Kontrola od tchýně - úklid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
8.11.19 10:28
@Keyllah píše:
nám se takto občas ztrácí v domě 86letá prabábi a kontroluje jestli zaléváme kytky. Na její obranu nám nic neříká, jen to pak prohodí před tchýní. Já s chlapem se tomu vždy jen zasmějeme, že nám prababi opět vyrazila do terénu na výzvědnou :mrgreen:

My když jdeme pryč na více dní, tak tchýně k nám chodí a vždy se přeřekne kontroluje co kde mam. Možná má i lepší přehled než já. Ale já jí neresim. Jen mě mrzí že se nezajímá o vnoučata vůbec. Místo komandovani by bylo lepší přečíst si knížku s vnoučaty nebo povídat si Jak se mají co se jím líbí. vubec nic o nich neví kouká jen na sebe. Smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
8.11.19 10:35
@lolink píše:
Tak at uklidi on, nez maticka dorazi. :mrgreen:

Pak by řekla chudák synáček koho si to našel?? Nutí ho uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
8.11.19 10:37

Posadit na gauč a hlídat, ať se z něho nezvedne :D Když nemáš zastání u partnera, tak je to ale v háji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.19 10:38

@rena621 asi tak nejak… Ale ja mam snaset vse.. ze skoro nespim uz kolik mesicu a stejne funguju..ale stejne je to porad malo… Pritom doma je denne navareno, o deti postarano, nakoupeno.. skolka, krouzky..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.19 10:39

@leylen on i jeho segra jsou v tomhle zvlastni..maji pocit ze musi byt matce neustale za neco vdecni…porad ji maji za zadkem…

• Citovat
  • Upravit
1671
8.11.19 10:46
@Anonymní píše:
@rena621 asi tak nejak… Ale ja mam snaset vse.. ze skoro nespim uz kolik mesicu a stejne funguju..ale stejne je to porad malo… Pritom doma je denne navareno, o deti postarano, nakoupeno.. skolka, krouzky..

My jsme blbky necháme si to líbit. Chceme vše mít hotové a na sebe nekoukame. Já nespala celu noc už 14mesicu. Fungujem bez pomocí a chlapa mám pořád v práci ale naučila jsem se jeho mámu ignorovat a díky tomu jsem šťastná a i když děti zlobí neměnila bych to. Jsme zdravý a dokážeme fungovat. Musíš se taky naučit ji ignorovat jinak budeš nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
8.11.19 10:46
@ka2ka píše:
A ty děti jsou čí? jestli přítele tak je pošli na procházku a máš klid na úklid

To vážně? Na takovou řeč se přece říká :,, Mně to stačí. Jestli tobě a mamince ne, je to váš boj. Můžete to klidně udělat po svém." A hezky s úsměvem usednout ke kafi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.19 10:49

@inkakřivák mi to prijde tak strasne povrchni.. koukat jestli je nekde nahore u stropu prach.. to ze je tady milion jinych veci udelanych.. ze vse zastanu sama.. to nikdo nevidi..

• Citovat
  • Upravit
7228
8.11.19 10:50
@Anonymní píše:
Holky, jdu se vypovidat..mozna i pro radu jak se zachovat.. pozvala se k nam chlapova matka na navstevu.. dobre.. tak jsem utrela prach, vyluxovala, vytrela, umyla wc, koupelnu, nadobi..proste poradek..jeste jsem upekla.. pak jsem na chvili odesla kdyz u nas byla..a kdyz jsem se vratila, ona uz pryc..a chlap.. ze si ona vsimla ze je nahore na listach v koupelne prach, neni umyty radiator a sporak ze by sel taky lip umyt! Citila jsem se jak naprosta krava a smucka.. jen dodatek..mam dve deti, domacnost a veskera starost je na me..nikdo mi nepohlida, nepomaha. Detailni uklidy delam jednou za cas, ale poradek se snazim udrzovat porad..bydlime u ni v byte a vyznelo to tak, ze mam byt rada, ze mame kde byt a sklapnout a mit uctu, kdyz ona rekne ze se ji nelibi, jak je uklizeno! Hrozne me to ponizilo. S chlapem jsme se pohadali, protoze jako vzdy stal za ni. Ze on na nic nehrabne, je vec druha.

Dala bych mu prachovku do ruky, hadr a že si to může uklidit 😁

Uf to je kr.ava. a on d. ebil, ze ti to musí hned říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.19 10:50

@rena621 ja bych ji asi i taky ignorovala…jenze kdyz pak slysim to rypani.. too ze vlastne diky ni mame kde bydlet a za pakatel… ze mi tu nic nerika pane.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.19 10:51

@welovefashion rekla jsem at jde a uklidi si to..v klidu si sedl k pc a nezajem… Ja tu pak jak krava do noci surovala

• Citovat
  • Upravit
8437
8.11.19 10:52
@Anonymní píše:
@inkakřivák mi to prijde tak strasne povrchni.. koukat jestli je nekde nahore u stropu prach.. to ze je tady milion jinych veci udelanych.. ze vse zastanu sama.. to nikdo nevidi..

Je to neuvěřitelně neslušné, Ty u tchýně taky kontroluješ a komentuješ?
Hele, jsi dospělá osoba, nikdo Tě nemá, co hodnotit. to opravdu není normální chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
8.11.19 10:53

Hele, toto si musíš srovnat ty v sobě, naučit se být se sebou spokojená a na ty kecy okolo kašlat. Nic jinýho ti nezbyde, protože ji ani chlapa nepředěláš.
U nás je to obráceně - držkuje manžel a jeho mamka ho sjede, ať mi dá pokoj :D Ale už taky polevil, protože s dětma tráví čas a udělá s nima desetinu toho, co já. Ale vidí to a vnímá to. Ale už teď jsem si jistá tím, že to bude boj celý život a řeším si to sama v sobě. Nejvíc mě mrzí, když lítám celý den, opravdu valím a on se zastaví nad nějakou totálně schovanou špínou, které by si málokdo všiml - takový to, co člověk řeší třeba jednou za půl roku/rok, když odtahuje nábytek a tak.
Jen dodám, že toto se děje třeba jednou za půl roku a jinak jsme v manželství spokojená ;)

Příspěvek upraven 08.11.19 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.19 10:53

@brisco ne..by me to ani nenapadlo.. jenze ona si mysli ze je zo v poradku, kdyz je vlastnik..

• Citovat
  • Upravit
3581
8.11.19 10:56

Já bych jí dala do ruky hadr a požádala ji, ať to předělá :mrgreen: moje babička mi takhle jednou ostentativně vykládala, jak by to prádlo poskládala líp (nevešlo se mi všechno na šňůru), tak jsem jí s klidem dala džber a řekla jí, že budu moc ráda. A byla jsem :palec: tady by se dalo říct třeba „jé, škoda, že to rovnou neuklidila správně, ona to stejně umí nejlíp“ (bez ironie!!! :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová