší, ale nepotřebuje 3kk a nebude živit dítě, jen sám sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
15.3.22 10:29
@2468 píše:
Neutáhl by pronajem s 25 tisíc čistého? 4 roky zpět, 30 tisíc ( někdy ani to ne), jedno dítě, 30km od Prahy ve městě, pronájem 3kk, auto a uživila jsem nás krásně - v ničem se nestrádalo.. Dnes jsou nájmy vyšší, ale nepotřebuje 3kk a nebude živit dítě, jen sám sebe.

Taky jsem koukala, má 25tis jen pro sebe. Ale jasně že do pronájmu nechce, takhle je to pohodlnější, to je jasný. Jako jo, chápu, že je zbytečný platit x tisíc, když to není nutné, ale přispívat na chod domácnosti a jídlo by prostě měl. Když dá třeba těch 5 - 7tis měsíčně, tak mu ještě dost zbyde na to, aby si šetřil, i něco koupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 10:30
@Cuddy píše:
Z ceho si to plati? No asi u penez, ktere od rodicu/pribuznych dostane, ne? Asi jich dostava vic a o to vetsi rozhodovaci pravomoc ma, za co je utrati. Asi neni treba predpokladat, ze 11 lete dite jde nekam sbirat lahve, aby mohlo na tabor.

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
15.3.22 10:39

Když to tady tak čtu tak by bylo asi nejlepší aby člověk hned co si začne vydělávat šel bydlet sám, nebo s partnerem, partnerkou pokud má, prostě aby odešel. Tak jako já a byl by pořádek v tom kolik má a nemá prospívat a co má v domácnosti dělat a navíc by měli „stáří“ i mladí soukromí. Konec. Dřív to bylo normální. Dodělali školu, většinou někoho měli a založili vlastní život. Dnes? Válí se někdo i po 30. U rodiče a kde to jako jsme? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.3.22 10:59

Hezké dopoledne, nestačím zírat na některé názory… můj starší syn letos končí školu, od 15 let chodí na brigády a z toho si platí značkové oblečení, zábavy atd., Dokud studuje tak jsem řekla, že po něm z brigád nic nechci. Ale ať po mě nechce na zbytečnosti! Šetří si, dělá řidičák na který sám našetřil…
Ovšem jakmile půjde do práce… už má domluvený i nástup…bude přispívat 1/3 platu bez ohledu na to kolik vydělá. A proč? Aby znal hodnotu peněz… všude kam půjde sám bydlet dá určitě víc jak třetinu platu jen za nájem…a kde je to ostatní? Já mu samozřejmě budu část peněz z toho šetřit, ale chci aby věděl, že nic není v životě zadarmo. Nechci dopadnout jako moje bývalá kolegyně co po synovi nic nechtěla, dnes mu je hodně přes 30, je bez práce, vlastně nikdy pořádně nedělal, živí ho maminka z důchodu a sama má dvě brigády aby to utáhla.
Jinak můj syn s tím souhlasí a dokonce řekl, že i kdybych s tím nepřišla já navrhne něco podobného on. Dlouho jsem s ním byla sama a měla taky dvě práce, abych vše zvládla a mohli si i užít něco. Takže on to bere tak, že já jsem dělala pro něj první poslední a teď mi to může aspoň nějak ulehčit. Takhle mi to řekl a jsem za něj ráda…
Teď mi na něj ještě chodí alimenty a jsem na rodičáku s druhým synem… takže příjem citelně klesl…ale i tak jsme říkala, že z toho co dá, použiji jen tu částku jakou jsou momentálně alimenty, plus co mu platím telefon, internet a Netflix a zbytek mu ušetřim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
15.3.22 11:02
@Švédka87 píše:
Když to tady tak čtu tak by bylo asi nejlepší aby člověk hned co si začne vydělávat šel bydlet sám, nebo s partnerem, partnerkou pokud má, prostě aby odešel. Tak jako já a byl by pořádek v tom kolik má a nemá prospívat a co má v domácnosti dělat a navíc by měli „stáří“ i mladí soukromí. Konec. Dřív to bylo normální. Dodělali školu, většinou někoho měli a založili vlastní život. Dnes? Válí se někdo i po 30. U rodiče a kde to jako jsme? 8o :roll:

Nevím kdy myslíš to dřív, ale za komoušů jsem měl pár spolužáků co zbouchli holku a pak měli pokoj u rodičů, protože byt se nedal sehnat. Dvě rodiny v 2+1 to bylo úžasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
15.3.22 11:05
@Snorlaxik píše:
Z čeho si platí tábor? Tohle mi přijde hodně hnusný od rodičů a být dítětem takových rodičů, tak se od nich odstěhuji hned, jak to bude možné a utnu s nimi veškerý kontakt.

