Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naši kouří doma, i tchýně. Naši teda zalezou do kotelny, tchýně v kuchyni. I když nekouří nikdy přímo před dítětem, je to celé načichnuté, hnus. Matka kouřící před kočárkem - její věc, ale je to strašný pohled. Ale co nikdy nezapomenu, tak jak jsem šla týden před porodem do porodnice na kontrolu a přede dveřmi na lavičce vykuřovala těhotná holka, v nemocniční košili a županu… ![]()
@Anael píše:
@Mar__tanka1983
Tak cigareta dělá kouř a ten kouř dítě vdechuje. Když si dám deci vína, tak to dítě nepije a nečuchá k tomu, takže že by měl v sobě nějakou hladinku alkoholu z výparů je nemožné..
no ale tady se mluví o nápodobě (nebo v začátku diskuse mluvilo)…že dítě kuřáků také kouří. Já si zase myslím, že pokud dítko vyrůstá v rodině, kde se normálně popíjí, dospělí jsou před dětmi opilí a nebo jim i nalívají, tak je to pro jejich budoucí vývoj mnohem nebezpečnější, než že vidí mámu s cigaretou
.
@AndreaS92 píše:
@Aries6 já jsem někde napsala, ze si myslím, ze když dítě uvidí rodiče kouřit bude z něj kuřák?
Reaguju na to, jak píšeš, že kuřákům nevadí, že kouří před dítětem.
@Mar__tanka1983
No já jsem z Moravy, odmala se přede mnou pilo víno, jsem z rodiny vinařů. A jo - víno prostě miluju, takže nevím, zda za to může rodina, nebo prostě to, že tady máme to nejlepší víno na světě ![]()
@Aries6 no ano ale je to myšleno tak, ze me vadí, ze to dítě ten kouř vdechuje, ne ze když vidí matku kouřit, tak ze bude taky automaticky kuřák. ![]()
@AndreaS92 píše:
@Aries6 no ano ale je to myšleno tak, ze me vadí, ze to dítě ten kouř vdechuje, ne ze když vidí matku kouřit, tak ze bude taky automaticky kuřák.
Měla jsi upřesnit
Protože to, že kouří přímo na dítě, si tady nikdo neobhajuje.
Nekourim, a kdyz jsem kourila, tak nikdy pred ditetem. Snazim se detem vstepovat, ze koureni je spatny a ze skodi zdravi, a pak bych si pred nimi zapalila? To bych musela bejt padla na hlavu.
Nečetla jsem celou diskuzi. Jen myslím, že to je na každém. Já osobně jsem kuřák, ale doma nebo před dětmi bych si nezapálila. Znám lidi co ano a nekecám jim do toho. Jen si myslím, že děťátko, kterému smrdí vlásky od kouře je opravdu chudák ![]()
@Aries6 vzhledem k tomu, ze tady většina píše, ze jim nedělá problém kouřit před dítětem, tak je logicky, ze se to k dítěti dostane. To by muselo byt to dítě v hodně velké vzdálenosti od kouřící matky. A to by přece matka neviděla zase na dítě ze ![]()
Čím víc se bude mluvit o zákazu kouření, tím víc se bude kouřit. Nikdy jsem neviděla tolik kouřících ženských s kočárkem, apod.
Nedávno jsem viděla 5 ženských jak si sedly na zahrádku, každá hned cígo, piva dítka je moc nazajímaly.
@Banshee to jsem právě chtěla napsat moje mamka třeba kouřila příležitostně a když jsme jí viděli tak nám furt říkala nesmíte kouřit není to zdravý a pak ty naše otázky ale proč ty kouříš a my nemůžem až budem velký? Ty nám umřeš maminko? ono asi není od věci aby vás to dítě vidělo minimálně s cigeretou a radši se schovávat protože pak přijdou tyhle otázky až bude dítě větší a dodnes si pamatuju jak sem byla na mámu hrozně naštvaná když si občas zapálila když to přece není zdravý…
Jsem kuřák, nekouřím v bytě a před synem také ne. Když sedím v hospodě u velkého stolu s cizími lidmi, tak se jich zeptám, jestli jim to nebude vadit. U kočáru jsem nikdy nekouřila, není to moc hezký pohled, ale každého věc. A také nesnáším kouření za chůze na ulici. To si radši počkám doma v klídku na balkon. Jo a během těhotenství jsem samo nekouřila.
Občas si ráda zapálím. Ale nikdy bych nekouřila ve společnosti nekuřáku a už vůbec ne u dětí. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, okamžitě jsem přestala a na kouř od cizích jsem byla alergická (i přes to, že chuť mě neopustila). A z čeho se mi chce
jsou matky co vezou kočár a hulí nebo mají dítě na ruce a v druhé cigáro ![]()
Podle mě to moc hrotíš..když to vezmu z vlastní zkušenosti, tak moje mamka kouřila vždycky doma (ve sklepě) venku si nikdy nezapálila. Já jsem poprvé zkoušela kouřit ve 13, ale ne díky tomu, že jsem to viděla u mamky ale proto, že mě vyhecovali spolužáci. Teď už nekouřím co mám děti, ale když jedem k rodině kde se doma kouří v kuchyni, no tak tam prostě děcka nechodí když to není nezbytně nutné, ale nehroutím se z toho. Děcka jsou i tak nemocné furt…kouření s tím podle mě vůbec nesouvisí. Jasně někdy si řeknu bože matka děcko v kočárku a s cigárkem, ale tak samo si řeknu když vidím malé děti ve fastfoodu nebo když se malé děcko nalívá kolou…naštěstí to hned vypouštím. Já se snažím to dělat co nejlíp a co dělají ostatní je mi ukradé…
Kazdy mesic je tu aspon jedna takova diskuse. Ze vas to furt bavi. Vsichni se pohorsujou a hadaji se, a stejne nic nevyresi. Je to smesne ![]()
Edit:jo a jsme s manzelem kuraci, co kourili doma pred prichodem deti a to jen v koupelne. po narozeni syna uz jedine venku. Kdyz jsem s detma venku tak si taky zapalim, snazim se aby to na ne neslo, ale tezko se vyhnu tomu aby to na ne neslo od ostatnich. jo a nemocny nebyvaj.