Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21347
15.3.22 01:07

Když jsem bydlel u našich a vydělával, tak jsem samozřejmě přispíval. Hanba by mne fackovala kdybych se jen přiživoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
15.3.22 05:02

Mame nastavené 3 jídlo, 2 bydlení. Mobil si platí snad každý sám. Nebo mi mají rodiče v důchodu platit mobil? 8o
Jak se mají pak naučit fungovat a hospodařit? Nejsem charita a mám i jiné děti. Naštěstí ti moji vědí, co a jak. Ale dotovat dospělé zdravé lidi není pro ně do budoucna žádná motivace se osamostatnit.
Bývalému příteli je 45 a bydlí s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
15.3.22 05:21

A já pořád, kde se líhnou ti neschopové, co neznají hodnotu peněz, bydlí ve 40 v dětském pokojíčku, žádná s nimi nevydrží, a bokem nemají ani dvacet tisíc rezervu… Po přečtení předchozích stránek už to vím, jejich matky na tom léta pracovaly a s důslednou opičí láskou se staraly, aby jejich princátko nikdy, ale vůbec nikdy náhodou nepřišlo do kontaktu s realitou života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
15.3.22 06:15

Já tenkrát dávala domů 2 tis. A je to už skoro 20 let zpět. Jenže mamka ty peníze ukládala bokem aniž by něco řekla a když jsem se pak stehovala tak mi ty peníze dala. Dcera zatím je ještě na škole, takže než bude pracovat bude to ještě trvat. Ale mám v planu to udělat stejně. A částka to bude záležet, kolik bude vydělávat. Jinak pokud má čistý příjem 25 tis čistého tak ty 4 tis nejsou pro něj přeci nějak závratné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.3.22 06:15
@jahuhudka píše:
Co je na tom špatne? Je dospěly, výdělečně činný. Co z nich chcete vychovat? Ty chlapy na které tady pak brečí jejich partnerky, ze jsou v šoku, když musí foto ať dítě a nezůstane jim cely plat?

Proč já, já naštěstí syny nemám. Ale nechala bych ho vydechnout, ať zkusí na VS zase od října. Moje děti by mi samy od sebe peníze daly, není třeba si říkat a ještě se tady ptát, protože je mám vychovaný :mrgreen: já bych to po nich nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.3.22 06:16
@lussinka píše:
Já tenkrát dávala domů 2 tis. A je to už skoro 20 let zpět. Jenže mamka ty peníze ukládala bokem aniž by něco řekla a když jsem se pak stehovala tak mi ty peníze dala. Dcera zatím je ještě na škole, takže než bude pracovat bude to ještě trvat. Ale mám v planu to udělat stejně. A částka to bude záležet, kolik bude vydělávat. Jinak pokud má čistý příjem 25 tis čistého tak ty 4 tis nejsou pro něj přeci nějak závratné.

To je taky dobrej nápad, s tím odkládáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
15.3.22 06:24

@lucad77 Je mu čerstvě dvacet. No půjde to těžko. Měla jsem se zapojováním začít dřív. Jenomže on byl na internátu, vídali jsme se jen o víkendech…., co už. Teď to bude těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
15.3.22 06:49

Tady ty některé Komentáře jsou fakt vtipné - chtít po dítěti, po vydělávajícím dítěti, aby se finančně spolupodílelo na chodu domácnosti, je smrtelný hřích. Pak tu bude diskuse (a že už jsem jich pár četla) jak se mladá holka nastehuje k příteli, přesněji k jeho rodičům má skorotchyni za zlé, že po ní chce peníze za bydlení a všichni ji tu budou psát jaká je rozežraná a ať kouká platit. Ale jakmile se jedná o našeho potomka, tak to chudáček má těžké, kde si má nasetřit nějakou tu korunu, že? Při dnešních cenách je těch 5000 naprosto adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
15.3.22 07:07

P. S. Těch 25 tis v čistém nemám ani já ani manžel, tedy já jsem momentálně na RD, ale ani po návratu do práce tuto částku mít opravdu nebudu. Přesto dokážeme uživit (řekla bych že dobře) sebe i 2 malé děti, pravda dům máme vyřešen bez hypotéky, tedy značná část zůstává „doma“. Ale právě proto, že jsme bez hypo, dokážeme si peněz nejen užívat, ale i šetřit. A že máme slušnou rezervu. Tak mi nikdo neříkejte, že člověk, co bydlí u rodičů, nemá přítelkyni, nemusí se starat o nic, nezvládne z takového platu dát mámě příspěvek 5 tis, užít si a ještě si šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
15.3.22 07:09
@Sisika9 píše:
Za mě zadarmo. Několik měsíců bych ho nechala se v klidu rozkoukat a pokud v říjnu zase na vysokou nenastoupí, tak 1000-2000 spíš symbolicky. Ty částky co tady lítají jsou šílený, to už může jít bydlet sám do sdíleného bytu. Takže ano, pokud se ho chceš zbavit…

2000 jsem dávala mámě já před 20 lety. Měla jsem plat 14 000 hrubého. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
15.3.22 07:17

@Jarka K já stejně tak 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 07:20

@jamik1416 znám takového, co nic neplatí, maminka mu přestýlá postel, on vzorně u stolu čeká na papání a je to jejich miláček. Dům mají velký, žádná partnerka na obzoru. Toto mu moc vyhovuje. Ten tam do důchodu bude :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.22 07:22
@Anonymní píše:
@jamik1416 znám takového, co nic neplatí, maminka mu přestýlá postel, on vzorně u stolu čeká na papání a je to jejich miláček. Dům mají velký, žádná partnerka na obzoru. Toto mu moc vyhovuje. Ten tam do důchodu bude :D

Jo a bude mu 40…

• Citovat
  • Upravit
Uslava
15.3.22 07:25
@Betty MacDonald píše:
A já pořád, kde se líhnou ti neschopové, co neznají hodnotu peněz, bydlí ve 40 v dětském pokojíčku, žádná s nimi nevydrží, a bokem nemají ani dvacet tisíc rezervu… Po přečtení předchozích stránek už to vím, jejich matky na tom léta pracovaly a s důslednou opičí láskou se staraly, aby jejich princátko nikdy, ale vůbec nikdy náhodou nepřišlo do kontaktu s realitou života.

Tatínkové doma nebyli?

• Citovat
  • Upravit
42962
15.3.22 07:28
@Uslava píše:
Tatínkové doma nebyli?

Jak já to mám vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek