Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme po porodu neměli sex rok. Manžel si přivodil docela slušné poporodní trauma, bál se mi o tom říct, nějaké pokusy během toho roku byly, ale dopadly nevalně. Musela jsem mu dát čas. Už je to v pořádku. Ale taky jsem se cítila hrozně, než mi řekl čím to je - předtím se vymlouval na únavu a kdesi cosi, myslela jsem že jsem škaredá, že mě nemiluje…
Zkuste si otevřeně promluvit, nic nevyčítat, řekni jak se cítíš,třeba se svěří v čem to vězí.
andelka83 píše:
My jsme po porodu neměli sex rok. Manžel si přivodil docela slušné poporodní trauma, bál se mi o tom říct, nějaké pokusy během toho roku byly, ale dopadly nevalně. Musela jsem mu dát čas. Už je to v pořádku. Ale taky jsem se cítila hrozně, než mi řekl čím to je - předtím se vymlouval na únavu a kdesi cosi, myslela jsem že jsem škaredá, že mě nemiluje…
Zkuste si otevřeně promluvit, nic nevyčítat, řekni jak se cítíš,třeba se svěří v čem to vězí.
Přítel u porodu nebyl. My jsme v té době spolu nebydleli (doposud ještě nebydlíme). Odvezli mě narychlo s bolestma zad a zrychleným srdíčkem miminka. A porodila jsem za 4 hodiny. Přišel k hotovýmu.
Anonymní píše:andelka83 píše:Přítel u porodu nebyl. My jsme v té době spolu nebydleli (doposud ještě nebydlíme). Odvezli mě narychlo s bolestma zad a zrychleným srdíčkem miminka. A porodila jsem za 4 hodiny. Přišel k hotovýmu.
Existuje i tzv. syndrom madony, není úplně nutné, aby byl muž fyzicky přítomen porodu, stačí vidět a uvědomit si tu proměnu přítelkyně/milenky v matku. Některému chlapovi to neudělá vůbec nic a nic to v jeho přístupu nezmění a jiný je k tomuhle citlivější. U nás se to podrbalo hodně, kojila jsem 13měsíců, po celou dobu byly prsa pro manžela tabu (v podstatě jako sex samotný, ale tam byl ten druhý důvod), půl roku nekojím, sex je už v pohodě, ale stejně se o prsa moc nezajímá.
Určitě bych si s přítelem promluvila, ještě než se sestěhujete.