Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liz fakt nevím, ale v lidlu se mi tohle nestalo, vím, že než to tam predelali, s košíkem musel člověk najet do určité pozice a vím, že dávali i první namarkovanou věc do košíku(což teda se mi už stalo v pár marketech).
Ale v lidlu na druhém konci města už je to o něčem jiném, tam je to hnus, jak chování prodavacek, tak celkově hnusnej krám a stejný řetězec. No všude to je o lidech, jak nakupujících, tak prodavacich.
To je samozřejmě v pořádku, že pokladní kontrolují zboží, které zrovna nakupujete. Teda… v pořádku to není, je to smutný, že to musí dělat, protože lidi jsou vyčůraný až hrůza. Fakt jako, to už ať si radši ten zloděj strčí to kindrvajco do kapsy než takovéto maskování, aby jako ušetřil. Fakt to nechápu, proč to ty lidi dělají.
Jinak se musím zastat Lidlu, s tím mám jen dobré zkušenosti. I potěší vidět, když vedoucí prodejny je milá k ostatním pokladním, které třeba zaučuje. Chodím tam pravidelně, protože ten přístup je tam opravdu hezký. I ostraha je milá. Špatné zkušenosti mám s Albertem, tam jsou všichni otrávení a naštvaní, prodejna špinavá. Ale přijde mi to jako záležitost posledních tak 5-10 let. ![]()
Já jen ještě jednou zdůrazním, že my co se ohrazujeme nemáme problém s nadzvedáváním věcí, nebo kontrolováním krabiček. Průšvih je v tom, když nám někdo chce nahlížet do kabelky. Což mi přišlo jako hlavní bod zakladatelčina postu. Fakt mi nepřijde v pohodě, aby se prodavačka kabonila, když jí zakladatelka nechtěla ukázat obsah kabelky.
V dnešní době kamer a všech možných pípáků by takový požadavek neměl být automatický. Obchody mají na zloděje pák dost. A celkově si myslím, že problém je právě v systému házení viny za neodhalení krádeží na prodavačky. Když to tak blbě řeknu, je to riziko podnikání. To by měly obchody řešit jinak. Ne dělat z prodavaček sekuriťáky a Sherlocky Holmese v jenom.
Já se nepovyšuju nad prodavačky, jen si nechci nechat líbit něco, na co prostě ta strana nemá nárok a mě to obtěžuje. A právě aby prodavačky nemusely dělat tyhle nepříjemné peripetie, je potřeba si nenechat líbit všechno.
Právě to sklonění hlavy a lítost nad chuděrkami Maruškami hraje do karet managementu velkých obchodních řetězců, které si dovolují víc a víc. Mají je jako takovou první obrannou linii.
Fakt to není o povyšování, jen o vytyčení mezí. Tašky nadzvednu, ukážu, předchozí nákup nechám na recepci. Kabelku neotevřu, do toho opravdu nikomu nic není.
Stejně jako já jako učitelka nemůžu (a ani nechci) zabavit studentovi v hodině mobil, protože tím vyrušuje. To by byl páni rachot od rodičů.
@Majka13 zakladatelka psala o kabele - ne o kabelce, pouze to tu pak už neupřesnila. Pořád píše o tom, že po ní chtěli, aby zvedla z vozíku prázdné tašky, kabelu, kterou měla nachystanou na sbalení nákupu. A to je to co tu nikdo nerozporuje, že se mělo opravdu zvednout a bez řečí, tak to prostě má být.
Edit:Tak jsem si to ještě jednou přečetla, psala o větší kabecle, ale také psala o tom, že po ní nechtěla ukázat co je uvnitř - pouze nadzvednout. A to, že zakladatelka si pak vydedukovala, že paní prodavačka na ní byla nepříjemná z důvodu, že ji nenechala nahlédnout, to je fakt dedukce, protože nepsala nic o tom, že by to po ní vbec chtěla. Je potřeba popisovat situaci přesně a pak ale také napsat, co je jenom pocit.
Tak pokud s tim mate problém, viděla bych řešení napsat na vedení prodejny, že napříště budete chodit jinam, protože po Vás požadují ukazování obsahu kabelky. Pokud uznají za vhodné, tak pozmění instrukce, pokud ne a vyplatí se jim v tom pokračovat, tak se neda nic dělat.
@KimL jj, Albert je katastrofa. Ten jsem vzdala už tak před deseti lety
@Reflex to bych udělala jen v případě, že by mi na nich záleželo, že by to byla jinak moje opravdu oblíbená prodejna. Tím, že mi jsou jedno se opravdu nebudu obtěžovat jim dávat nějakou zpětnou vazbu. Prostě tam už nepůjdu a tím je to pro mě vyřízený. Tady jsem založila diskusní téma pro zajímavost jak to vidí ostatní.
Jinak pro info - na prodavačku jsem nijak nepříjemná nebyla. Něco málo jsem jí řekla, ale pochopila z toho, že to neni ani tak na ní. Pak jsme si popřály hezký den a ona přehodila pozornost na košík zákaznice za mnou ![]()
Kontrolovat tašky s nákupem mohou pouze ve chvíli, když projdeš těmi brankami a začneš pípat. To jim ukážeš účet a oni mohou nahlédnout do těch tašek, ale jen s tvou asistencí. Do kabelky ti nesmí sáhnout vůbec.. To může pouze policie, a to pokud má podezření. ![]()
@Dipit píše:
Kontrolovat tašky s nákupem mohou pouze ve chvíli, když projdeš těmi brankami a začneš pípat. To jim ukážeš účet a oni mohou nahlédnout do těch tašek, ale jen s tvou asistencí. Do kabelky ti nesmí sáhnout vůbec.. To může pouze policie, a to pokud má podezření.
Toto není pravda. Nemohou nahlížet do tašek, pokud vás přímo nevidí si tam něco strkat. Ani policie nesmí!!! Pípání rámu je irelevantní. Prosím, přečtěte si, co jsem psala o pár stránek dříve, jak to je (z právního hlediska).