Kouříte před dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7797
17.4.15 13:12

@Almatka
Matkám, ať už nastávajícím s pupkama, nebo ty s kočárama a nebo vodící dítě za ruku s cigárem v ruce bych nejradši na místě tu ruku urazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.4.15 13:13

Jo, když vidím ty dokonalé rodiče co tahají děti do mekáče atd… ale to už nikdo nevidí, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.4.15 13:13

Já jsem kuřák, přítel občasný (přesídlil na elektronickou).
Popravdě, nedovedu si vůbec představit, že před mým těhotenstvím jsme v baráku naprosto běžně kouřili, popelník byl i v ložnici, dýchánky u nás doma byly pověstné (parta kamarádů, chlast, cigára, nebylo kolikrát ani vidět). Dneska si to absolutně nedovedu představit.
Kouříme venku, u kamarádů na balkonech, v uzavřené místnosti s dětmi nikdy.
Venku si teda před malým zapálím, to zase nebudu lhát, na zahradě, na louce, na procházce…
ale myslím, že jsem ohleduplný kuřák, v restauraci nekouřím, i v kavárně se spolustolovníků zeptám, jestli můžu a i při sebemenším ušklíbnutí jdu prostě ven ;) Nikomu nikde nevyhuluju pod nos, nebo se o to snažím.

Jinak ano, také si všímám, jak kdekdo řve kvůli cigaretám, ale např. alkohol, který má dle mého mnohem větší negativní účinky na psychiku i fyzično člověka, to nikdo neřeší, že se před dětmi pije, nebo se jim dokonce dává alkohol ochutnávat (já řádila jak saň, když chtěli dát malýmu „olíznout špunt“ nebo loka alkoholu. To mi třeba přijde mnohem zcestnější, než že si dám pár metrů od dítěte v polích cigaretu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.4.15 13:14
@Almatka píše:
Myslíš, že jsem podlehla mediální masáži a nic jako výchova příkladem neexistuje?

Nevšimla jsem si žádné mediální masáže, že se nesmí kouřit před dětmi, takže nevím čemu bys měla podlehnout. Myslím si prostě, že to co tady prezentuješ je nesmysl. Nebo z čeho vycházíš? Jsou na to nějaké statistiky kolik procent dětí kuřáků kouří a naopak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461

@Mar__tanka1983 přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160

@ArumLily0 Tak nějak. Jiný příklad. Nekupujeme brambůrky a další věci. Ale čas od času se dostaneme někam, kde to je - oslava, svatba… Já si zobnu, neříkám, že ne. A malá chce taky. Vysvětlím, že to není zdravý a nesmí toho sníst moc. Ale nebudu to před ní schovávat a dělat kdoví co.
Známá řešila jídlo u dětí tak extrémě, že když se nakrojoval dort na oslavě narozenin příbuzné, tak ji dovedly pryč, aby to neviděla a nechtěla. Byly jí 3 roky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.4.15 13:16

@Aries6 Přesně… ono se to prostě nedá takhle jednoduše říct… někde je to fakt extrém. Ale jak už jsem psala, zakouřím si a je mi jedno, že mě může dítě vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
17.4.15 13:16

@Aries6 já jsem někde napsala, ze si myslím, ze když dítě uvidí rodiče kouřit bude z něj kuřák? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.4.15 13:17

Teda myslím kolik dětí přiznaných kuřáků kouří. Protože kouřit na tajňačku je v cajku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.4.15 13:18

@Antonie Bolavá Já osobně bych tu cigaretu chtěla o to víc zkusit. Kdyby to takhle někdo přede mnou dělal…zakázané ovoce chutná nejlépe. :lol: Ale to jsem já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
17.4.15 13:19

@Mar__tanka1983
Tak cigareta dělá kouř a ten kouř dítě vdechuje. Když si dám deci vína, tak to dítě nepije a nečuchá k tomu, takže že by měl v sobě nějakou hladinku alkoholu z výparů je nemožné. :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
17.4.15 13:20
@AndreaS92 píše:
Fascinuje me, jak se tady kuřáci dokolecka obhajují a najdou tisíce důvodu proč vlastně vůbec nevadí ze kouří před dítětem :D

Já jsem nekuřák a zakladatelčiny pohnutky a myšlenky upřímně moc nechápu :kytka: :kytka: :kytka: Asi má čas dumat nad hovadinama :-)

• Citovat
  • Upravit
7797
17.4.15 13:21

Jo a můj děda přede mnou jako před malou kouřil. Já mu od mala říkala, že smrdí…a doteď nenávidím kuřáky…Když jsem na nějakém veřejném místě - nějaká akce s dětmi a někdo si stoupne vedle mě a zapálí s, tak klidně nahlas řeknu :,,Fuj to je smrad.."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
17.4.15 13:21
@ArumLily0 píše:
Jo, když vidím ty dokonalé rodiče co tahají děti do mekáče atd… ale to už nikdo nevidí, že :lol:

A že ty mekáče a Kfcčka jsou obsypaný matkama s děckama furt :-) To je příklad zdravé stravy :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1461
17.4.15 13:23

@Anael Vidíš…já bych se tě zeptala jestli kouříš. Když ne, šla bych automaticky od tebe (tím myslím s tím cigárem) a nebo bych si nezapálila a nechala bych si to na vhodnější dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová