Kornelije - šetření 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1075
1.1.20 22:23

@kornelije Ahoj mohu ti doporučit knihu k tomu jak jsi napsala celý den nikoho nekritizovat, jsou dva díly jmenuje se svět bez stížností a druhý výtisk si teď nevzpomenu, kniha ti pomůže v tom být lepší :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
1.1.20 22:37
@Nykotynka píše:
@kornelije Ahoj mohu ti doporučit knihu k tomu jak jsi napsala celý den nikoho nekritizovat, jsou dva díly jmenuje se svět bez stížností a druhý výtisk si teď nevzpomenu, kniha ti pomůže v tom být lepší :hug:.

Jee, děkuji, kouknu do knihkupectví ;)
Přijde mi, že i lidé kolem si stále na něco stěžují, kritizují, pomlouvají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
1.1.20 22:47

@kornelije Právě a člověk by neřek je to nakažlivé co jsem ty knihy přečetla a čtu je pořád dokola beru lidí a okolí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
1.1.20 23:02

@kornelije ta druhá kniha se jmenuje vztahy bez stížností :mrgreen: nedalo mi to a vylezla jsem z postele se podívat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
1.1.20 23:06
@Nykotynka píše:
@kornelije ta druhá kniha se jmenuje vztahy bez stížností :mrgreen: nedalo mi to a vylezla jsem z postele se podívat :mrgreen:

Děkuji :kytka:.. právě se dívám na film teorie tygra :mrgreen:.. také film k zamyšlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
2.1.20 06:08

Tak ono stáhnout výdaje na jídlo by šlo v nouzi hodně. Kdyby člověk nasadil jídelníček ala dělnická třída za první republiky, tak dost ušetří. Podle mě je ale nějaká hranice, kdy už to šetření jde na úkor vnitřní spokojenosti a stava se z toho vlastně řehole a stres. Já třeba teď zkonstatovala, že jsme na Vánoce a Nový rok vydali „zbytečnou“ částku za džusy, limonády apod.,ale tak nějak to pro mě k těm Vanocum patří stejně jako třeba vánočka a s klidem řeknu, že by mě vnitřně otrávilo kdybych nemohla koupit v rámci šetření dceři rychlé špunty a sobě colu. Jinak to rozhodně nejsou věci, co bych kupovala běžně po litrech a pili bychom to od rána do večera. Podle mě to prostě nesmí jít za hranici vnitřní spokojenosti, aby člověk třeba v rámci vyřizování a běhání po městě kupoval dva suché rohlíky, protože obložená houska z pekárny je přece dráha apod. To je pro mě až případ, kdy člověk ty peníze opravdu nemá.
Já šetřím v první řadě tak, že se snažím nic nevyhodit. Akce hlídám u dražších položek jako kafe. Korunová sleva na mouku mě nespasi a nebudu jich kvůli tomu kupovat deset, aby mi je ještě sežrali moli nebo broučci. Hlavně průběžně střídám levnější jídla s dražšími, čímž se ty výdaje tak nějak zprůměrují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
2.1.20 06:13

Jinak mam vždy návaly kdy jsem otrávená, že už nevím co vařit, protože v poslední době vařím pořád to samé. Na druhou stranu je fajn mít zajetých pár levných tutovek, které jsou v rámci rodiny populární a člověk ví, že se ochotně sní a nasadí je, když chce trošku utáhnout rozpočet. U mě je to třeba mrkvovo-celerova pomazánka, u manžela trarohova s česnekem, jako teplé jídlo mi takhle fungují už roky třeba zapečené těstoviny se špenátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
2.1.20 07:08

Tak já chci také utáhnout rozpočet za jidlo, prostě chci nakupovat tak, abych nic nevyhodila. Nechci utrácet za věci, které nepotřebuji a jen se mi líbí. Dříve jsem z nudy šla do obchodu a koupila si něco na sebe, protože se mi to líbilo a bylo to ve slevě, to už dělat nechci, prostě to co nebude napsané na papírku, to nekoupím, to se týká i drogerie. Ještě chci mene jezdit autem a více chodit pesky. Kornelije na tvém jídelníčku mě překvapilo, že máte bramborový salát ještě na Nový rok, to my už jsme po vánocích br. salatu přejedení to znovu na Silvestra připravujes salát?

Příspěvek upraven 02.01.20 v 07:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
2.1.20 07:10

Ještě jedna rada, já když nevím co vařit podívám s na internet na jídelníček nějaké mateřské školy nebo základní školy, většinou vaří podle ročního období a tak lze podle nich uvařit i lacino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
2.1.20 07:12

V plánu mám v nejbližších dnech uvařit zapečené testoviny, neb mi zbylo kus uzeného masa co bylo i k čočce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
2.1.20 07:35

@Filanda jak prosím děláš ty těstoviny se špenátem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
2.1.20 08:15
@kornelije píše:
Já nemám ráda nakupování, ale baví mě šetřit, je to styl života.. ;)

Bože můj a ty cicoviny, cos davala do jinych diskuzí, ty na kupovala jiná Kornela? O ty obihacky obchodů kvuli akcím slevám vyprodejum, to byla taky jiná? A ta, co slibivala jidelaky a výdaje v roce 2017, 2018 a 2019 taky? Neměla by ses hlavně léčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
2.1.20 09:03
@Filanda píše:
Tak ono stáhnout výdaje na jídlo by šlo v nouzi hodně. Kdyby člověk nasadil jídelníček ala dělnická třída za první republiky, tak dost ušetří. Podle mě je ale nějaká hranice, kdy už to šetření jde na úkor vnitřní spokojenosti a stava se z toho vlastně řehole a stres. Já třeba teď zkonstatovala, že jsme na Vánoce a Nový rok vydali „zbytečnou“ částku za džusy, limonády apod.,ale tak nějak to pro mě k těm Vanocum patří stejně jako třeba vánočka a s klidem řeknu, že by mě vnitřně otrávilo kdybych nemohla koupit v rámci šetření dceři rychlé špunty a sobě colu. Jinak to rozhodně nejsou věci, co bych kupovala běžně po litrech a pili bychom to od rána do večera. Podle mě to prostě nesmí jít za hranici vnitřní spokojenosti, aby člověk třeba v rámci vyřizování a běhání po městě kupoval dva suché rohlíky, protože obložená houska z pekárny je přece dráha apod. To je pro mě až případ, kdy člověk ty peníze opravdu nemá.
Já šetřím v první řadě tak, že se snažím nic nevyhodit. Akce hlídám u dražších položek jako kafe. Korunová sleva na mouku mě nespasi a nebudu jich kvůli tomu kupovat deset, aby mi je ještě sežrali moli nebo broučci. Hlavně průběžně střídám levnější jídla s dražšími, čímž se ty výdaje tak nějak zprůměrují.

Jsi mi připomněla, kupovala jsem holkám na Štědrý den také dětské šampaňské, ledové království, bylo nechutné, příchuť hroznové víno, skoro půlku jsem vylila nikdo nechtěl už pít :roll:, na silvestra dcera v obchodě že chce zase nějaké šampaňské ale to už jsem odmítla koupit, dostáli džus s minerálkou.. :D já jsem zjistila že nakupují hlavně podle akcí, zrovna přes svátky jsem se bavila s kamarádkou a přišla řeč na šťávu a že u nich kupují jenom jablečnou a když není v akcí stojí v globusu 55,– Kč 8o.. vypijí tak 4 flašky za měsíc.. to bych třeba já určitě nekoupila.. já koupím jedině v akci hello když je do 30,– Kč jinak jupí ve skle za 25,– Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13192
2.1.20 09:05

@kornelije ty už víš, co budeš vařit 1.2.?! :lol: Je mi jasné, že myslíš 2.1. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
2.1.20 09:07
@kornelije píše:
Jsi mi připomněla, kupovala jsem holkám na Štědrý den také dětské šampaňské, ledové království, bylo nechutné, příchuť hroznové víno, skoro půlku jsem vylila nikdo nechtěl už pít :roll:, na silvestra dcera v obchodě že chce zase nějaké šampaňské ale to už jsem odmítla koupit, dostáli džus s minerálkou.. :D já jsem zjistila že nakupují hlavně podle akcí, zrovna přes svátky jsem se bavila s kamarádkou a přišla řeč na šťávu a že u nich kupují jenom jablečnou a když není v akcí stojí v globusu 55,– Kč 8o.. vypijí tak 4 flašky za měsíc.. to bych třeba já určitě nekoupila.. já koupím jedině v akci hello když je do 30,– Kč jinak jupí ve skle za 25,– Kč

Já jsem stavy zrušila úplně… Protože spotřeba stále rostla… Nevydržela jedna láhev ani na týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat