Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše:
To už ale slovíčkaříšTak doufám že to dítě budou vnímat jako společné a nebudou se dohadovat
To by bylo asi idealni. Ale prece pokud si partnerovi musis o penize rikat a on ti je „dava“ a komentuje, jestli utracis podle jeho gusta, zatimco ty do jeho utraceni mluvit nemuzes, tak je to tezce v nerovnovaze.
@Kubula.K píše:
To by bylo asi idealni. Ale prece pokud si partnerovi musis o penize rikat a on ti je „dava“ a komentuje, jestli utracis podle jeho gusta, zatimco ty do jeho utraceni mluvit nemuzes, tak je to tezce v nerovnovaze.
Tak jasně, proto je lepší, asponˇteda pro mě, když máme všechno naše, a ne tvoje a moje. O to mi šlo, jak tvrdí, že mu nic do jejích peněz není. Až budou mít mimčo, tak ona půjde s penězma ještě dolů, ale náklady půjdou nahoru. Je v pořádku, že většinu bude financovat on, jinak to ani nejde, vlastně jde, je tady na tohle téma x diskusí, že je ženská na rodičáku, jak chudá příbuzná. To zakladatelka není, její chlap nemá asi problém vše zaplatit, jen mu vadí že utrácí za blbosti a tak to asi i bude.
@arinecka píše:
To zakladatelka není, její chlap nemá asi problém vše zaplatit, jen mu vadí že utrácí za blbosti a tak to asi i bude.
za me taky lepsi spolecny, ale kdo jsem ja, abych jim to lajnovala.
Tak znova: co jsou ty blbosti? Konkretne, prosim.
@Kubula.K píše:
za me taky lepsi spolecny, ale kdo jsem ja, abych jim to lajnovala.Tak znova: co jsou ty blbosti? Konkretne, prosim.
To se musíš zeptat zakladatelky, já s ní nežiju
Ona se ale pro jistotu zdejchla a nereaguje. Ale jako zajímal by mě pohled toho chlapa, myslím že by jsme se ještě dost divili.
@Kubula.K píše:
za me taky lepsi spolecny, ale kdo jsem ja, abych jim to lajnovala.Tak znova: co jsou ty blbosti? Konkretne, prosim.
tobě se to téma nějak dostalo pod kůži.. že by sebereflexe?
Zakladatelka psala, že si ráda koupí něco na sebe, zajde na kafíčko a tak.. Nějak se nemůžu ubránit pocitu, že to znamená, že jde někde do nákupního centra(takového s těmi kavárničkami v pasáži, jak tam sedí jenom super cool moderní lidé), popíjí kafíčko, baští předražené zákusky a do toho tu a tam koupí nějaký ten hadřík a domů odchází o pár tisíc lehčí. No a když tohle aplikuje třikrát čtyřikrát do měsíce, tak se asi není moc čemu divit, že si jeden myslí, že to jsou tak trochu zbytečnosti v době, kdy je třeba si trochu utáhnout opasky
To vubec, ja jsem zivitelka rodiny a navic pomerne skrt.
Ale krom ty prepaleny drogerky jsem tam nic zasadniho nevycetla. Pokud vy jo, tak co?
@Michal1986 píše:
jde někde do nákupního centra(takového s těmi kavárničkami v pasáži, jak tam sedí jenom super cool moderní lidé), popíjí kafíčko, baští předražené zákusky a do toho tu a tam koupí nějaký ten hadřík a domů odchází o pár tisíc lehčí.
Tohle je teda cista dojmologie ![]()
A jaks prisel na utahovani opasku? Ja mela za to, ze partnerovi zbyvaj po zaplaceni vsech nutnych vydaju nejaky desetitisice.
@Kubula.K píše:
Tohle je teda cista dojmologieA jaks prisel na utahovani opasku? Ja mela za to, ze partnerovi zbyvaj po zaplaceni vsech nutnych vydaju nejaky desetitisice.
S omezením jednoho příjmu většina lidí trochu ubere v utrácení peněz. Ať už šetří na cokoliv, neznamená to, že teď utratíme všechny peníze, jen abychom si udrželi stále stejný životní standard. Možná, kdyby i chlap utrácel za kafíčka/za hospodu/za blbosti dle libosti, tak by mu určitě nezbylo dvacet tisíc. Ovšem my do toho nevidíme. Možná je chlap šílený škrt, co si pro korunu nechá koleno vrtat. Ale rvát se za jednu či druhou stranu, když u toho nejsme, to je taky trochu blbost. ![]()
Zatim vime jen to, ze jemu zbyva cca 15 tis a ma kecy, kdyz utrati par stovek s kamoskama. Je to ok?
My nevíme o chlapovi nic.
Jestli mu zbývá 15 tis měsičně které ukládá a sám si toho moc nekupuju, protože se připravuje na budoucnost, tak se mu ani není co divit, že se mu nelíbí třeba pelech pro psa. Pes u našich spí na staré matraci a taky žije. Má tam rozhodně víc místa jak v nějakém koupeném pelechu.
Naopak, pokud každý víkend chodí do hospody, nebo se věnuje nějakým svým koníčkům co stojí peníze a manželku peskuje že utrácí, tak to OK není.
Zase je tu problém, že tu je zveřejněn jen pohled jedné strany.
@Anonymní píše:
@veria Oba máme přístup na svoje ucty.
A co si vycetla ty z jeho účtu?? Za co utrácí, kolik mu zbývá? Já myslím, ze tohle řešení pro vás není ideální. Když nechcete společný účet (což naprosto chápu), proč si nezridite něco na ten způsob, ale s tím, ze na nej každý budete posílat určitou částku? Nejlépe danou v %… a se zbytkem si nakladejte podle uvážení (spoření, blbosti, dovolená). Mám pocit, ze partner ti sice velkoryse nabídl mateřskou pro sebe, ale podle toho co píšeš, ji nejenže pro sebe nemáš, ale ještě ti i kecáš do toho, za co ji utratíš. Takže buď je škrt a jeho “velkorysost” je jen na oko, nebo ty utracis opravdu za hovadiny a jemu to vadí… ![]()
Holky, neprijde vam, ze tyhle diskuze zaklada porad a ta sama uzivatelka. Diskuze o neschopnosti si zavolat kominika a koupit primotop, pak kdo se postara o pejsky ve dvou dnech, co bude v porodnici a ted tahle.Ten styl psani, neustale jak ona je ta chudinka a pritel de*il, porad to samy dokola. Podle me to je ta sama uzivatelka a premyslim, ze oslovim admina, protoze tady si z nas dela evidentne nekdo blazny. Podle vseho je uzivatelka nemakacenko, pritel ma vsech 5 pohromade a vi, co vedle sebe ma, tak drzi kasu a asi jako jediny ma rozum.
@misutka0 já ty ostatní diskuze nečetla, ale možné to samozřejmě je
nebylo by to poprvé…
@neila https://www.emimino.cz/…i-mi-370391/ tohle je ta dalsi
A tu s kominikem nemuzu najit