Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arturie píše:é
Bokovku ti neprizna zadnej chlap. A pokud jo, tak je zamilovanej a chce to resit. Obecne si myslim, ze hledat dukazy ma smysl az ve chvili, kdy to chci rozseknout. Do te doby je to jen uzirani se, mlaceni prazdne slamy. Chlap (ale muze to byt i obracene) stejne udela z partnerky blbku, milenku varuje, at nezveda manzelcino cislo. Ja bych si nedala ani tu praci si nejaky cislo opisovat, natoz milence volat.
V podstatě říkám to samé
Mi tohle prijde jako obrovsky zasah do soukromi ponizujici pro obe strany. Navic, pokud neni uplny blb, tak ma tel zaheslovany.
@wewa1 píše:
Do mobilu partnerovi zásadně nelezu. Nelezu do mobilu ani dětem a stejně tak ani rodičům. Dokonce ani nezvednu hovor v jejich nepřítomnosti s tím, že bych jim poté předala vzkaz, i když znám volajícího… Prostě mi to přijde jako zásah do soukromí.
Ale každý máme hranice někde jinde. Nemám před partnerem žádné tajnosti, ale jeho mobil, mejl, skype, počítač apod. je pro mě tabu. To stejné očekávám já.
@Žirafa 69 píše:Přesně tak, jsem psala něco dost podobnýho.
By mě zajímalo, co je to za povahy nebo důvody nebo nevím, jak to nazvat, v případě těch, co píšou, že „partner/ovi klidněěěě, mu/mně to nevaaaa, děláme to běžně, nemáme co skrývat“… to já taky ne, ale sakra - přece vše má své meze, a tam patří i tohle.
Naprostý souhlas… Nedávno jsem volala příteli. Odskočil si a telefon nechal na stole. Jeho (služební) telefon zvedl jeho šéf. Ještě měl ze mne srandu. Oba mají stejné jméno a to mě zaskočilo… Telefon jsem položila a on neměl nic jiného na práci, než mi volat zpět. Tohle mi přijde taky blbé. Nedovedu si představit, že by mi můj šéf zvedal můj služební telefon a ještě volal zpět. Příteli to divné nepřijde. Prý byl popitý, ale i tak… Tohle se přece nedělá ani v legraci! To už ty lidi neznají žádné hranice?! ![]()
@wewa1 Tak zrovna v případě služebního telefonu nevidím důvod, proč by ho nemohl zvednout, služební telefon je určen primárně pro pracovní hovory a pro volajícího zákazníka je podstatné, že mu ten telefon někdo zvedne.
@j.a.n.i1 Protože ho může používat i jako soukromý a volala jsem až po 22.hodině a to už zákazníci opravdu nevolají… Navíc, když vidí jméno, tak to asi moc služební nebude… I z toho, jak se mnou mluvil, tak moc dobře věděl, že nejsem zákazník… Sama pracuju na manažerské pozici a toto bych si nikdy nedovolila…
@wewa1 já si taky myslím, že ani do toho služebního telefonu se nemá lézt. Sice je určený primárně na ty služební hovory, ale snad každý zaměstnavatel nebo aspoň většina umožnuje používat ho i soukromě. Já bych si to nedovolila.
Do mobilu partnerovi zásadně nelezu. Nelezu do mobilu ani dětem a stejně tak ani rodičům. Dokonce ani nezvednu hovor v jejich nepřítomnosti s tím, že bych jim poté předala vzkaz, i když znám volajícího… Prostě mi to přijde jako zásah do soukromí.
Ale každý máme hranice někde jinde. Nemám před partnerem žádné tajnosti, ale jeho mobil, mejl, skype, počítač apod. je pro mě tabu. To stejné očekávám já.