Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.3.22 08:30
@Netopirek píše:
Tak nemusí bydlet v Praze :mrgreen:

Samozrejme ze nemusí, ale nějaké bydlení adekvatni pro založení rodiny atp těch 5 mega stojí i na malomeste, spis víc. Tím se vracíme zase k 8-10 letům šetření aby měl vůbec na základ hypo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.22 08:39
@Anonymní píše:
Po mě naši nic nechtěli. Bydlela jsem doma po škole asi půl roku. Občas jsem nakoupila jidlo :nevim: Nikdy by je nenapadlo, říct mi o peníze. Já bych zas nikdy nechtěla peníze po svým dítěti. Tyhle částky tady jsou úplně šílený. To není cizí člověk, ale pořád vaše dítě.

Tohle je asi i o nastavení rodiny.
Mám dospělé, vydělávají dítě a nenapadlo by ho se nechat živit rodiči.
Samo přišlo, že nám bude přispívat, jak a kolik si představujeme.
Ale zase už i na SŠ měly brigády na svoje potřeby a byly zvyklé si třeba přispět na věc, kterou jsme nepovažoval za úplně nutnou.

• Citovat
  • Upravit
103
15.3.22 08:53

@impossible
No tak já nemela 25 čistého ani po 10 letech v práci :D už bydlím sama s přítelem a synem, skoro 8 let co jsem od rodičů. Už v té době když jsem měla plat kolem 10000 čistého jsem dávala 3000…
A jsem ráda… Naučila jsem se hospodařit s penězi… Pokud syn vydělává 25000 čistého tak benzín, mobil, hygienu ať si platí sám plus 5000 na domácnost (jídlo, inkaso)… Což kdyby bydlel sám by dával víc a ještě by mu nikdo nepodstrojoval. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
15.3.22 08:54
@Anonymní píše:
Samozrejme ze nemusí, ale nějaké bydlení adekvatni pro založení rodiny atp těch 5 mega stojí i na malomeste, spis víc. Tím se vracíme zase k 8-10 letům šetření aby měl vůbec na základ hypo :nevim:

Pak se musíš odstěhovat na vesnici a dojíždět. V rodině teď kupovali několik nemovitostí. A dá se sehnat za ještě normální ceny. Ale musí se snížit některé přání ohledně bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
15.3.22 08:57
@Lucik1991 píše:
@impossible
No tak já nemela 25 čistého ani po 10 letech v práci :D už bydlím sama s přítelem a synem, skoro 8 let co jsem od rodičů. Už v té době když jsem měla plat kolem 10000 čistého jsem dávala 3000…
A jsem ráda… Naučila jsem se hospodařit s penězi… Pokud syn vydělává 25000 čistého tak benzín, mobil, hygienu ať si platí sám plus 5000 na domácnost (jídlo, inkaso)… Což kdyby bydlel sám by dával víc a ještě by mu nikdo nepodstrojoval. :)

Přesně tak. Těžko se to naučí, když nic nemusí. Zvykne si, že výplata je jen na jeho potřeby, máma nakoupí, uvaří, vypere, proč by se měl namáhat. Ta srážka s realitou pak bude dost krutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 08:59
@Netopirek píše:
Pak se musíš odstěhovat na vesnici a dojíždět. V rodině teď kupovali několik nemovitostí. A dá se sehnat za ještě normální ceny. Ale musí se snížit některé přání ohledně bydlení

Ty víš, ze o tom příspěvek není, ale hledas cokoliv aby jsi oponovala :lol: dotaz byl ohledně toho, jestli tam moc ušetří na bydlení. Já myslím ze ne, takže par tisícovek do rodinného rozpočtu mu v rámci naučení zodpovědnosti přinese víc než mu to nechávat na šetření, které stejne nejspíš nebude tak žhavé. The end

• Citovat
  • Upravit
3593
15.3.22 09:07

Brácha bydlel u našich snad do 30, žádné následky to na něm nezanechalo. Je úplně normální, po smrti rodičů v tom domě bydlí se svojí rodinou. Peníze našim nějaké dával, ale máti mu je stejně pak jednorázově dala zpět, tuším jako příspěvek na auto či co. Samozřejmě mobil, svoji zábavu, oblečení si platil sám, to je hloupost dospělákovi tohle platit.
Mám dceru zatím na střední, ale nebudu se jí chtít zbavit, tak ji klidně nechám u sebe bydlet i když bude výdělečně činná,,,a mám v plánu to dělat jako naše mamka,,,nějaký peníz od ní budu chtít, spíš ale symbolicky, z výchovných důvodů, a když ty peníze potřebovat nebudu, tak jí je pak klidně frknu na spoření, nebo zkrátka na něco přispěju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
15.3.22 09:10

Tvl, prej matky roku, co chtějí po dospělých, vydělávajících dětech příspěvek na domácnost. 8o
Anebo že by některý rodiče hanba fackovala, kdyby si od nich vzali peníze. 8o
No, to jim přeju, mě hanba rozhodně nebylo, když jsem si od dvou dospělých, vydělávajících klacků brala peníze, to spíš by hanba fackovala je, nechat se živit od mámy. :roll:
Když byli doma, přispívali oba, myslím že 4000-4500 to bylo, telefon a oblečení, zábavu atd. si platili sami. Občas nakoupili.
Ale já to měla vyjasněný ještě před nástupem do práce a nikdo s tím problém neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
15.3.22 09:14

Připadá mi, že 2000 na chod domácnosti a 3000 na jídlo jsou u mladého kluka rozumný požadavek. Ještě důležitější mi ale přijde začít ho učit, co je v té domácnosti potřeba udělat - chodit na nákupy, někdy uvařit pro celou rodinu, prostě se trochu postarat. Ty peníze ho podle mě kdovíjak nevyškolí, když k tomu bude dál dostávat full servis. Je ale dost těžký z toho vybřednout, když doteď nic nemusel a asi si ani pořádně neuvědomoval, co vše rodiče dělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.3.22 09:34
@impossible píše:
@Kelsey Hm, popelnice mě vůbec nenapadly. Toho ho zatím ušetřím.

Ach jo. Diskuze je rozjeta, necetla jsem ji celou. Ale je to jedinacek? A ty chces, aby byl doma, vid? Prosim te, tvym ukolem jako matky je vychovat chlapa, ktery dokaze zabezpecit svoji budouci rodinu. Ktery se nebude kroutit, kdyz bude mit zenu s ditetem doma a bude obziva rodiny na nem. Zadne ze ho chces neceho usetrit. Hodte na papir veskere naklady, at je bobanek vidi a umerne je rozdelte. Z ceho ma setrit? Nastupni plat ma 25tis cisteho? Ty myslis, ze s rodinou mu nekdy bude zbyvat tak velka castka? Bud setrit chce a da z toho v klidu 10-15tis stranou a nebo setrit nechce, chce si stezovat, jak jsou holky rozcapene a on je chidacek, co ma malo penez. Po nem bych chtela tu rozpoctenou castku a klidne mu to setrila bokem. Auto. Fakt ho potrebuje? Nepotrebuje radeji nejprve samostatne bydlet? VS na nej byla tezka, aby na nej nebyl tezky i realny zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.3.22 09:36
@Uslava píše:
Tatínkové doma nebyli?

Byli, uslapani maminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
15.3.22 09:40

Nejspis by se to melo posuzovat individualne.
Je neco jineho financovat kluka, co odejde z vysoke a jeho predstava utrraceni penez a volneho casu je motorka, auto, hospoda. A neco jineho dite, co prave vyslo z vysoke skoly, zodpvedne studovalo, a z prvniho zamestnani si aktualne spori na zaklad hypoteky, a doma pomuze se vsim.
V tom druhem pripade bych se do nejake „vychovy“ uz vubec nepoustela a jenom chtela podporit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.3.22 09:45
@Anonymní píše:
Samozrejme ze nemusí, ale nějaké bydlení adekvatni pro založení rodiny atp těch 5 mega stojí i na malomeste, spis víc. Tím se vracíme zase k 8-10 letům šetření aby měl vůbec na základ hypo :nevim:

Mas pravdu, ted je ta situace silena, je mne lito mladych lidi, kteri chteji zakladat rodinu a resi bydleni. Na druhou stranu, ani ma generaci si nekupovala nemovitosti ve 20 letech. To ma oproti vysokoskolskym studentum jeste obrovskou vyhodu. Muze tech 5 az 10 let setrit, vyuzit te vyhody, ze muze bydlet doma a naplno vydelavat. Pokud najde podobne smyslejici divku, pripadne rodice prihodi ty nasetrene penize, mohou dobu setreni zkratit ci mohou vybirat bydleni ve vetsim meste. Ale ta cesta k samostatnemu bydleni rozhodne nevede pres koupi auta a jeho dotovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.3.22 09:58
@Trojlístek píše:
Tak to vůbec není pravda. Odpad se platí na hlavu. První co jdeš udělat z porodnice, jdeš nahlásit dalšího člena rodiny. Za tebe platí odpad kdo? :lol:

Nemusí se platit na hlavu. Záleží, kde člověk bydlí. My platíme popelnice podle velikosti bytu a je jedno, kolik tam je členů domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
15.3.22 10:01
@Trojlístek píše:
@lucad77 starší dcera dnes rozbila dávkovač mydla, docela drahý. Ne, že bych chtěla koupit drahy, prostě to drahé je. Ve své podstatě si okamžitě uvědomila, že vznikla škoda, že to někdo platil a ví, jak je vše drahé. Tudíž nabídla spoluúčast, nabízí ji i u platby táborů. Ano, třetinu si přispívá. Dávkovač platit nemusí, tam mi stačí, že si to uvědomuje.

Bude ji 11 let.

Příspěvek upraven 14.03.22 v 22:17

Z čeho si platí tábor? Tohle mi přijde hodně hnusný od rodičů a být dítětem takových rodičů, tak se od nich odstěhuji hned, jak to bude možné a utnu s nimi veškerý kontakt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML