Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
15.3.22 14:16

@Kelsey ona si neplatí sama celý tábor, to jsi kde vzala? Ona si na něj dobrovolně přispěje, protože je tady ta možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.3.22 14:17
@Modra1 píše:
Moc to hrotíš. Pokud má rodina nějaký rozpočet, kde není na pořadu dne vyhazovat peníze oknem, tak proč by si dítě nemohlo přidat peníze na lepší vymoženost?Nebo když ti dítě řekne, že od tebe nechce Samsung za 10tis, ale iPhone za 30, na který ty nemáš (nebo máš, ale jsou důležitější věci v rozpočtu) a že si vezme od tebe těch 10 a 20 si vezme ze svého, tak mu řekneš co? Jsi děcko, samozřejmostí je, že ti budu platit vše? Nebo nezájem, budeš mít Samsung?

Tak dítě na prvním stupni by ode mě nedostalo ani ten mobil za 10. Ale protože jsem finančně gramotná, tak bych mu v takovém věku ani nedovolila, aby si za své peníze koupilo mobil za 30 tisíc.
A tedy tábor mi nepřijde jako vyhazování peněz oknem, ale jako potřebná věc v období letních prázdnin. Kdyby dítě řeklo, že si na tábor nepřispěje, tak by nechali dítě celé prázdniny doma?

• Citovat
  • Upravit
31439
15.3.22 14:17

Moje deti maji taky kapesne s tim, ze jim od zacatku rikam, at si za ne kupuji to, po cem touzi a co jim odmitam koupit ja. Typicky kdyz jedeme na vylet, tak jsem ochotna zaplatit dopravu a vstupne, ale suvenyry at si kupuji za sve, ja to doma nechci, ale kdyz jim se to libi :nevim:. To same s plysakama ze ZOO :roll:, ale kdyz to musej mit, at si za to utraci kapesne. Dovedu si predstavit, ze pokud by si vybraly nejakou hodne predrazenou alternativu toho, co jim chci doprat, tak si prispeji. Pro me mozna napriklad nejakou hustou znackovou mikinu, kde clovek plati 1200 hlavne za nasitou znacku :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.3.22 14:18
@Trojlístek píše:
Ale já to po ní nechci, už je natolik finančně gramotna, že s tou nabídkou přijde sama. Má v létě cca 5 příměstských táborů, z toho se jeden částečně sama zaplatí. Naprosto v pořádku.

I kdyby s tím dítě přišlo samo, tak bych si od takhle malého dítěte peníze nevzala. Řekla bych, že je to od něj pěkné, ale ať si je nechá na něco jiného, že za placení tábora jsou zodpovědní rodiče.

• Citovat
  • Upravit
2353
15.3.22 14:19
@Snorlaxik píše:
Tak dítě na prvním stupni by ode mě nedostalo ani ten mobil za 10. Ale protože jsem finančně gramotná, tak bych mu v takovém věku ani nedovolila, aby si za své peníze koupilo mobil za 30 tisíc.
A tedy tábor mi nepřijde jako vyhazování peněz oknem, ale jako potřebná věc v období letních prázdnin. Kdyby dítě řeklo, že si na tábor nepřispěje, tak by nechali dítě celé prázdniny doma?

Ne, jelo by na ten tábor za těch 7 na 14 dní. Co na tom nechápeš? Ty bys řekla dítěti „ne, pojedeš na ten, na který jsme ti přikázali“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
15.3.22 14:20
@Trojlístek píše:
Ale já to po ní nechci, už je natolik finančně gramotna, že s tou nabídkou přijde sama. Má v létě cca 5 příměstských táborů, z toho si jeden částečně sama zaplatí. Naprosto v pořádku.Příspěvek upraven 15.03.22 v 14:18

nevydělávající dítě si samo platí tábor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 14:21
@Snorlaxik píše:
I kdyby s tím dítě přišlo samo, tak bych si od takhle malého dítěte peníze nevzala. Řekla bych, že je to od něj pěkné, ale ať si je nechá na něco jiného, že za placení tábora jsou zodpovědní rodiče.

Jaké si to doma uděláte, takové to budete mít. Je to jen zlomek toho, jaký profit, to pro ni bude mít do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 14:22
@ivašot. píše:

Ale tak to není, předně si pořádně přečti, jak je to v kontextu celé diskuse. Potom by tahle otázka vůbec nevznikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
15.3.22 14:23
@Snorlaxik píše:

Taky si neumím představit, že si od 11letého vezmu peníze na tábor. Umím si představit, že něco doma třeba při zbytečném blbnutí rozbije a pak na nápravu přidá ze své kasičky. Ale tábor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 14:23
@Modra1 píše:
Ne, jelo by na ten tábor za těch 7 na 14 dní. Co na tom nechápeš? Ty bys řekla dítěti „ne, pojedeš na ten, na který jsme ti přikázali“?

Je to marné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 14:24
@ivašot. píše:
Taky si neumím představit, že si od 11letého vezmu peníze na tábor. Umím si představit, že něco doma třeba při zbytečném blbnutí rozbije a pak na nápravu přidá ze své kasičky. Ale tábor :think:

Protože vůbec nic nevíš nač reaguješ a potom píšeš hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
15.3.22 14:25
@Trojlístek píše:
Ale tak to není, předně si pořádně přečti, jak je to v kontextu celé diskuse. Potom by tahle otázka vůbec nevznikla.

v tom případě mi ten kontext vážně unikl. Vydělávající dospělý/ jedenáctiletý školák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.3.22 14:25
@Modra1 píše:

Jelo by na tábor, který by si vybralo z určité nabídky. A klidně bych ho poslala na ten týdenní s tím, že by se pak uskrovnilo v dalších prázdninových aktivitách.

• Citovat
  • Upravit
2353
15.3.22 14:26
@ivašot. píše:

Platí si 3 tisíce, ne ani polovinu z jednoho táborů. Zbytek a další 4 tábory platí rodiče.

S penezma, co dítě dostane od babiček a za narozeniny a pod. má teda dítě kupovat co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 14:26
@ivašot. píše:
v tom případě mi ten kontext vážně unikl. Vydělávající dospělý/ jedenáctiletý školák :nevim:

Četla jsi celou diskusi? Já nikde nepsala, že si mé dítě platí celý tábor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí