Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6956
14.3.22 22:52
@impossible píše:
@Liberalissima Do podnájmu zatím nechce. Prvně si chce našetřit. Nemá s kým by do podnájmu šel a sám by to neutáhl.

No tak ať vám dává těch pět táců a je to, ne? Dost mu ještě zbyde a naučí se, že se prostě musí za věci platit (energie, nájem apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:52

@lucad77 u nás platí úplně všichni od narození, rodiče jako zastupci. Dokonce se dle toho odvíjí i velikost odpadní nádoby. Čtyři lidé mají úplně stejně velkou popelnici, jako jeden, dva, nebo tři a ještě zaplatí víc. Taky dobrá logika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.3.22 22:54

Proč bych měla být troll? Jste v poho? Jakože když po něm nechci 5 tisíc a víc, tak nejsem normální? Z toho vyvozujete, že jsem troll? Tak fajn no. Také už jdu spát. Děkuji za názory. Donutilo mě se to nade vším zamyslet a slyšet názory jiných. Asi jsem byla mimo. Je to pro mě novinka něco takového řešit. Tak se omlouvám, že jsem vás nějak pohoršila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:54
@Kolicek95 píše:
To byla reakce na tu uživatelku, která psala, že sice bydlí dávno jinde, ale má u rodičů trvalý pobyt a chtějí příspěvek na popelnici. Jsem to pochopila právě jako příspěvek na tu nádobu..

Pokud tam má stále nahlášen trvalý pobyt, tak je to ok. Někde by ten odpad stejně platit musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.3.22 22:55
@impossible píše:
@Hobitka No upřímně, první plat skoro celý rozfofroval, protože si koupil, na co do té doby neměl. Teď si chce šetřit na auto, aby si nepůjčoval naše. Jen nějaké levné, na tom mu zase tak nezáleží. Ale má motorku, celkem drahou. Manžel mu na ni polovinu půjčil, ještě mu to splácí. On má velké plány, ale zjišťuje, že realita je jinde. Jinak je hodný, nekonfliktní, nekouří, pije jen příležitostně. Ale doma ho moc nevidím. Buď je v práci nebo spí. Pak se nají a jde bůh ví kam.

Auto a motorka jsou opravdu luxusni polozky pro kluka, co nema zaklad na bydleni. Chtela bych po nem normalne tretinu nakladu na bydleni a jidlo - jestli mu je budes ukladat bokem a setrit, proc ne, ale nerikej mu to. Vypada to, ze utraci za blbosti. A taky, at se doma hezky zapoji. Ty taky prijdes z prace a nejdes si „buh vi kam“ ale letas kolem domacnosti. At vidi, ze treba nakup se musi zaplatit, ale taky naplanovat, z toho obchodu prinest, vyskladat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.3.22 22:57
@impossible píše:
Proč bych měla být troll? Jste v poho? Jakože když po něm nechci 5 tisíc a víc, tak nejsem normální? Z toho vyvozujete, že jsem troll? Tak fajn no. Také už jdu spát. Děkuji za názory. Donutilo mě se to nade vším zamyslet a slyšet názory jiných. Asi jsem byla mimo. Je to pro mě novinka něco takového řešit. Tak se omlouvám, že jsem vás nějak pohoršila.

Já si nemyslím, že jsi troll.
Ale možná syna o něco víc chráníš a omlouváš, než by bylo dobré a žádoucí (i pro něj případně pro jeho slečnu. Pokud si teda nevybere nějakou blbku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
14.3.22 22:57
@impossible píše:
@Liberalissima Do podnájmu zatím nechce. Prvně si chce našetřit. Nemá s kým by do podnájmu šel a sám by to neutáhl.

