Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3758
14.3.22 22:13

@Trojlístek A panáček asi bude lakomý. Holka chce občas někam vyrazit což je normální a jemu se to nelíbí tak raději skončí vztah. No kdo chce kam… Však si vydělává. Neřeknu kdyby na to neměl. Takových diskuzi tady bylo už. A dokonce jedná ale to už před lety o tom že holce koupil za večer jen sklenku vína když ji někam pozval a divil se že pak s ním už nikam nechtela. No nedivím se jí. Mě někdo pozvat a tohle mi diktovat tak raději taky sedím doma na zadku. To si musí mladý vybrat co vůbec chce. Zatím neví nic, ale na to dojde. Žádná s nim nebude jen spát a dál sedět doma a nic z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 22:14

Já si platím veškeré své výdaje sama včetně nákupu potravin. Vařím si zvlášť, oblečení pereme dohromady, ať se naplní pračka a na úklidu se podílím. Ale na inkaso, popelnice a tak nedávám nic. Rodiče by si ty peníze v životě nevzali. Stěhovat se nebudu, dům je velký a bude jednou můj. Šetřím si na rekonstrukci, kuchyň bych chtěla svou. Anonym peníze v rodině.

• Citovat
  • Upravit
11092
14.3.22 22:15

@lucad77 starší dcera dnes rozbila dávkovač mydla, docela drahý. Ne, že bych chtěla koupit drahy, prostě to drahé je. Ve své podstatě si okamžitě uvědomila, že vznikla škoda, že to někdo platil a ví, jak je vše drahé. Tudíž nabídla spoluúčast, nabízí ji i u platby táborů. Ano, třetinu si přispívá. Dávkovač platit nemusí, tam mi stačí, že si to uvědomuje.

Bude ji 11 let.

Příspěvek upraven 14.03.22 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
14.3.22 22:16
@impossible píše:
@Jahru Rozpočet napjatý nemáme, ale žádní pracháči taky nejsme. Doma věčně není a v domácnosti nehne prstem. Dokopat ho uklidit si pokoj je umění.

Buď si prosím vědomá svojí role. Ty máš teď za úkol ho co nejrychleji osamostatnit. Ujistit, že ho máte rádi a budete mu pomáhat, ale musí se postavit na vlastní nohy = odstěhovat se. Tím, jak nyní žijete budete brzo nešťastní ty i on. A pak už bude pozdě, lámat rukama, že je mu 30, nemá holku, v životě doma nehnul prstem a nechce se mu z mamahotelu. Neber to tak, že bude někde chudáček sám v drahé garsonce. On potřebuje dospět, zjistit, že jídlo samo do ledničky nenaskáče, že špinavé prádlo se samo neuklidí a nákup sám nepřiběhne…a to jinak než vlastní zkušeností nezjistí. A není nic horšího než chlap jak hora, co si nechá navařit od pracující maminky a v životě ho nenapadlo ani zapnout pračku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
14.3.22 22:17

U nás jsme to měli takto - dokud jsem studovala, platila jsem si jen telefon a svoje věci (obleceni co jsem chtěla navíc, kosmetiku apod.) po ukončení VŠ mi naši řekli, ze než si najdu praci (opravdu ksem poctivě hledala),tak jedeme dal v tomto režimu..4mesice po ukončení VŠ jsem si praci našla a domluvili jsme se má 2500 s tím, ze budu dal doma pomáhat - zahrada, úklid, většinou jsem vařila já..nicméně po par mesicich jsme se s přítelem sestehovali..nicméně je pravda, ze do teď ( už mam manžela a dítě) nijak moc neřešíme finance - když vidím něco, co vim, ze by Mamka chtěla, koupím a ani mě nenapadne po ni chtít peníze..to stejne naopak.. u svého potomka si to představuju tak, ze dokud bude studovat, tak má full servis co se tyce financí, nicméně domácí práce a vše okolo vyžaduju..když by dal chtěl bydlet doma a vydělával by, určitě bych chtěla nějakou část na inkaso a jidlo, nicméně asi spis symbolicky..pokud by to bylo tak, ze by nás mel jako mama hotel a nula povinnosti, tak bych to ssi taky řešila jinak..nicméně u nás je běžné, ze když je něco potřeba na baráku u našich, tak se sourozenci se aktivně podílíme bez nějakého nároku na “oplátku”..proste je jaro, strihaji se stromy, tak je samozřejmé, ze se domluvíme, prijedeme, Mamka navari, udělá buchtu a my strihame nebo cokoliv dalsiho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.3.22 22:20
@Sallema píše:
@Stevia bratr s přítelkyni staví sami rd a platí hypotéku. ale své náklady si platí sami, telefon, benzín atd..

V pořádku, ale dva lidi za měsíc určitě jen projí 2t…

Hele každý po svém, já mám dva syny už z domu, tak vím o čem píšu.
Ani jeden si nestěžoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
14.3.22 22:21

Brala bych od něj třeba 5 tisíc a schovávala mu to, až se rozhodne postavit na vlastní nohy, tak by to dostal. Vědět to může nebo nemusí…
Já jsem byla na už na vš mimo domov a platila si vše sama z brigád při studiu. Rodiče mi i tak posílali, když zrovna mohli, pár tisíc, ale většinu jsem ušetřila nebo jim pak za to něco koupila.

Jsou dva druhy lidí a protože má vaše geny i výchovu, tak budete oba stejný typ:
A) samému mu dojde, že by měl něco platit a vy to jako granti odmítnete nebo mu to budete šetřit.
B) budete z něj dolovat peníze a on bude ukřivděný a bránit se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
14.3.22 22:24
@Švédka87 píše:
@Trojlístek A panáček asi bude lakomý. Holka chce občas někam vyrazit což je normální a jemu se to nelíbí tak raději skončí vztah. No kdo chce kam… Však si vydělává. Neřeknu kdyby na to neměl. Takových diskuzi tady bylo už. A dokonce jedná ale to už před lety o tom že holce koupil za večer jen sklenku vína když ji někam pozval a divil se že pak s ním už nikam nechtela. No nedivím se jí. Mě někdo pozvat a tohle mi diktovat tak raději taky sedím doma na zadku. To si musí mladý vybrat co vůbec chce. Zatím neví nic, ale na to dojde. Žádná s nim nebude jen spát a dál sedět doma a nic z toho.

Na druhou stranu, když už máme dnes tu rovnoprávnost, tak by mohla taky holka občas pozvat kluka a platit ona, ne? Třeba by si potom taky ráda vrzla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2995
14.3.22 22:26

Ja bydlim jinde uz 10 let, nicmene mam trvaly pobyt u rodicu. Mamka mi kazdy rok nezapomene pripomet, ze ji mam dat za popelnici. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:27
@lucad77 píše:
Na druhou stranu, když už máme dnes tu rovnoprávnost, tak by mohla taky holka občas pozvat kluka a platit ona, ne? Třeba by si potom taky ráda vrzla. ;)

Samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.3.22 22:27
@lucad77 píše:
Na druhou stranu, když už máme dnes tu rovnoprávnost, tak by mohla taky holka občas pozvat kluka a platit ona, ne? Třeba by si potom taky ráda vrzla. ;)

Pokud si vybere normální ženskou, holku, tak je jasný, že někdy ho do toho kina nebo na pivo nebo do divadla pozve ona.
Prostě normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.3.22 22:30
@Mgree píše:
Ja bydlim jinde uz 10 let, nicmene mam trvaly pobyt u rodicu. Mamka mi kazdy rok nezapomene pripomet, ze ji mam dat za popelnici. :lol:

Tak někde je platit musíš. Platila jsem minulý týden 3 500,– tis. popelnice. U nás už je 700,– za hlavu. To není úplně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 22:33

Myslím, že jedním z úkolů nás matek je připravit ty naše potomky na další život…co ho naučíš tím, že za něj vše zaplatíš/uklidíš/odpracuješ? A pak chudák budoucí partnerka, která ho to bude učit za tebe…nebo mu bude dělat maminku? :andel: A jako upřímně, s 25 tisíci si v dnešní postižené době na bydlení asi nenašetří :think:

• Citovat
  • Upravit
1316
14.3.22 22:34

@Kelsey Hm, popelnice mě vůbec nenapadly. Toho ho zatím ušetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.3.22 22:36
@Anonymní píše:
Myslím, že jedním z úkolů nás matek je připravit ty naše potomky na další život…co ho naučíš tím, že za něj vše zaplatíš/uklidíš/odpracuješ? A pak chudák budoucí partnerka, která ho to bude učit za tebe…nebo mu bude dělat maminku? :andel: A jako upřímně, s 25 tisíci si v dnešní postižené době na bydlení asi nenašetří :think:

No to jsem taky zvědavá, jestli to v dnešní době je vůbec možné….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí