Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eumedon píše:
http://www.ferovapolicie.cz/…ka-2491.htmlProhlídka na zbraň? A to je upraveno kde?
Chlap - policajt nemá co z moci úřední osahávat ženskou!!!
Osobní prohlídka
Vaši prohlídku může policista provést jenom v případech, kdy mu to dovoluje zákon. Může tak učinit:
•před tím, než vás umístí do cely - aby se přesvědčil, jestli u sebe nemáte zbraň nebo jinou nebezpečnou věc;
•pokud má být jinak omezena vaše osobní svoboda nebo proti vám směřuje policejní zákrok;
•pokud má důvodné podezření, že u sebe máte věc důležitou pro trestní řízení;
•pokud proti vám směřuje policejní úkon a hrozí, že budete klást odpor, a je podezření, že u sebe máte zbraň;
•při zajišťování bezpečnosti chráněného objektu nebo prostoru - a vy tam vcházíte nebo odtud vycházíte;
•při zajišťování bezpečnosti veřejné hromadné přepravy - aby zjistil, jestli u sebe nemáte věc, kterou byste mohli použít k útoku na takový dopravní prostředek;
•při zajišťování bezpečnosti chráněné osoby.
Osobní prohlídku může provést jenom osoba stejného pohlaví jako vy. Může při ní využívat přímé fyzické kontakty nebo vás „jen“ pozorovat, a to i vaše odhaledné tělo. Osobní prohlídka zahrnuje také prohlídku vašeho oblečení a věcí, které máte zrovna u sebe.
O provedení prohlídky sepíše policista úřední záznam.
Ale to si pořád pleteš pojmy a dojmy. Osobní prohlídku provádí osoba stejného pohlaví - je to třeba před umístěním do policejní cely (tam se svléká do naha), ale potom je oprávnění policisty přesvědčit se jestli osoba u sebe nemá zbraň - třeba než si někoho posadí do auta - to je to jak vidíš ve filmech - že se opře o zeď a policajt ho „ojede“
- co má po kapsách - to Ti může udělat i policista
U nás zase byl falešný exekutor
Jenže jsme byli vyklepaní že až pozdě jsme zjistili že byl falešný a že vymáhal něco co je řádně uzavřené a nic tam není(oveřeno u pojištovny),už to řeší policie ale zatím nic, takže falešných lidí řádí asi čím dál víc ![]()
@Lily007 Tak to je fakt divny, ze se ti nepredstavila a ze si hraje s kotatami. To bude fakt nejaky ctitel
Nebo jestli ti neco neukradli a nebyli to nejaky zlodejicci, jine vysvetleni me nenapada. Tak at ti to dobre dopadne!
@petru80 píše:
Pokud ti neprijde doporucene predvolani postou tak nikam nechod ted jsem volala ex manzelovi a oni te museji predvolat pisemne az ti to dojde pisemne. Jinak pokud se doopravdy jedna o policistu tak ho za to muzou vyhodit pokud znas jeho jmeno tak to mas zavolat na 158 a celou vec jim rict co se stalo a nech si v telefonu i ty skryte hovory pry dohledji kdo odkud volal a nejlepsi bude kdyz to rovnou pujdes nahlasit na mistni oddeleni policie ve vasem meste oni te k tomu vyslechnou a vse sepisou a museji zacit konat to znamena ze musi pres operatora zjistit odkud bylo volano a pote tu osobu vyslechnou a te osobe hrozi bud vyhazov pokud je to policista protoze toto je zneuziti pravomoci a pokud to neni policista tak se i tak jedna o trestny cin
A teď jako nechápu - za co ho vyhodí? Protože po ní chtěl telefonní číslo? To je trochu haluz ne?
@Starrky píše:
Ale to si pořád pleteš pojmy a dojmy. Osobní prohlídku provádí osoba stejného pohlaví - je to třeba před umístěním do policejní cely (tam se svléká do naha), ale potom je oprávnění policisty přesvědčit se jestli osoba u sebe nemá zbraň - třeba než si někoho posadí do auta - to je to jak vidíš ve filmech - že se opře o zeď a policajt ho „ojede“- co má po kapsách - to Ti může udělat i policista
vsak jsem ji to takhle psala
ona jako policistka by si nechala nasednout chlapa do auta jen tak a cekala, kdy ji odpraskne palici ![]()
@careynka píše:
jenze osobni prohlidka neni prohlidka na zbran. Nenecha se zastrelit jen proto, ze je to zenska. Osobni prohlidka se dela treba v cele, kdy se clovek svlikne do naha
Osobní prohlídka je vše, co se nějak týká osoby: I kdyby to byla jen prohlídka nákupní tašky.
Pokud jde o kontakt ruka - tělo (o přes oblečení), tak je to teprv osobní prohlídka a musí být prováděna osobou stejného pohlaví. Ze zákona.
Mamce takhle kdysi volali, že manžel někde někoho naboural a kde ho najdou, jestli jim dá adresu a telefon do práce… všechno jim řekla a vzápětí volal táta z práce, že to byl fór od kolegů a, že teda si to ještě vyřídí, že by ho napráskala policajtům… asi tři měsíce se tomu smáli, ale pak jednoho dne táta naboural cizí auto, nechal tam číslo a volali domů policajti a máma s nima odmítala mluvt, že jim neřekne a nakonec museli hoši sednout do auta a dojet až k nám… když přijelo policejní auto bylo jí jasný, že tentokrát to sranda není, ale všechno se vysvětlilo a nakonec se i policajti dost zasmáli ![]()
@eumedon píše:
Osobní prohlídka je vše, co se nějak týká osoby: I kdyby to byla jen prohlídka nákupní tašky.Pokud jde o kontakt ruka - tělo (o přes oblečení), tak je to teprv osobní prohlídka a musí být prováděna osobou stejného pohlaví. Ze zákona.
Ale to vůbec není pravda. Takže jako když bude chtít policajt prohlídnout tašku v obchoďáku ženský, která tam kradla, tak bude shánět policistku, aby to udělala jo?
![]()
@eumedon píše:
Osobní prohlídka je vše, co se nějak týká osoby: I kdyby to byla jen prohlídka nákupní tašky.Pokud jde o kontakt ruka - tělo (o přes oblečení), tak je to teprv osobní prohlídka a musí být prováděna osobou stejného pohlaví. Ze zákona.
osobní prohlidka a prohlidka osoby, tzv bezpecnosti (neboli NA ZBRAN, jak rikaj policajti) je neco uplne jineho, chapes to?
@Lily007 píše:
Včera mi volaly a bylo to napsané neznámé číslo. Volaly mi 7 krát ale nemohla jsem to vzít pač jsem byla kamarádovi na svatbě a volaly přímo když byl obřat a to jsem neměla u sebe mobil.
Ty jo a netýkalo se to tý svatby? Únos nevěsty nebo tak. Zeptala bych se toho kámoše, cos mu byla na svatbě ![]()
@eumedon však jsem nepsala, že by chlap osahával holky. Vždy si na to přivedly aspoň jednu policistku. Ale i tak to někteří příslušníci prožívají až moc ![]()
@careynka ja vim, ze oni mají skryte číslo, prave to jsem chtěla vedet…jen me zarazi, ze rekli dejte nam číslo a na nic se neptejte…divne ![]()
@kaseny88 píše:
@careynka ja vim, ze oni mají skryte číslo, prave to jsem chtěla vedet…jen me zarazi, ze rekli dejte nam číslo a na nic se neptejte…divne
to je divny, ja bych jim ho nedala ![]()
@careynka píše:
osobní prohlidka a prohlidka osoby, tzv bezpecnosti (neboli NA ZBRAN, jak rikaj policajti) je neco uplne jineho, chapes to?
Nechápu. „Prohlidka osoby, tzv bezpecnosti (neboli NA ZBRAN, jak rikaj policajti)“ je upravena kde v zákoně o policii? Kde je tento úkon upraven v zákoně?
Ahoj,
my si dělali doma pořád vtípky s telefony, že jako volá policie a kriminálka a pod. A jednou mi do školy opravdu volala kriminálka. Já samá sranda, vychechtáno a tak si pro mě přijeli…no, hezky mi sklaplo.
Ukázali průkaz s fotkou a odznak. V tom stresu i kdyby vytáhli omalovánku, tak s nima jdu a říkám i to, co nevím.
![]()
Jinak jednou k nám domů přijela kriminálka kvůli vykrádačce aut a dva chlapíci v civilu ukázali též průkaz a odznak.
A jinak když chtěli něco přímo po nás, jako svědectví, tak poslali dopis s pruhem a dostavili jsme se na policii.
Tři zkušenosti s kriminálkou a doufám, že už další nebudou.
![]()