Do podnájmu chodit nemusí, proč taky, když má kde bydlet. Ale pokud vydělává, přispívat na domácnost by vám prostě měl. A šetřit by si taky měl. A platit si své výdaje jako telefon, benzín do motorky a auta, své koníčky atd. taky. Pořád ho to vyjde mnohem levněji, než kdyby bydlel sám, nebo i v tom spolubydlení. Na to je vždycky času dost, není mu ještě ani dvacet, ne? Domluvte se s mužem, stanovte nějakou rozumnou částku (já bych nešla pod tři tisíce teda) a uvidíte. Hlavně, aby si opravdu spořil, a všechno nerozfrcal. Pokud by toho nebyl schopen, chtěla bych po něm peněz víc, a spořila bych mu je sama. Ze začátku na něj budete muset zřejmě ještě dohlédnout no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:58
@PaníBovaryová píše:
Auto a motorka jsou opravdu luxusni polozky pro kluka, co nema zaklad na bydleni. Chtela bych po nem normalne tretinu nakladu na bydleni a jidlo - jestli mu je budes ukladat bokem a setrit, proc ne, ale nerikej mu to. Vypada to, ze utraci za blbosti. A taky, at se doma hezky zapoji. Ty taky prijdes z prace a nejdes si „buh vi kam“ ale letas kolem domacnosti. At vidi, ze treba nakup se musi zaplatit, ale taky naplanovat, z toho obchodu prinest, vyskladat…

Tak to je velká logistika, pochybuji dle reakcí, že by něco takového zakladatelka vůbec připustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.3.22 22:58

@PaníBovaryová Máte pravdu. Jsem moc měkká. Musím přitvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.3.22 23:01
@impossible píše:
@Liberalissima Tak on je svým způsobem student po maturitě. Na VŠ byyl jen zimní semestr.

A? Je březen, to ho necháš dalšího půl roku zbůhdarma hnípat? Proč ho nenecháš dospět?

Hele, fakt chudák kluk. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.3.22 23:04
@PaníBovaryová píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
14.3.22 23:06

@impossible No, spis to tedy vypada, ze k hospodareni si vlohy teprve bude muset vypestovat :think:, takze v tom pripade by asi stalo za to trosku pritvrdit. Ne ho zruinovat, ale primerene zapojit. Pokud mene do financovani, tak o to vice do vypomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.3.22 23:07
@impossible píše:
@Liberalissima Tak on je svým způsobem student po maturitě. Na VŠ byyl jen zimní semestr.

Nicméně nestuduje a plat má na první práci slušný - 25k. Z toho se dá normálně samostatně žít ve spolubydlení.

Můžeš mu z těch peněz za nájem šetřit bokem a pak mu to dát např na kauci. Ale takto ho fakt strašně rozmazlujete :nevim:
Pokud nestuduju, tak se prostě mám živit sám. Zvlášť pokud doma nic nedělá??? To bych taky netolerovala.

Btw příspěvek bych čekala i od studenta po maturitě, ale tam by mi stačilo těch symbolických 2-3k a ať si hradí věci typu mobil. A samozřejmě bych mu to šetřila.

Jako fakt lituju jeho budoucí partnerky a spolubydlícího tímhle stylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
@PaníBovaryová píše:

Každý jsme nějak začínali. On skončil školu teprve nedávno, dostal první výplatu, musí se trochu rozkoukat a usadit. To přece nemůžete srovnávat s někým, kdo už jede v zajetých kolejích x let. Já jsem taky byla tak trochu tele a trvalo mi, než jsem se naučila hospodařit. I přesto, že jsem našim přispívala a podílela se na chodu domácnosti, jak jsem začala bydlet sama, koukala jsem, jak se peníze snadno rozkutálejí, a párkrát se mi stalo, že jsem vyšla jen tak tak, protože jsem si koupila blbiny. Ale život člověka naučí. Tomu klukovi ještě není ani dvacet, je to ještě tak trochu děcko, má právo dělat chyby. A na rodičích je, aby ho stále ještě učili a směrovali, než definitivně vyletí z hnízda. Věřím, že to zakladatelka zvládne, je vidět, že o tom přemýšlí a není jí jedno, co s klukem bude, což je jedině dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133

Ať přispívá, můžeš mu ty peníze šetřit, pokud vám nebudou chybět. Uvidíš, jak za ně jednou bude rád. Aby taky peníze neutratil za blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí