Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KimL píše:
Ono to chce trochu empatie. Já když lezu do obchodu a mám nějaké věci nakoupené z minula/tašky, tak je nechávám u ostrahy nebo jdu za hlavní pokladní/informace a tam nahlásím, že mám nákup z minula. A poté když jdu s novým nákupem, tak jdu k té pokladní, které jsem to hlásila/která je nejblíž ostraze. NIKDY nebyl problém. Kdyby mi hodná vyklepaná brigádnice řekla „co to tam máte?“ tak jí ukážu účtenku z minulého nákupu, a řeknu, že je to prostě nákup z minula. Toto se mi stalo jednou, taky nebyl problém. Nahlédnout do tašky nedávám. Do kabelky už vůbec.
Když pípám v rámu, tak to ignoruji, ty rámy o ničem nevypovídají, často hlásí planné poplachy. Proto se kolikrát za vámi ostraha ani nežene - vědí, že je pípání rámu neopravňuje vás zastavit a prohledávat.
Ale je mi líto prodavaček, které musí kontrolovat plato vajíček kvůli kindervajíčkám. Je to fakt smutný, že lidi toto dělají. Víc než nouze mi kolikrát přijde, že je to hamoun. A ještě pak machrovat, jak jsem okrad sámošku
Jen že tady se nejednalo o plné tašky s nákupem, ale prázdné tašky, do kterých měl přijít ten jejich nákup. O plných taškách z jiného obchodu bych tu diskuzi nezakládala.
@Liz píše:
Jen že tady se nejednalo o plné tašky s nákupem, ale prázdné tašky, do kterých měl přijít ten jejich nákup. O plných taškách z jiného obchodu bych tu diskuzi nezakládala.
No, myslím, že tedy jsi dostala odpověď od více uživatelek, než jenom ode mne. Tzn. pokladní musí požádat o zvednutí všeho co je ve vozíku z důvodu toho, že se bohužel najde dost lidí, kteří se více či méně úspěšně snaží krást a vymýšlejí si k tomu různé pasti. Navíc pokladní jsou postihováni za to, když nevyžadují po zákaznících vyprázdnit vozík, či alespoň vše v něm zvednout, aby bylo vidět, že tam nic nezaplaceného neprojde.
@nonina jj, v pohodě, s tím až zas takovej problém nemám, i když je to trochu opruz. Mě dostala tim, že chtěla vidět obsah těch prázdných tašek a když jsem jí neukázala obsah mý kabely, tak se tvářila jak kakabus. Myslim, že si spletla práci prodavačky s detektivem ![]()
@Liz píše:
@nonina jj, v pohodě, s tím až zas takovej problém nemám, i když je to trochu opruz. Mě dostala tim, že chtěla vidět obsah těch prázdných tašek a když jsem jí neukázala obsah mý kabely, tak se tvářila jak kakabus. Myslim, že si spletla práci prodavačky s detektivem
no, jen pořád nevíš k čemu je vedení nutí, ono oficiálně ti určitě řeknou že toto nesmí a nedělají, ale k čemu je nutí vedení prodejny, aby snížily krádeže a měli větší odměny, to nevíš. A je dost možné, že ty pokladní za to něco strhnou z pohyblivé složky mzdy. Prostě bych kabelku nikdy do košíku nedala, přijde mi to i nebezpečné co se týče kapesních krádeží, otocis se a nemáš peněženku.
Právo na to nemá, to bezesporu, ale nebudu dělat nic, co by zavdavalo příčinu aby mě kontrolovali a nebudu je já prudit.
@KimL Jednou mi v jednotě kontrolovali komplet celou tašku kus po kusu
Naštěstí na tom byly nalepené cenové štítky, protože jsem to měla z malé sámošky a do marketu jsem šla jen pro něco, co jsem tam nesehnala. Tohle mě teda jen utvrdilo v tom, že je nebudu podporovat. Jinak teda třeba v Bille u nás nejsou ani informace, ani ostraha a pokladny jsou jinými dveřmi než obchod, takže tam bych musela projít celý krám než bych „nahlásila“ svůj nákup.
@medunka23 píše:
no, jen pořád nevíš k čemu je vedení nutí, ono oficiálně ti určitě řeknou že toto nesmí a nedělají, ale k čemu je nutí vedení prodejny, aby snížily krádeže a měli větší odměny, to nevíš. A je dost možné, že ty pokladní za to něco strhnou z pohyblivé složky mzdy. Prostě bych kabelku nikdy do košíku nedala, přijde mi to i nebezpečné co se týče kapesních krádeží, otocis se a nemáš peněženku.
Právo na to nemá, to bezesporu, ale nebudu dělat nic, co by zavdavalo příčinu aby mě kontrolovali a nebudu je já prudit.
Ale mě je přece jedno k čemu je kdo nutí. Jasně, že vim, že to asi neni z její hlavy, ale nezajímá mě to. Netušila jsem, že když si pověsim kabelku na vozík, tak tim v některých krámech někoho prudim. Nechodim tam a chodit dál nebudu
Budu dál chodit do mých dvou jiných supermarketů, kde kdybych si dala kabelku třeba na hlavu, tak jim to určitě vadit nebude ![]()
@Liz píše:
Ale mě je přece jedno k čemu je kdo nutí. Jasně, že vim, že to asi neni z její hlavy, ale nezajímá mě to. Netušila jsem, že když si pověsim kabelku na vozík, tak tim v některých krámech někoho prudim. Nechodim tam a chodit dál nebuduBudu dál chodit do mých dvou jiných supermarketů, kde kdybych si dala kabelku třeba na hlavu, tak jim to určitě vadit nebude
a ve kterém krámě byla ta buzerace s pověšenou taškou? To by mi mohli akorát políbit zadel.
@Burj Chalifa píše:
a ve kterém krámě byla ta buzerace s pověšenou taškou? To by mi mohli akorát políbit zadel.
@Reflex píše:
@KimL Jednou mi v jednotě kontrolovali komplet celou tašku kus po kusuNaštěstí na tom byly nalepené cenové štítky, protože jsem to měla z malé sámošky a do marketu jsem šla jen pro něco, co jsem tam nesehnala. Tohle mě teda jen utvrdilo v tom, že je nebudu podporovat. Jinak teda třeba v Bille u nás nejsou ani informace, ani ostraha a pokladny jsou jinými dveřmi než obchod, takže tam bych musela projít celý krám než bych „nahlásila“ svůj nákup.
A tys jim tu tašku ukázala???
My jsme šli jednou do hypermarketu, skupina lidí, jeli jsme na výlet, batohy narvané chlastem, jídlem (domácím - řízky atd.) a šli jsme pro jednu konkrétní věc, kterou neměli. U pokladen nás nechtěli pustit dál, dokud neukážeme tašku. Co jsme udělali? Prostě jsme odešli.
Tak s vajickama jste me dostali, chodim nakupovat s dvema malyma detma a fakt jsem myslela, ze se diva, jestli neni nejake rozbite
, ale vsimla jsem si, ze kontroluji i zubni pasty, jestli si tam nekdo nedal drazsi a ty kontrolni nakupy jsou plne takovych speku, co normalne clovek nevymysli
@bylinka píše:
Tak s vajickama jste me dostali, chodim nakupovat s dvema malyma detma a fakt jsem myslela, ze se diva, jestli neni nejake rozbite, ale vsimla jsem si, ze kontroluji i zubni pasty, jestli si tam nekdo nedal drazsi a ty kontrolni nakupy jsou plne takovych speku, co normalne clovek nevymysli
Oni fakt musí no, přijde mi nespravedlivé se na ně povyšovat a nadávat jim(tím nemyslím tebe osobně, ale jiné příspěvky zde).Jedna známá mi vyprávěla jak chytla zloděje co chtěl propašovat salám nacpaný v rychlovarce, přelepené slevové štítky nalepené na neslevněné jogurty a pod, propašované sladkosti nastrkané v obalené kytce v květináči, zloději jsou holt vynalézaví a ti poctiví a pokladní na to doplácejí.
Ja nemuzu na chovani pokladnich pri svem kazdotydennim velkem nakupu nic rict, nikdo me k zadne kontrole nikdy nevyzval, prazdne tasky, do kterych pak nakup ukladam, si po vylozeni zbozi na pas vemu do ruky, spis se na me divaji soustrastne, plnim tasky, platim, hlidam deti…:-)
ale ted jsem mela zas usmevnou zkusenost s kolegy nakupujicimi. Uz jsem si vzala nakupni vozik, ale pred marketem je prodejna s oblecenim, takze kosik jsem odstavila na chvilku u vchodu a zaskocila koupit rukavice, maji je u pokladny, cela akce mohla trvat tri minuty. No s kosikem mi nekdo odjel. Nastesti pouze s petikackou, tedy usmevne, ze to nekomu stoji za to ![]()
@Liz píše:
Nevíte co si ze zákona můžou dovolit poklaní kontrolovat? Dnes mi v supermarketu paní prodavačka nakázala z košíku vyndat naskládané otevřené nákupní tašky, což má asi nárok? Pak je chtěla vidět uvnitř a nakonec mi řekla ať zvednou mou tašku (větší kabelka), dovnitř jsem jí nahlídnout nedovolila, neprotestovala, ale začla být hodně nepříjemná. Nevíte co pokladní můžou a co už ne? Je to supermarket, kam moc nechodím, tak nevim, jestli to mají tak běžně. Tam, kam chodím se mi to ještě nestalo.
Ty prodavačky mají povinnost zkontrolovat vozík, jestli pod něčím nemáš nějaké zboží. Ona sama za to nemůže. je jí to nepochybně nepříjemné stejně jako tobě. Dokonce musí otevírat krabičky se zubní pastou, prolistovat sešity…Chodí jim kontroly kdy se fiktivně snaží něco ukrást a ona to musí zachytit. Jinak bude mít postih. Nemají to jednoduché a ta práce není žádný med. Běž si to zkusit. Já jim sama tašku bez říkání zvednu a protřepu, že je prázdná. Pro mě je to maličkost, pokladní je ráda a ještě mi poděkuje. Já bych s ní neměnila a jsem ráda, že jí můžu tu její práci ulehčit
. Kdybychom byli k sobě ohleduplní, bylo by opravdu líp.
@Proto02 netušim jestli mají takovou povinnost jen v některých obchodech, nebo prostě v některých si to umí zkouknout tak, že neprudí. Každopádně jsem ráda, že mám na výběr a tím pádem můžu chodit tam, kde to není nepříjemné ani mě, ani prodavačce ![]()