Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kacka2 píše:
@matkabagristy právě že jsem se dívala, mám tam napsáno neklasifikován.
ja klasifikovana byla, treba proto, ze se znamky psaly na vyssi stupen skol
a obávám se toho, ze behem par mesicu se nacas nezmenil zakon-metodicky pokyn pro klasifikaci. Hezka urban legenda
Edit-omluva 1. pololeti OV(1990) neklasifikovan, druhe uz jo. Dejak oboje klasifikovan
@Kacka2 píše:
@matkabagristy dávám fotku, abys mi věřila
cucim na drat, diky
Ja mam z te doby vysvedceni z gymplu
@matkabagristy není zač. Já samozřejmě nevím na základě čeho to tak bylo. Ale fakt je, že v osmičce se zrovna v dějáku asi braly i naše dějiny po II. sv. válce. A to bylo období se kterým si asi hned nevěděli rady, jak podat správně.
Není tady nějaká učitelka prvnáčků? Potřebovala bych vědět jestli písanka č 3 je jen jedna nebo x druhů? Chtěla bych jí objednat
Mám jen v mailu okopírované stránky ale titulní stranu nevím.
@Markéta80
Učitelka sice nejsem, ale vím, že písanek je víc.
Doteď jsme měli jakou? Také okopírované listy?
@Markéta80 Taky mam prvnaka a pisanku si mame vyzvednut u hospodarky skoly. Ale když sem das ukazku stranek, tak myslim, ze ti nekdo tu titulku doplni, nicméně predpokladam ze bude od stejneho nakladatele a ve stejne rade jako ta 2.
@Anonymní píše:
Taky myslím, že děti půjdou až v září…A teda když tu tak čtu, jak se učitelé snaží, tak mě čím dál víc štve, že učitelka dcery na to peče. Zrovna předevčírem zaslala zprávu s vypsanými stránkami, co máme s dětmi udělat do konce března! Podotýkám, že je to šílené množství. O zasílání vypracovaných úkolů zájem nemá, ptala jsem se. V podstatě pohoda, klídek,1× za 14 dní pošle hromadu práce a ještě dodá, že je teď vše na nás a ať se v zájmu dětí pěkně snažíme a přeje pevné nervy
Prosím nechat anonym, děkuji.
já taky posílám čísla stránek a nevyžaduju zasílání zpět - protože rodiče to tak chtějí. Z 20 lidí se mnou komunikuje 6 - a to nemám ve třídě jediné etnikum nebo poruchu a doteď jsem si myslela, že… no to je jedno. Prostě nevím, jestli děti něco dělají. Nevím, nemluví se mnou. Těch 6 pracuje, sem tam mi něco pošlou ke kentrole. A ten zbytek… já svou práci odvedla. Je to i na nich, nemám páku, jak je „donutit“ spolupracovat.
@Brontik ted dopisovala č 2 a učitelka právě psala že č 3 nám nemá jak dát. Ale budu dělat větší objednávku v papírnictví tak mne napadlo vzít i písanky. Ted dopsala tuhle https://www.sevt.cz/…zv-12496205/?…
@Markéta80 To je nakladatelství Nová škola, písanky jsou ještě dvě - trojka a čtverka, tak když tak kup najednou. Ale ve škole by je měli mít, nemůžeš si je vyzvednout přímo tam? Nebo před školou ve schránce, v nějaké krabici?
@neumisa píše:
já taky posílám čísla stránek a nevyžaduju zasílání zpět - protože rodiče to tak chtějí. Z 20 lidí se mnou komunikuje 6 - a to nemám ve třídě jediné etnikum nebo poruchu a doteď jsem si myslela, že… no to je jedno. Prostě nevím, jestli děti něco dělají. Nevím, nemluví se mnou. Těch 6 pracuje, sem tam mi něco pošlou ke kentrole. A ten zbytek… já svou práci odvedla. Je to i na nich, nemám páku, jak je „donutit“ spolupracovat.
No, to je otazka, jestli to tak chteji… Ja kdyz mi přijdou jen cisla stranek, tak nemam sebemenší chut se nejak vic angažovat, blbnout se scanerem a posilat cokoliv zpet. Pokud prijdou predzpracovane materialy, tak je ta chut hned vetsi, neb je videt, ze i druha strana si s tim dala praci. Ovsem napsat, ze zaslanim stranek si svou praci odvedla, celkem vysvetluje tu nulovou odezvu.
Příspěvek upraven 21.03.20 v 09:57
Toto trojka
https://www.sevt.cz/…la-12496305/?…
a čtverka
https://www.sevt.cz/…zv-12496405/?…
Vím to jistě, neboj.
hele, já snahu měla. na dotaz, co by jim vyhovovalo nejvíc, se ozvalo 6 lidí, že chtějí pracovat z učebnic a sešitů, jinak ticho po pěšině. Myslím, že mail typu „viděla, četla“ zas tolik času nezabere. Co mám asi tak dělat? Prosit, aby se mi ozvali? Přidávám k tomu pracovní listy a prezentace, ale opravdu se nebudu doprošovat o to, aby mi občas napsali. Jsou to i jejich děti. Pokud se mnou nechtějí mluvit, mně to zadek nerozpláče. Chápu, že to mají těžké, ale když se neozvou, tak jim pomoct nemůžu.
@neumisa píše:
@j.a.n.i1hele, já snahu měla. na dotaz, co by jim vyhovovalo nejvíc, se ozvalo 6 lidí, že chtějí pracovat z učebnic a sešitů, jinak ticho po pěšině. Myslím, že mail typu „viděla, četla“ zas tolik času nezabere. Co mám asi tak dělat? Prosit, aby se mi ozvali? Přidávám k tomu pracovní listy a prezentace, ale opravdu se nebudu doprošovat o to, aby mi občas napsali. Jsou to i jejich děti. Pokud se mnou nechtějí mluvit, mně to zadek nerozpláče. Chápu, že to mají těžké, ale když se neozvou, tak jim pomoct nemůžu.
Souhlasím. Také jsem naposílala x nabídek z různých zdrojů, motivační dopis, uklidnění a ujištění, že nemusí nic hrotit, na druhou stranu i od svého dítěte vím, že potřebuje mít nějakou motivaci k práci a že nějaké „udělej to, jestli chceš“ na ni nefunguje. Každé dítě to má jinak. Na prosbu o zpětnou vazbu reagovali rodiče tři, ostatní mlčí - tak tiše doufám, že se nevášní na sítích a nepomlouvají mou nečinnost/horlivost/laxnost/náročnost. Hranice mezi tím, kdy se jako učitel vnucuji nebo naopak vnucuji málo je velmi tenká.
Pro prvňáka jsem dostali krom stránek v písance, slabikáři, prvouce i typ na weby, nějaké „domáci procvičovací akce“ typu na procházce najděte a nakreslete jarní kytičky, měřte metrem, něco na tvoření a nějaké pracovní listy.
Instrukce je formulovaná tak, že základ jsou ty učebnice, ten zbytek spíš nadstavba na zabavení dítka a oživení toho učení. Takže osobně jsem dohlédla na kreslení, na tvoření prdím a na metr dojde, až si mi zase přijde stežovat, jak se nudí.
Fotit a posílat zpět nic nemusíme. Nicméně já to pí uč jednou týdně pošlu (zadání budeme dostávat také na týden), ale to dělám hlavně demonstrativně kvůli mláděti. Abych na něj měla klacek, když se mu nechce nebo to chce odfláknout. Jako že paní učitelka stejně tu jeho počmáranou matiku a písmenka v záchvatu padoucnice stejně uvidí.
Co se týče komunikace, tak v týdnu jsem se zmohla jen na to, že jsem zadání obdržela a vypracujeme. Dějte těm rodičům čas se trochu vzpamatovat. Pokud nemají na dítě OČR nebo těch dětí mají víc, tak je to fakt mazec (pracovat, vařit, dělat úkoly a zabavovat děti, sledovat neustále se měnící vývoj). ![]()