Kouříte před dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
17.4.15 12:52

@Almatka Promiň ale je mi to k smíchu. Jsem kuřák, nekouřím v bytě, nekouřím s kočárem, nekouřím v těsné blízkosti dítěte, nekouřila jsem v těhotenství. Jaký mu dám vzor? Osobně si myslím, že cigareta není zlo světa. Promiň ale já mám jiné hodnoty. Pro mě je důležité abych syna vychovala tak jak si přeji a to, že jsem kuřák (takovej jakej jsem) mu podle mě neublíží… nechci tady hájit kuřáky, to zas ne..

Příspěvek upraven 17.04.15 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
@Antonie Bolavá píše:
Zcela výjimečně s tebou naprosto souhlasím :mrgreen:
Nechápu, proč by mě děti nesměly vidět kouřit 8o Kvůli tomu určitě nezačnou, sorry, ale to je blbost

Wow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Asi jdu do sebe :mrgreen: Čekala jsem sprchu kritiky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5847
@Cmochy píše:
Jsem taky kuřák. Ale nedělám to co mi jde proti srsti.

U nás doma se nekouří. Tam se pohybuje dvouletá dcera. Kouříme jen v zimní zahradě (a na zahradě samozřejmě). Do zimní zahrady dítě nechodí a ano, když jsme na zahradě tak před ní kouříme.

U jedněch příbuzných se kouří i v bytě s dětmi a to je mi proti srsti, děti tam běhají v zahuleném prostředí. Bydlí tam 6 dospělých (VŠICHNI KUŘÁCI) a 3 děti. A to je na mě teda moc. Tam je zahuleno pořád. Takže ač jsou to příbuzní, s dcerou jsem tam na návštěvě ještě nikdy nebyla. Do toho jí prostě nevezmu… :nevim: :roll:

Pokud kouřím na veřejném místě tak dávám pozor abych tím neobtěžovala okolí. A ano, když jsem chodila s kočárem tak jsem si taky občas zapálila. Ale tak aby mě nikdo neviděl (i když si tak říkám co je komu potom) a nebo jsem zastavila někde u lavičky, sedla si, kočár dala bokem a v klidu si pokouřila a pak jsem jela dál…

**Osobně to vnímám tak, že do jiných lidí mi nic neni. Nesoudím, nekomentuji, jejich věc.
Když vidím, na ulici těhotnou co kouří tak si říkám co když je to třeba bývalá feťačka co kvůli těhotenství přestala fetovat nebo přestala pít alkohol. Třeba před otěhotněním vykouřila dvě krabičky cigaret denně a teď když je těhotná tak se omezila jen na tu jednu, kterou ji teď zrovna já vidím kouřit. To si zaslouží spíše pochvalu než nějaké soudy.
Takže nesoudím, nikdy nevím co je kdo zač a čím si kdo prošel…

Doporučuji všem…** :kytka:

Příspěvek upraven 17.04.15 v 12:39

moc hezky napsano :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
No stejně tak j
@Almatka píše:
Jeden z nejčastějších důvodů proč se z dětí stávají kuřáci je, že to vidí u rodičů a pak u vrstevníků - bydlím naproti ZŠ, tak to vidím dnes a denně 11-12 let děti nám tu kouří za barákem. Škola s tím nic neudělá a policie na to prdí.

je zajímavé, že se neustále mluví o cigaretách, a co takhle pravidelné pití alkoholu, kdy spousta rodičů dá ochutnat dokonce dětem, pijí před dětmi, nebo stravovací návyky, které jsou také škodlivé, když rodiče cpou děti vším možným, o tom se ale tak moc nemluví, mám někdy pocit že se nemluví o ničem jiném jenom o cigaretách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.4.15 12:53
@Almatka píše:
Spíš mě zajímá, nechává Tě naprosto v klidu, že tím jdeš tomu dítěti příkladem? Jakože mu vštěpuješ nějaký přijatelný vzorec chování?

Mě to teda naprosto v klidu nechává. Je to hrozná hovadina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
17.4.15 12:54
@romype píše:
No stejně tak jje zajímavé, že se neustále mluví o cigaretách, a co takhle pravidelné pití alkoholu, kdy spousta rodičů dá ochutnat dokonce dětem, pijí před dětmi, nebo stravovací návyky, které jsou také škodlivé, když rodiče cpou děti vším možným, o tom se ale tak moc nemluví, mám někdy pocit že se nemluví o ničem jiném jenom o cigaretách.

To přesně mám na mysli výše… to je podle větší zlo, jak když dítě vidí kouřit rodiče, ne teda doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
17.4.15 12:54
@zuzukobylka píše:
To je pravda, moji rodiče jsou nekuřáci a já a moje sestra obě kouříme.

Já to mám zase naopak :mrgreen: Rodiče jsou kuřáci, dokonce i děda kouřil… Můj chlap kouří a nekouří ( skoro 4 roky se držel a nekouřil, teď zase začal, ale zase přestane ), a já nekouřila nikdy :-)

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
17.4.15 12:55
@romype píše:
No stejně tak jje zajímavé, že se neustále mluví o cigaretách, a co takhle pravidelné pití alkoholu, kdy spousta rodičů dá ochutnat dokonce dětem, pijí před dětmi, nebo stravovací návyky, které jsou také škodlivé, když rodiče cpou děti vším možným, o tom se ale tak moc nemluví, mám někdy pocit že se nemluví o ničem jiném jenom o cigaretách.

Moje řeč :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5065
17.4.15 12:56

Pred otehotnenim jsem kourila pomerne dost, ihned jak jsem zjistila, ze cekame miminko jsem s tim prestala. Nestalo me to moc usili, proste mi to zacalo smrdet a vadit. Po porodu uz jsem nezacala, kdyz si obcas nekam vyrazime s manzelem sami za zabavou, tak si par zapalim, ale bezne me to nenapadne. Vadi mi ze bych smrdela cigarama. Koureni je kazdeho vec a nijak mi to nevadi, ale s tim ze nekdo kouri doma kde jsou deti teda absolutne nesouhlasim, nepochopim to a prijde mi to jako vrchol sobectvi. Vyjit si na to cigaro na zahradu/balkon muze uplne kazdej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.4.15 12:56
@Krasavicaa píše:
Příkladem? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Podívej se na příklady, co je v ČR lidí na sociálních dávkách, co si na všechno berou půjčky :mrgreen: To jsou příklady pro děti, co? To jsou přijatelné vzorce chování :roll:

nejenom půjčky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.4.15 12:58

Jak už jsem psala. Já mám prostě jiné hodnoty. Tím, že si před dítětem zapálím - venku, tak tím z něj snad neudělám narkomana, kuřáka atd.
Názor, že když před vámi jde kuřák a je z toho smrad jak p*ase je taky trochu mimo. Jako jo, smrádek to je ale pokuď je to na vzduchu, tak to zas tak dlouho cítit nejde. Tím nechci říct, že by to cítit nešlo, že by to nebylo pro nekuřáka nepříjemné. Ale hned je ten smrad pryč a to mi nikdo nevymluví. Já už na nekuřáky takové ohledy asi neberu - podle vás. Prostě si v hospodě nebo na vzduchu zapálím… nebo na balkoně. Všude se probírají jen kuřáci ale vy co chlastáte první ligu jste úplně ok. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
17.4.15 12:59
@Almatka píše:
Jeden z nejčastějších důvodů proč se z dětí stávají kuřáci je, že to vidí u rodičů a pak u vrstevníků - bydlím naproti ZŠ, tak to vidím dnes a denně 11-12 let děti nám tu kouří za barákem. Škola s tím nic neudělá a policie na to prdí.

Je to blbost, jsem ještě z doby, kdy kouření bylo IN a všichni z rodiny kouřili. Doma, všude, dokonce se kouřilo i ve vlaku a když jsem byla mrně, tak i na středisku u doktora :jazyk: a z mých 5 sourozenců jsou 4 nekuřáci, divné ne? Podle téhle logiky by museli kouřit všichni a znám dost kuřáků a původní rodina těžce nekuřácká, až fanatická, jako několik zdejších příspěvků, tak bacha na to, ať z vašich ratolestí nejsou ti opovrhovaní lidé :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
17.4.15 12:59
@ArumLily0 píše:
@Almatka Promiň ale je mi to k smíchu. Jsem kuřák, nekouřím v bytě, nekouřím s kočárem, nekouřím v těsné blízkosti dítěte, nekouřila jsem v těhotenství. Jaký mu dám vzor? Osobně si myslím, že cigareta není zlo světa. Promiň ale já mám jiné hodnoty. Pro mě je důležité abych syna vychovala tak jak si přeji a to, že jsem kuřák (takovej jakej jsem) mu podle mě neublíží… nechci tady hájit kuřáky, to zas ne..

S tímto souhlasím.

Sama jsem nekuřák, ale v životě bych si nedovolila nikoho odsuzovat za to, že kouří a děti ho přitom vidí. Něco jiného je kouřit jim do obličeje, to mi vadí, protože jim to ubližuje - ale řešit, že by se muselo kouřit tak, aby to děti vůbec neviděly, to mi připadá praštěné.

Ve skutečnosti takové předstírání bude mít pravděpodobně opačný efekt. Děti zrcadlí všechno v nás - i to, co si vůbec neuvědomujeme a v rozsahu, jaký si neradi připouštíme. Matka, která si zapálí výhradně u kamarádky, se chová pokrytecky… a její děti začnou toto pokrytectví dřív nebo později zrcadlit. Třeba ne zrovna ve formě kouření, třeba se to projeví v jiné situaci… ale vždycky se to nějak vrátí a nějak projeví.

Jednat na rovinu - s dětmi i sama se sebou - přijmout sama sebe, jaká jsem, nepředstírat a nehrát si na něco, co nejsem a jenom bych ráda, abych taková byla… to je daleko podstatnější než to, že Tě dítě uvidí u cigarety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.4.15 13:00
@ArumLily0 píše:
Jak už jsem psala. Já mám prostě jiné hodnoty. Tím, že si před dítětem zapálím - venku, tak tím z něj snad neudělám narkomana, kuřáka atd.
Názor, že když před vámi jde kuřák a je z toho smrad jak p*ase je taky trochu mimo. Jako jo, smrádek to je ale pokuď je to na vzduchu, tak to zas tak dlouho cítit nejde. Tím nechci říct, že by to cítit nešlo, že by to nebylo pro nekuřáka nepříjemné. Ale hned je ten smrad pryč a to mi nikdo nevymluví. Já už na nekuřáky takové ohledy asi neberu - podle vás. Prostě si v hospodě nebo na vzduchu zapálím… nebo na balkoně. Všude se probírají jen kuřáci ale vy co chlastáte první ligu jste úplně ok. :lol:

než smrad z cigaret mi mnohem víc vadí, když někdo projde kolem mně a smrdí potem, to je hnus k poblití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
17.4.15 13:00

Ale jinak nechápu, že si někdo prohuluje byt, to je hnus. Fuj, vím jak vypadá nikotinový prach a doma bych to nesnesla :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová