Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Já bych se prostě zeptala, proč jí to vadí. Nemám ráda v rodině takové dusno. Pak aspoň víš, s čím pracovat. Pokud uvede něco ve stylu: „s dítětem máš prostě sedět doma“, tak bych to dál neřešila, protože to je čistě její přesvědčení, který třeba pramení z toho, jak vychovávali ji, v jakých podmínkách a okolí vychovávala ona tebe… a s tím nic nenaděláš.
Aha, no tak to asi prostě neřeš. Holt nespí ona, tak ať si to v sobě vyřeší, když se o tom odmítá bavit…
jak si to maminka představuje? Co by podle ní měly děti dělat?
Hoď to za hlavu. U mě zase tchýně - už je to 30 let měla takovou mantru, kvůli které taky nespala: vnouček není přes léto opálený - čili rovná se: má se špatně. Je světlý blonďák a nemá rád sluníčko. Když byl někdo spálený jako karbanátek - podívej, jemu se rodiče správně věnují…a vy nejste vůbec opálení…
A nemohlo se někde na výletě kdysí něco stát? Nemuselo to být přímo ji.
Před lety se jeden zabil kombinaci bazén& elektrika a od té doby, přes tuhle kombinaci u mě nejede vlak.
A ty ji vykladas o každým výletu kam jedete? Tak jí nic neříkej a ona bude mít klidný spaní. Win win
Myslím, že maminka své děti totiž nikam moc nebrala a že má spíš problém sama se sebou. Neumí se vyrovnat s tou diametrální rozdílností, která prostě kolem nás je, ať chceme nebo nechceme. Naše mámy žily jinak, naše babičky žily jinak, pokrok nezastavíš. Mým dětem je plus mínus čtyřicet. Tehdy s nimi nebylo kam jít. Když dneska vidím ty dětské koutky a hřiště, ty herny, akce všude, to se prostě nedá srovnat. Mamince řekni, že by měla být ráda za zdravá vnoučata, která si to kolem sebe užívají. Ano, někdo s těmi dětmi využije jen část toho, co se nabízí, někdo využije maximum, ale je to každého věc. Za děti mají odpovědnost rodiče, za jejich rozvoj, tedy i za trávení jejich volného času.
Nekteri lide ti chteji proste jenom vynadat a musi si neco najit.
Ze v noci nespi kvuli tomuto? No jisteeee
Jsou ty děti schopné se i zabavit samy? Není problém v tom, že od rána vymrčují, kam se ten den pojede? Tobě to třeba vyhovuje, ale pro ni to může být unavující nebo drahé. jsou schopné se zapojit do normálních činností doma nebo zabavit se na zahradě?
Tchanovi to taky vadí. A vím přesně proč. Dostává přesně ty nabídky ať řekne a přijde kdy se mu to hodí nebo se k nám přidá. Ale to on nechce. Žije svůj život na gauči u telky a chtěl by vnoučata a nás tam. Otravuje ho být na návštěvě u nás, no nedejbože výlet. No a samozřejmě když máme hodně akci, na to vysedavano u té telky s ním moc času nezbývá. Moje máma vlastně do velké míry taky, ta se sice premuze, ale nejpohodlneji je jí u no doma, takže už došla tak daleko že mě přesvědčuje že je pro dítě špatně být hodně venku, zas má záminku že se tam prý nic nenaučí.
Aha, tak já budu hádat, jo? není v tom třeba finanční náročnost? Je třeba zvyklá na šetřivý režim, krom těch cyklovýletů a pěších výšlapů do přírody, tak ostatní stojí mraky peněz, my taky výletíme, ale 5- 6× týdně, to by třeba mě stálo celý plat, který bych na mateřské ovšem neměla, kdybych takhle s dětma výletila.
Ona bude zvyklá na výlet, z jejího mládí - vzít do chlebníku chleba + domácí jahodový koláč + čaj a vymalováno.
Zakladatelko, kolegyně něco podobného vyřešila šalamounsky: tenkrat tchýni, co furt blbla, byla rozvedena, nainstalovála do telefonu Tinder aplikaci. Hned ji tam začala likeovat chlapy, a tím ji zabavila tak, ze se mila tchyně za par měsíců stěhovala k novému partnerovi 😀 akorát teda teď zas kolegyňe nemá moc hlídání no … ale to je riziko 🙂 tak jen takový tip..,
Právě se o tom více bavit nechce, neřekne mi, v čem přesně vidí ten problém, takže tam asi skutečně bude jádro pudla někde jinde a tohle je jen nějaká pomyslna špička ledovce.