u nás třeba nastala tahle situace s táborem u jedenáctiletého syna. Jezdí na 14 dní na tábor cca za 7 tisíc. Normální klasický tábor. Ale letos chtěl na týdenní koloběžkový tábor, který stojí 9 tisíc a ještě ho budeme muset odvézt a zase přivézt (cca 150 km). Takže jsem řekla, že si 3 tisíce zaplatí z peněz, co různě dostává od babiček k narozeninám, svátku, za vysvědčení apod.
A přijde mi to tedy v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
15.3.22 11:26
@Jarka K píše:
u nás třeba nastala tahle situace s táborem u jedenáctiletého syna. Jezdí na 14 dní na tábor cca za 7 tisíc. Normální klasický tábor. Ale letos chtěl na týdenní koloběžkový tábor, který stojí 9 tisíc a ještě ho budeme muset odvézt a zase přivézt (cca 150 km). Takže jsem řekla, že si 3 tisíce zaplatí z peněz, co různě dostává od babiček k narozeninám, svátku, za vysvědčení apod.
A přijde mi to tedy v pohodě.
:potlesk: v pohodě a za me hlavně výchovné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.3.22 11:34
@Švédka87 píše:
Když to tady tak čtu tak by bylo asi nejlepší aby člověk hned co si začne vydělávat šel bydlet sám, nebo s partnerem, partnerkou pokud má, prostě aby odešel. Tak jako já a byl by pořádek v tom kolik má a nemá prospívat a co má v domácnosti dělat a navíc by měli „stáří“ i mladí soukromí. Konec. Dřív to bylo normální. Dodělali školu, většinou někoho měli a založili vlastní život. Dnes? Válí se někdo i po 30. U rodiče a kde to jako jsme? 8o :roll:

Nemusí hned odejít. Ale maximálně si šetřit. Dokud bydlí u rodičů, tak se šetří líp, než platit někomu přemrštěný nájem. V tom případě se našetří daleko míň.
Pořád ty náklady u rodičů budou menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.3.22 11:44
@PetrskaK píše:
Hezké dopoledne, nestačím zírat na některé názory… můj starší syn letos končí školu, od 15 let chodí na brigády a z toho si platí značkové oblečení, zábavy atd., Dokud studuje tak jsem řekla, že po něm z brigád nic nechci. Ale ať po mě nechce na zbytečnosti! Šetří si, dělá řidičák na který sám našetřil…
Ovšem jakmile půjde do práce… už má domluvený i nástup…bude přispívat 1/3 platu bez ohledu na to kolik vydělá. A proč? Aby znal hodnotu peněz… všude kam půjde sám bydlet dá určitě víc jak třetinu platu jen za nájem…a kde je to ostatní? Já mu samozřejmě budu část peněz z toho šetřit, ale chci aby věděl, že nic není v životě zadarmo. Nechci dopadnout jako moje bývalá kolegyně co po synovi nic nechtěla, dnes mu je hodně přes 30, je bez práce, vlastně nikdy pořádně nedělal, živí ho maminka z důchodu a sama má dvě brigády aby to utáhla.
Jinak můj syn s tím souhlasí a dokonce řekl, že i kdybych s tím nepřišla já navrhne něco podobného on. Dlouho jsem s ním byla sama a měla taky dvě práce, abych vše zvládla a mohli si i užít něco. Takže on to bere tak, že já jsem dělala pro něj první poslední a teď mi to může aspoň nějak ulehčit. Takhle mi to řekl a jsem za něj ráda…
Teď mi na něj ještě chodí alimenty a jsem na rodičáku s druhým synem… takže příjem citelně klesl…ale i tak jsme říkala, že z toho co dá, použiji jen tu částku jakou jsou momentálně alimenty, plus co mu platím telefon, internet a Netflix a zbytek mu ušetřim.

Inkasovat částku dle výše platu mi přijde nefér. Měl by platit podíl nákladů, ne odevzdávat podíl z výplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
15.3.22 11:46

@Kelsey To ano, ale pak vznikají tyto dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
15.3.22 11:49
@Modra1 píše:
Inkasovat částku dle výše platu mi přijde nefér. Měl by platit podíl nákladů, ne odevzdávat podíl z výplaty.

proč nefér?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.3.22 11:54
@ka2ka píše:
proč nefér?

Vždyť to píšu, protože by měl platit poměrné náklady za bydlení. Tak normálně žijí lidé. Nikdo neodvádí procenta. Jedině ti v exekuci nebo insolvenci.

Odvádět procenta ze mzdy vždy bude nefér vůči nějaké straně. Buď vůči matce, nebo syna. Protože nevíš jak vysoký bude mít plat. Náklady zná každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí