Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@impossible píše:
No to jsem taky zvědavá, jestli to v dnešní době je vůbec možné….
S tvým přístupem? Nikoliv… Jo a ty popelnice, ze existuje taková položka by měl minimálně vědět. Přeji pevné nervy a dlouhý život, ať se má o kluka kdo postarat ![]()
Příspěvek upraven 14.03.22 v 22:40
@Anonymní píše:
Myslím, že jedním z úkolů nás matek je připravit ty naše potomky na další život…co ho naučíš tím, že za něj vše zaplatíš/uklidíš/odpracuješ? A pak chudák budoucí partnerka, která ho to bude učit za tebe…nebo mu bude dělat maminku?A jako upřímně, s 25 tisíci si v dnešní postižené době na bydlení asi nenašetří
Tak s VŠ by to šlo možná lépe, ale co by se více snažil, když to šlo vzdát…
@Kelsey píše:
Tak někde je platit musíš. Platila jsem minulý týden 3 500,– tis. popelnice. U nás už je 700,– za hlavu. To není úplně málo.
Tak jestli se platí za popelnici, tak se platí za nádobu a je jedno, kolik lidí do toho sype odpadky. To mi přijde zvláštní chtít na popelnici
.
@impossible píše:
@Kelsey Hm, popelnice mě vůbec nenapadly. Toho ho zatím ušetřím.
Takový přístup mu nepomůže. Chudák nevěsta, která bude mít doma jednou takového mamináčka.
@Kolicek95 píše:
Tak jestli se platí za popelnici, tak se platí za nádobu a je jedno, kolik lidí do toho sype odpadky. To mi přijde zvláštní chtít na popelnici.
Tak to vůbec není pravda. Odpad se platí na hlavu. První co jdeš udělat z porodnice, jdeš nahlásit dalšího člena rodiny. Za tebe platí odpad kdo? ![]()
@Sisika9 píše:
Za mě zadarmo. Několik měsíců bych ho nechala se v klidu rozkoukat a pokud v říjnu zase na vysokou nenastoupí, tak 1000-2000 spíš symbolicky. Ty částky co tady lítají jsou šílený, to už může jít bydlet sám do sdíleného bytu. Takže ano, pokud se ho chceš zbavit…
To není pravda, těch 5-6 tisíc by dal jen za pokoj, ale jídlo a vše k tomu navrch (minimálně dalších 8-10k se vším všudy).
Pokud není student, tak nevidím důvod ho nějak dotovat ![]()
Pomohla bych dítěti např s kaucí nebo s vybavením bytu, ale ty běžné účty ať hezky průběžně platí, a ať vidí, že to není za hubičku.
Něco jiného je student po maturitě, tam je to samozřejmé úplně jiná situace.
Příspěvek upraven 14.03.22 v 23:02
@Trojlístek píše:
Tak to vůbec není pravda. Odpad se platí na hlavu. První co jdeš udělat z porodnice, jdeš nahlásit dalšího člena rodiny. Za tebe platí odpad kdo?
To záleží, kde bydlíš. U mých rodičů se platí nádoba, můžou si vybrat, jestli ji chtějí vyvézt jednou za dva týdny nebo za měsíc a podle toho zaplatí.
Ve městech to bývá na hlavu.
@Kolicek95 píše:
Tak jestli se platí za popelnici, tak se platí za nádobu a je jedno, kolik lidí do toho sype odpadky. To mi přijde zvláštní chtít na popelnici.
Odpady ve městech se platí většinou na hlavu za kalendářní rok. U nás třeba platí 600 všichni, kdo mají TP na území obce, kromě dětí do 10 let a seniorů nad 80 let. A platit se začíná/přestává v tom měsíci, kdy má ten dotyčný ony narozeniny. To se pak vyúčtovává poměrem.
@Kolicek95 píše:
Tak my zaplatíme popelnice a dostaneme dvě nálepky (dvě popelnice = dvě nálepky). Je to rozpočítané na hlavu.
@Liberalissima Tak on je svým způsobem student po maturitě. Na VŠ byyl jen zimní semestr.
@Kolicek95 píše:
To záleží, kde bydlíš. U mých rodičů se platí nádoba, můžou si vybrat, jestli ji chtějí vyvézt jednou za dva týdny nebo za měsíc a podle toho zaplatí.Ve městech to bývá na hlavu.
Ale myšlenka je pořád stejná. Ten odpad produkuje. Co na tom, že to uklidí maminka ![]()
@impossible píše:
@Liberalissima Tak on je svým způsobem student po maturitě. Na VŠ byyl jen zimní semestr.
Ty nám dáváš
chudáček je to, že? To se ti vrátí, ale líbit se ti to nebude. Beztak si z nás děláš legraci. Takže dobrou noc.
@Trojlístek píše:
Ty nám dávášchudáček je to, že? To se ti vrátí, ale líbit se ti to nebude. Beztak si z nás děláš legraci. Takže dobrou noc.
Ona bude asi troll. Nee?
@Liberalissima Do podnájmu zatím nechce. Prvně si chce našetřit. Nemá s kým by do podnájmu šel a sám by to neutáhl.
@Trojlístek píše:
Ale myšlenka je pořád stejná. Ten odpad produkuje. Co na tom, že to uklidí maminka
To byla reakce na tu uživatelku, která psala, že sice bydlí dávno jinde, ale má u rodičů trvalý pobyt a chtějí příspěvek na popelnici. Jsem to pochopila právě jako příspěvek na tu nádobu..