Kouříte před dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1210
17.4.15 13:23

Naši kouří doma, i tchýně. Naši teda zalezou do kotelny, tchýně v kuchyni. I když nekouří nikdy přímo před dítětem, je to celé načichnuté, hnus. Matka kouřící před kočárkem - její věc, ale je to strašný pohled. Ale co nikdy nezapomenu, tak jak jsem šla týden před porodem do porodnice na kontrolu a přede dveřmi na lavičce vykuřovala těhotná holka, v nemocniční košili a županu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.4.15 13:24
@Anael píše:
@Mar__tanka1983
Tak cigareta dělá kouř a ten kouř dítě vdechuje. Když si dám deci vína, tak to dítě nepije a nečuchá k tomu, takže že by měl v sobě nějakou hladinku alkoholu z výparů je nemožné. :think:.

no ale tady se mluví o nápodobě (nebo v začátku diskuse mluvilo)…že dítě kuřáků také kouří. Já si zase myslím, že pokud dítko vyrůstá v rodině, kde se normálně popíjí, dospělí jsou před dětmi opilí a nebo jim i nalívají, tak je to pro jejich budoucí vývoj mnohem nebezpečnější, než že vidí mámu s cigaretou :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
17.4.15 13:25
@AndreaS92 píše:
@Aries6 já jsem někde napsala, ze si myslím, ze když dítě uvidí rodiče kouřit bude z něj kuřák? :think:

Reaguju na to, jak píšeš, že kuřákům nevadí, že kouří před dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
17.4.15 13:26

@Mar__tanka1983
No já jsem z Moravy, odmala se přede mnou pilo víno, jsem z rodiny vinařů. A jo - víno prostě miluju, takže nevím, zda za to může rodina, nebo prostě to, že tady máme to nejlepší víno na světě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
17.4.15 13:28

@Aries6 no ano ale je to myšleno tak, ze me vadí, ze to dítě ten kouř vdechuje, ne ze když vidí matku kouřit, tak ze bude taky automaticky kuřák. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
17.4.15 13:29
@AndreaS92 píše:
@Aries6 no ano ale je to myšleno tak, ze me vadí, ze to dítě ten kouř vdechuje, ne ze když vidí matku kouřit, tak ze bude taky automaticky kuřák. :roll:

Měla jsi upřesnit :nevim: Protože to, že kouří přímo na dítě, si tady nikdo neobhajuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
17.4.15 13:31

Nekourim, a kdyz jsem kourila, tak nikdy pred ditetem. Snazim se detem vstepovat, ze koureni je spatny a ze skodi zdravi, a pak bych si pred nimi zapalila? To bych musela bejt padla na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
17.4.15 13:37

Nečetla jsem celou diskuzi. Jen myslím, že to je na každém. Já osobně jsem kuřák, ale doma nebo před dětmi bych si nezapálila. Znám lidi co ano a nekecám jim do toho. Jen si myslím, že děťátko, kterému smrdí vlásky od kouře je opravdu chudák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593

@Aries6 vzhledem k tomu, ze tady většina píše, ze jim nedělá problém kouřit před dítětem, tak je logicky, ze se to k dítěti dostane. To by muselo byt to dítě v hodně velké vzdálenosti od kouřící matky. A to by přece matka neviděla zase na dítě ze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232

Čím víc se bude mluvit o zákazu kouření, tím víc se bude kouřit. Nikdy jsem neviděla tolik kouřících ženských s kočárkem, apod.
Nedávno jsem viděla 5 ženských jak si sedly na zahrádku, každá hned cígo, piva dítka je moc nazajímaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6825
17.4.15 13:39

@Banshee to jsem právě chtěla napsat moje mamka třeba kouřila příležitostně a když jsme jí viděli tak nám furt říkala nesmíte kouřit není to zdravý a pak ty naše otázky ale proč ty kouříš a my nemůžem až budem velký? Ty nám umřeš maminko? ono asi není od věci aby vás to dítě vidělo minimálně s cigeretou a radši se schovávat protože pak přijdou tyhle otázky až bude dítě větší a dodnes si pamatuju jak sem byla na mámu hrozně naštvaná když si občas zapálila když to přece není zdravý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
17.4.15 13:43

Jsem kuřák, nekouřím v bytě a před synem také ne. Když sedím v hospodě u velkého stolu s cizími lidmi, tak se jich zeptám, jestli jim to nebude vadit. U kočáru jsem nikdy nekouřila, není to moc hezký pohled, ale každého věc. A také nesnáším kouření za chůze na ulici. To si radši počkám doma v klídku na balkon. Jo a během těhotenství jsem samo nekouřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
17.4.15 13:46

Občas si ráda zapálím. Ale nikdy bych nekouřila ve společnosti nekuřáku a už vůbec ne u dětí. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, okamžitě jsem přestala a na kouř od cizích jsem byla alergická (i přes to, že chuť mě neopustila). A z čeho se mi chce :poblion: jsou matky co vezou kočár a hulí nebo mají dítě na ruce a v druhé cigáro :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
17.4.15 13:53

Podle mě to moc hrotíš..když to vezmu z vlastní zkušenosti, tak moje mamka kouřila vždycky doma (ve sklepě) venku si nikdy nezapálila. Já jsem poprvé zkoušela kouřit ve 13, ale ne díky tomu, že jsem to viděla u mamky ale proto, že mě vyhecovali spolužáci. Teď už nekouřím co mám děti, ale když jedem k rodině kde se doma kouří v kuchyni, no tak tam prostě děcka nechodí když to není nezbytně nutné, ale nehroutím se z toho. Děcka jsou i tak nemocné furt…kouření s tím podle mě vůbec nesouvisí. Jasně někdy si řeknu bože matka děcko v kočárku a s cigárkem, ale tak samo si řeknu když vidím malé děti ve fastfoodu nebo když se malé děcko nalívá kolou…naštěstí to hned vypouštím. Já se snažím to dělat co nejlíp a co dělají ostatní je mi ukradé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
17.4.15 13:58

Kazdy mesic je tu aspon jedna takova diskuse. Ze vas to furt bavi. Vsichni se pohorsujou a hadaji se, a stejne nic nevyresi. Je to smesne :D

Edit:jo a jsme s manzelem kuraci, co kourili doma pred prichodem deti a to jen v koupelne. po narozeni syna uz jedine venku. Kdyz jsem s detma venku tak si taky zapalim, snazim se aby to na ne neslo, ale tezko se vyhnu tomu aby to na ne neslo od ostatnich. jo a nemocny nebyvaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová