Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
507
20.4.22 18:22

Kamarádka přispívala 2 tisíce, dokud ještě bydlela s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.4.22 22:41
@impossible píše:
@Kassor Už přispěl, udělal si novou smlouvu u T-mobilu, aby si paušál platil sám. Ovšem příspěvek symbolický. Jak si má jinak šetřit. Takto by si na vlastní bydlení nenašetřil nikdy. Mamánek rozhodně není.

Twl, co tím myslíš? 8o 8o 8o

Po škole jsem neměla nic, jen vzdělání. Nastoupila jsem po VŠ za podprůměrný plat (ale jo, to byla jen a pouze moje chyba, měla jsem zdrhnout zavčasu) a horko těžko jsem vydělávala, abych se mohla zařídit. :roll: Našetřit na základ hypo pro vlastní bydlení mi trvalo deset let a splácet svý bydlení budu až do důchodu.

Studovat mohl jen málokdo, vycestovat do zahraničí byl problém, se západními jazyky jsme začínali pozdě a kdo neměl nadání, neměl jazyk kde nasát jako současní mlaďoši.

Podnájmy byl problém.

:roll: :roll: :roll:

Ale jo, ty chudinky na mamahotelu s platem 25k a všemi možnostmi světa (jen kdyby se jim chtělo) jsou na tom fakt hůř. :mavam: :mavam: :mavam: Přece nemohou domů připívat, že jo. :roll: :roll: To dá rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
20.4.22 22:47
@SAJ píše:
Twl, co tím myslíš? 8o 8o 8o

Po škole jsem neměla nic, jen vzdělání. Nastoupila jsem po VŠ za podprůměrný plat (ale jo, to byla jen a pouze moje chyba, měla jsem zdrhnout zavčasu) a horko těžko jsem vydělávala, abych se mohla zařídit. :roll: Našetřit na základ hypo pro vlastní bydlení mi trvalo deset let a splácet svý bydlení budu až do důchodu.

Studovat mohl jen málokdo, vycestovat do zahraničí byl problém, se západními jazyky jsme začínali pozdě a kdo neměl nadání, neměl jazyk kde nasát jako současní mlaďoši.

Podnájmy byl problém.

Ale jo, ty chudinky na mamahotelu s platem 25k a všemi možnostmi světa (jen kdyby se jim chtělo) jsou na tom fakt hůř. :mavam: :mavam: :mavam: Přece nemohou domů připívat, že jo. :roll: :roll: To dá rozum.

Dcerce taky chceme usnadnit start do prvního bydlení.
Neprijde mi na tom nic zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.4.22 22:52
@_.Emilyyy píše:
Dcerce taky chceme usnadnit start do prvního bydlení.
Neprijde mi na tom nic zvláštního.

Ano, tvoje dcera studuje a studovat bude i příštích pár let. :nevim: Zakladatelčin syn nestuduje, využívá mamahotel a nějak za sebe nepřijímá žádnou odpovědnost.

Pokud chce být zakladatelka grant, může mu spořit vše, co jí synek dá ze svého na domácnost. :nevim: :roll: Takhle z něho vychová nepoužitelnýho mamánka, který se bude strašně divit, že domácnost, žena a děti něco stojí. Pokud se už někdy rozmnoží, bude z něho leda tak externí taťka, co si bude jen stěžovat na svou exzlatokopku. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
20.4.22 22:53

@SAJ

Jít tenkrát na vejšku znamenalo brát celej život houno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
20.4.22 22:56
@SAJ píše:
Ano, tvoje dcera studuje a studovat bude i příštích pár let. :nevim: Zakladatelčin syn nestuduje, využívá mamahotel a nějak za sebe nepřijímá žádnou odpovědnost.Pokud chce být zakladatelka grant, může mu spořit vše, co jí synek dá ze svého na domácnost. :nevim: :roll: Takhle z něho vychová nepoužitelnýho mamánka, který se bude strašně divit, že domácnost, žena a děti něco stojí. Pokud se už někdy rozmnoží, bude z něho leda tak externí taťka, co si bude jen stěžovat na svou exzlatokopku. :roll: :roll:

Ano, ale i ma dcera jednou dostuduje :).
A urcite to nebude u nas jako uz jsi dostudovala, mas prvni praci tak cus..
A tim nemam namysl dělání nějakýho mama hotelu, ale proste financni výpomoc..

Zakladatelka to ženě mozna do extrému, ale tvůj příspěvek byl zas opačný extrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.4.22 23:05
@_.Emilyyy píše:
Ano, ale i ma dcera jednou dostuduje :).
A urcite to nebude u nas jako uz jsi dostudovala, mas prvni praci tak cus..
A tim nemam namysl dělání nějakýho mama hotelu, ale proste financni výpomoc..Zakladatelka to ženě mozna do extrému, ale tvůj příspěvek byl zas opačný extrem

Já sice občas s chodí prohlašuju, že nestudují, neživím - a říkám to i dětem, ale rozhodně to neznamená, že jim balím po státnicích raneček a stavím jim přede dveře.

Nicméně, minimálně od druhé výplaty chci od dospělého potomka spravedlivý díl SIPO a podíl na nákupech - a i když část z toho budu nejspíš dětem spořit, neodpustím jim nic. :mavam: Nejstarší děcko letos odmaturuje, jede s námi na dovolenou, ale ví, že si v létě musí vydělat na noťas. :nevim: Považuji to za správnou věc a děcko to vidí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
20.4.22 23:10

@SAJ

Naše tři děti dokončily americké vysoké školy na stipendiích a půjčkách. Platit za ně studium, které není zadarmo, prostě nešlo.

Vlastně nejmladší je ve třeťáku takže má ještě rok, ale má nakročeno a celou vejšku si vydělává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
20.4.22 23:16
@SAJ píše:
Já sice občas s chodí prohlašuju, že nestudují, neživím - a říkám to i dětem, ale rozhodně to neznamená, že jim balím po státnicích raneček a stavím jim přede dveře.Nicméně, minimálně od druhé výplaty chci od dospělého potomka spravedlivý díl SIPO a podíl na nákupech - a i když část z toho budu nejspíš dětem spořit, neodpustím jim nic. :mavam: Nejstarší děcko letos odmaturuje, jede s námi na dovolenou, ale ví, že si v létě musí vydělat na noťas. :nevim: Považuji to za správnou věc a děcko to vidí stejně.

My klidne odpustime a dcerce to usnadnime treba s pomoci prvním bytem.

Kazdy považuje za správnou věc neco jiného no :) :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.4.22 23:21
@_.Emilyyy píše:
My klidne odpustime a dcerce to usnadnime treba s pomoci prvním bytem.Kazdy považuje za správnou věc neco jiného no :) :mavam:.

No vidíš, já si raději doplatím svoje bydlení a naspořím něco na svůj důchod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.4.22 05:44
@SAJ píše:
Twl, co tím myslíš? 8o 8o 8o

Podnájmy byl problém.

Ale jo, ty chudinky na mamahotelu s platem 25k a všemi možnostmi světa (jen kdyby se jim chtělo) jsou na tom fakt hůř. :mavam: :mavam: :mavam: Přece nemohou domů připívat, že jo. :roll: :roll: To dá rozum.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
21.4.22 06:03

Dobré téma. Moje ochota platit se nějak odvíjí od ochoty dětí pomáhat. Kluk maturuje, má brigádu, doma vaří, Pere, stará se o zahradu a pomůže. Dostane byt, bratr taky. Ví to. Teď se splácí můj byt, ten v důchodu prodám. Je to moje důchodové spoření, jedno z mnoha. Pokud by nešel na vejsku, chtěla bych tak 5000, hlavně výchovně. Ale on není blbej a vidí, jak to v životě funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 16:39

Pardon, špatná diskuse 8)

• Citovat
  • Upravit
296
31.8.22 21:42

@Zeoli přesně, 5-7 tisíc 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.22 09:00

Syn

Určite by som mu dal platiť toľko, aby sa mu neoplatilo ostať doma. Ak zarába 25 čisteho nech platí 5-6k. Ja som v 18tich odisiel z domu a bolo to to najlepsie rozhodnutie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí