Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
14.3.22 22:38
@impossible píše:
No to jsem taky zvědavá, jestli to v dnešní době je vůbec možné….

S tvým přístupem? Nikoliv… Jo a ty popelnice, ze existuje taková položka by měl minimálně vědět. Přeji pevné nervy a dlouhý život, ať se má o kluka kdo postarat :lol:

Příspěvek upraven 14.03.22 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:40
@Anonymní píše:
Myslím, že jedním z úkolů nás matek je připravit ty naše potomky na další život…co ho naučíš tím, že za něj vše zaplatíš/uklidíš/odpracuješ? A pak chudák budoucí partnerka, která ho to bude učit za tebe…nebo mu bude dělat maminku? :andel: A jako upřímně, s 25 tisíci si v dnešní postižené době na bydlení asi nenašetří :think:

Tak s VŠ by to šlo možná lépe, ale co by se více snažil, když to šlo vzdát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.3.22 22:40
@Kelsey píše:
Tak někde je platit musíš. Platila jsem minulý týden 3 500,– tis. popelnice. U nás už je 700,– za hlavu. To není úplně málo.

Tak jestli se platí za popelnici, tak se platí za nádobu a je jedno, kolik lidí do toho sype odpadky. To mi přijde zvláštní chtít na popelnici :think:.

• Citovat
  • Upravit
74217
14.3.22 22:41
@impossible píše:
@Kelsey Hm, popelnice mě vůbec nenapadly. Toho ho zatím ušetřím.

Takový přístup mu nepomůže. Chudák nevěsta, která bude mít doma jednou takového mamináčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:44
@Kolicek95 píše:
Tak jestli se platí za popelnici, tak se platí za nádobu a je jedno, kolik lidí do toho sype odpadky. To mi přijde zvláštní chtít na popelnici :think:.

Tak to vůbec není pravda. Odpad se platí na hlavu. První co jdeš udělat z porodnice, jdeš nahlásit dalšího člena rodiny. Za tebe platí odpad kdo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.3.22 22:44
@Sisika9 píše:
Za mě zadarmo. Několik měsíců bych ho nechala se v klidu rozkoukat a pokud v říjnu zase na vysokou nenastoupí, tak 1000-2000 spíš symbolicky. Ty částky co tady lítají jsou šílený, to už může jít bydlet sám do sdíleného bytu. Takže ano, pokud se ho chceš zbavit…

To není pravda, těch 5-6 tisíc by dal jen za pokoj, ale jídlo a vše k tomu navrch (minimálně dalších 8-10k se vším všudy).

Pokud není student, tak nevidím důvod ho nějak dotovat :nevim:

Pomohla bych dítěti např s kaucí nebo s vybavením bytu, ale ty běžné účty ať hezky průběžně platí, a ať vidí, že to není za hubičku.

Něco jiného je student po maturitě, tam je to samozřejmé úplně jiná situace.

Příspěvek upraven 14.03.22 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.3.22 22:45
@Trojlístek píše:
Tak to vůbec není pravda. Odpad se platí na hlavu. První co jdeš udělat z porodnice, jdeš nahlásit dalšího člena rodiny. Za tebe platí odpad kdo? :lol:

To záleží, kde bydlíš. U mých rodičů se platí nádoba, můžou si vybrat, jestli ji chtějí vyvézt jednou za dva týdny nebo za měsíc a podle toho zaplatí. ;) Ve městech to bývá na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
24868
14.3.22 22:46
@Kolicek95 píše:
Tak jestli se platí za popelnici, tak se platí za nádobu a je jedno, kolik lidí do toho sype odpadky. To mi přijde zvláštní chtít na popelnici :think:.

Odpady ve městech se platí většinou na hlavu za kalendářní rok. U nás třeba platí 600 všichni, kdo mají TP na území obce, kromě dětí do 10 let a seniorů nad 80 let. A platit se začíná/přestává v tom měsíci, kdy má ten dotyčný ony narozeniny. To se pak vyúčtovává poměrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.3.22 22:47
@Kolicek95 píše:

Tak my zaplatíme popelnice a dostaneme dvě nálepky (dvě popelnice = dvě nálepky). Je to rozpočítané na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316

@Liberalissima Tak on je svým způsobem student po maturitě. Na VŠ byyl jen zimní semestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
@Kolicek95 píše:
To záleží, kde bydlíš. U mých rodičů se platí nádoba, můžou si vybrat, jestli ji chtějí vyvézt jednou za dva týdny nebo za měsíc a podle toho zaplatí. ;) Ve městech to bývá na hlavu.

Ale myšlenka je pořád stejná. Ten odpad produkuje. Co na tom, že to uklidí maminka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.3.22 22:49
@impossible píše:
@Liberalissima Tak on je svým způsobem student po maturitě. Na VŠ byyl jen zimní semestr.

Ty nám dáváš :mrgreen: chudáček je to, že? To se ti vrátí, ale líbit se ti to nebude. Beztak si z nás děláš legraci. Takže dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.3.22 22:51
@Trojlístek píše:
Ty nám dáváš :mrgreen: chudáček je to, že? To se ti vrátí, ale líbit se ti to nebude. Beztak si z nás děláš legraci. Takže dobrou noc.

Ona bude asi troll. Nee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316

@Liberalissima Do podnájmu zatím nechce. Prvně si chce našetřit. Nemá s kým by do podnájmu šel a sám by to neutáhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
@Trojlístek píše:
Ale myšlenka je pořád stejná. Ten odpad produkuje. Co na tom, že to uklidí maminka :?

To byla reakce na tu uživatelku, která psala, že sice bydlí dávno jinde, ale má u rodičů trvalý pobyt a chtějí příspěvek na popelnici. Jsem to pochopila právě jako příspěvek na tu nádobu..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML