Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem nekurak, manžel taky ale jinak z jeho rodiny 99% lidi kouří. Smrdi mi to, nemám to rada, ale je to každého věc. Pokud si někdo chce ničit zdraví a ještě za to platit tolik peněz budiž. ![]()
Nicméně tvoje veta : „Já jsem sama kuřák, ale kouřem a smradem neobtěžuju okolí“ me prijde trosku z cesty, kde teda kouris? Pokud venku tak tím okolí obtěžujes. ![]()
Jinak jsem zastáncem toho, ze v přítomnosti děti kouřit je hnus!
proč to maji vdechovat? Je to sobecký.
Já osobně jsem na kuřáky vysazená obecně, prostě mi vadí. A 80% těch, co znám, jsou neohleduplní. Zapálí si, když s tebou sedí u stolu a je jim jedno, že to jde na tebe. Znám asi jen 2, co jdou jinam, nebo tak, aby byli proti větru… A neustálé dohady, že nekuřácká hospoda je jejich diskriminace ![]()
Ale když se kouří venku, na zahradě, zahrádce,… i u toho kočárku, když to nejde do něj,… budiž. Ale doma… k takovým lidem bych snad ani nešla na návštěvu. ![]()
Taky kourim, ale jen když prcek spinká, tak si vylezu za dům na kafe. S kočárkem jsem se chodila projít k lesejku, kde nikdo nebývá, abych neotravovala, tam dala kočár se spicim ditetem dost bokem, sedla jsem si a jednu cigaretu si dala. Před ním nekouřím. A když vidím (většinou cikany) jak foukaji kouř dítěti za chůze do kočárku, chce se mi blejt.
@ArumLily0 píše:
@Krasavicaa Pod to se klidně podepíšu… je mi úplně fuk jak na mě kdo kouká, cigáro si prostě v klidu dám. V bytě nekouřím, v těhu jsem také nekouřila a jestli si venku dám cigáro je snad moje věc. Dítěti to taky pod nos nefoukám, tak co jako…
Ona je to opravdu čistě jen Tvoje věc a že mě to přijde neestetická, je zase moje. Plivat pod nohy kvůli tomu nikomu nebudu a pokud mi nepřistane vajgl do kočárku (což mi mimochodem udělala práě jedna paní s kočárkem, která šla přede mnou), tak ani prát se nebudu:) Spíš mě zajímá, nechává Tě naprosto v klidu, že tím jdeš tomu dítěti příkladem? Jakože mu vštěpuješ nějaký přijatelný vzorec chování?
@AndreaS92 píše:
Ja jsem nekurak, manžel taky ale jinak z jeho rodiny 99% lidi kouří. Smrdi mi to, nemám to rada, ale je to každého věc. Pokud si někdo chce ničit zdraví a ještě za to platit tolik peněz budiž.Nicméně tvoje veta : „Já jsem sama kuřák, ale kouřem a smradem neobtěžuju okolí“ me prijde trosku z cesty, kde teda kouris? Pokud venku tak tím okolí obtěžujes.
Jinak jsem zastáncem toho, ze v přítomnosti děti kouřit je hnus!proč to maji vdechovat? Je to sobecký.
No tak já kouřím jednou za rok jednu či dvě cigarety a je to u kamarádky na zahradě na samotě u lesa:) A je to neskutečná pohoda:)
A naši kouří doma. Než přijedeme, tak důkladně vyvetraji a kouří na balkoně. Vadilo by mi, kdyby kourili s Vendou v mistnosti.
Když půjdu do detailu, tak mi víc vadí to, že někdo cpe dítě hranolkama (a dalšíma pochutinama), jak když v jeho přítomnosti (ne na něj) kouří.
@Almatka píše:
Jeden z nejčastějších důvodů proč se z dětí stávají kuřáci je, že to vidí u rodičů a pak u vrstevníků - bydlím naproti ZŠ, tak to vidím dnes a denně 11-12 let děti nám tu kouří za barákem. Škola s tím nic neudělá a policie na to prdí.
To je kec
![]()
@Krasavicaa píše:
Co je na tom tak strašnýho? Pokud není vlezlá u toho dítěte v kočáru s cígem v hubě, tak co je na tom?![]()
![]()
Já jsem sama nekuřák, kouření nenávidím, ale přijde mi, že ty hrotíš úplně zbytečné věci. Pokud není dítě v zakouřené místnosti, tak proč by si rodič třeba na zahradě nebo někde na terase nemohl zapálit?
![]()
Zcela výjimečně s tebou naprosto souhlasím ![]()
Nechápu, proč by mě děti nesměly vidět kouřit
Kvůli tomu určitě nezačnou, sorry, ale to je blbost
Já kouřila 15 let, kdysi dávno, ještě „za mlada“ i doma, ale nebyly tam děti. Teď mi to vadí, smrdí mi to, cítím to z lidí i když zrovna nekouří a nejsou zrovna častí kuřáci. Můj otec kouří často vedle na zahradě a štve mě to taky, protože jednak mi to jde do baráku, když jsou otevřená okna a venku na děti, tak nadávám. Stačí, aby pak pochoval malého a já to něj prostě cítím, jak na něj sahal a moje voňavé miminko (no už to zas takové mimi není bohužel) pak smrdí kouřem a to bych se zbláznila
Ono stačí, když jdeme ven a před námi, klidně 50 metrů, někdo kouří a má stejnou cestu, tak je to strašně cítit
ať si kouří každej jak chce, ale neobtěžuje tím okolí a je jedno, jestli děti nebo dospělé a to, že si s cigaretou stoupnou o 5 metrů dál, to fakt nestačí ![]()
Táta doma směl kouřit pouze na chodbě a já tam za ním stejně vždycky lezla a byly to hezké chvíle, kdy jsme si povídali, dneska bych se tam udusila
Před svými dětmi bych nekouřila, resp. min, do jejich dospělosti, pak už je to asi jedno ![]()
@Aries6 píše:
Víš co, já si myslím, že tím to úplně není. Znám hodně dětí rodičů kuřáků, co nekouří. A mnohem víc dětí rodičů nekuřáků, co kouří. Teď myslím svoje vrstevníky + trochu mladší. Ne úplně dnešní děti. Horší je vliv vrstevníků, nechají se strhnout.
To je pravda, moji rodiče jsou nekuřáci a já a moje sestra obě kouříme.
@Pudloslava píše:
Cigarety se mi hnusi, ale nemohu si odpustit, ze az nikdo doma nekouri, tez mame neustale nemocne deti
Taky možnost, ale kdyby byli nemocní, kouřila bys jim doma? TO mi přijde vážně síla…
Já jsem nekuřák, ale manžel kouří a ted do mě..kouří doma!
Kouří tedy tak, že si vyleze na střešní okno v koupelně
V přítomnosti dcery doma nekouří…
@Almatka píše:
Ona je to opravdu čistě jen Tvoje věc a že mě to přijde neestetická, je zase moje. Plivat pod nohy kvůli tomu nikomu nebudu a pokud mi nepřistane vajgl do kočárku (což mi mimochodem udělala práě jedna paní s kočárkem, která šla přede mnou), tak ani prát se nebudu:) Spíš mě zajímá, nechává Tě naprosto v klidu, že tím jdeš tomu dítěti příkladem? Jakože mu vštěpuješ nějaký přijatelný vzorec chování?
Příkladem?
Podívej se na příklady, co je v ČR lidí na sociálních dávkách, co si na všechno berou půjčky
To jsou příklady pro děti, co? To jsou přijatelné vzorce chování ![]()
@zuzukobylka píše:
To je pravda, moji rodiče jsou nekuřáci a já a moje sestra obě kouříme.
Můj chlap měl taky rodiče kuřáky a nikdy nekouřil a naše rodina je široko daleko (i dědové, strýčci,…) nekuřáci a brácha tomu taky podlehl. Ve škole, jak jinak.